Her gün 40 çocuğa hapis cezası

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.146
18.314
823
www.gazetevatan.com/her-gun-40-cocuga-hapis-cezasi-953612-gundem/
Her gün 40 çocuğa hapis cezası
08 Haziran 2016 Çarşamba - 2:30

Adli Sicil ve İstatistik Genel
Müdürlüğü’nün yeni raporuna göre,
Türkiye’de son 5 yılda hapis cezası
alan çocuk sayısı 3 kat arttı.
2010’da yaklaşık 6 bin çocuk hapis
cezası alırken, geçtiğimiz yıl bu
rakam 18 bine kadar çıktı.
Türkiye’de günde ortalama 40
çocuğun hapis cezası aldığını ifade
eden Avukat Cevat Kazma ise
Avrupa ülkeleri arasında bir yılda
hapis cezası alan çocuk sayısının en
fazla Fransa’da sonra da Türkiye’de
olduğunu açıkladı. Hapis cezası alan
14 yaş altında çocuk sayısında ise
Türkiye’nin ilk sırada olduğunu
belirtti. Çocukların en çok
malvarlığına, vücut
dokunulmazlığına ve hürriyete
karşı suçlar işlediğini söyleyen
Kazma, suç işleyen çocukların
aileleri ve geçmişte yaşadıkları
incelendiğinde, bunların ailelerince
benimsenmemiş, yoksunluk çekmiş,
şiddet-baskı ortamında büyüyen
çocuklar olduğunu vurguladı.
Çocuğun suça ilk adımını ise aileden
uzaklaşarak, evden ve babadan
kaçarak attığının altını çizdi. Söz
konusu rakamların bu denli
artmasında yargının işleyiş şeklinin
de etkili olduğunu belirten Cevat
Kazma, “Daha önce karakolda
ifadeleri alınan ve kötü muamele
görüp bırakılan çocuklar, artık
CMK’ya uygun şekilde yargının
önüne çıkarılıyor” şeklinde konuştu.

Hapiste büyüyen bir nesil yarın karşımıza nasıl çıkar dersiniz
Kimse banane demesin gençlik sadece evinizde büyüttüğümüz çocuklar değil kaliteli bir gelecek için kaliteli gençlik

Bu gibi aileler devlet tarafından daha iyi desteklenmeli bu suçlu çocukların gelecektede suçlu çocuğu olacak , gerekirse sosyal elemanlar tarafından takibe alınmalı ve yaşam koçu desteklenmeli

İşte 5-10 tane doğurup kedi köpek yavrusu gibi sokağa salınan çocuklar.
Herkes doğursun diyeceğine şu doğmuş olanlara sahip çıksan ya sayın Cumhur ....

Üstelik bu suça sürüklenen çocuklar ıslahevi denilen yerlerde kazanılmaları gerekirken birer suç makinesi olmaları için tüm kötü muameleye maruzlar .
Pozantı, Konya, Şakran cezaevlerinde tecavüze uğrayan, Maltepe ceza evinde yediği dayak sonrası intihar eden çocuk...
Bunlar sadece benim hatırladığım haberler.
Bu çocukların ilerde iyi birer insan olmalarını, suç işlememelerini kim bekleyebilir ki?

Geçenlerde hangi kanaldı hatırlamıyorum, cezaevindeki çocuklar radyo istemiş, radyo verildiğini, bir süre sonra geri alındığı anlatılmıştı. Nedeni, radyonun harcadığı elektrik ücretini bu çocuklar karşılayamazmış. Radyonun bile çok görüldüğü çocukların nasıl düzgün bir birey olarak topluma geri dönmesini bekleyebiliriz ki.

Bahsettiğin konu ile ilgili link buldum

http://www.habermetraj.com/haber/11...derilen-radyolara-elektrik-parasi-engeli.html

Çocuk cezaevine gönderilen radyolara 'Elektrik parası engeli'
Cezaevindeki tutuklu çocuklar için İnsan hakları çalışanı Zafer Kıraç'ın cezaevine gönderdiği 5 radyo, "çocuklar elektrik parasını ödeyemez" diyerek geri gönderildi.

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği Kurucu üyesi Zafer Kıraç'ın geçen aylarda gelen şikayetler üzerine gittikleri çocuk cezaevinde, 12 yaşındaki tutuklu Alican'ın "Ses istiyorum. Burada kendi sesimden başka hiçbir şey yok. Müzik dinlemek istiyorum" sözleri üzerine aldıkları elektrikli radyolar cezaevi idaresinden, "Bu çocuklara para gelmiyor. Elektrik parasını ödeyemezler" diyerek 15 gün sonra geri gönderildi. Kargonun geri ödemeli olarak geldiğini söyleyen Kıraç, " Alican'ın durumunu idareye bildirdiğimizde radyo alabileceğimizi onlar söylediler. Şimdi ise elektrik parası bahanesiyle bu çocukları ikinci kez cezalandırıyorlar" dedi.

"Elektrik parasını ödeyemezler diyerek gönderdiler"
10 yıldır cezaevlerinde insan hakları savunuculuğu üzerine çalışmalar yapan Kıraç, çocuklar için cezaevlerinde en büyük eksikliğin dış hayatla bağlantılarının kesilmesi olduğunu söyledi.Çocukların, aileleriyle kesilen iletişiminin yanında bir de iletişim araçlarından mahrum bırakılmasıyla daha da agresifleştiklerini ve dışarıya çıktıklarında suç işlemeye devam ettiklerini belirtti. İnceleme yaptıkları cezaevinde koğuş camlarının kırık olduğunu söyleyen Kıraç olayı şöyle anlattı: "Cezaevinde incelemelerimiz devam ederken görevliler Alican'ı yeni getiriyordu. Bizim sivil olduğumuzu gören Alican yanımıza koşarak, Lütfen beni kurtarın. Burada kalmak istemiyorum" diyerek ağlamaya başladı. Alican'ı yanımızdan alıp koğuşuna götürdüler. Daha sonra Alican'ın yanına gittim. Koğuş camı kırılmıştı. Nasıl olduğunu sordum. "Camları kafamla ben kırdım. Burada yapacak hiçbir şey yok. Kimseyle konuşamıyorum. Beni buradan kurtarın" dedi. Alican'a bu konuda elimizden bir şey gelmediğini anlattık ve bizden başka bir şey istemesini söyledik. Alican tereddüt etmeden. "Ses istiyorum, müzik dinlemek istiyorum" dedi. Bizde Alican'a ses götürdük ama elektrik parası onu sesten mahrum etti."

"1500 çocuk yetişkinlerle kalıyor"
"Şuanda Türkiye'de 12-18 yaş arası 2480 çocuk tutuklu var. Bunların sadece üçte ikisi Çocuk Tutukevi'nde kalıyor. Çocuk tutukevi yetersizliğinden dolayı diğer çocuklar yetişkinlerle aynı cezaevini paylaşıyorlar. Yani çok küçük hatalar yapan çocuklar, gerçek suçlular ile aynı koğuşu paylaşıyor. Bu durumda psikolojik olarak, kendilerinden büyük olanlar o çocuklara şiddette uyguluyor, psikolojik baskıda. Çocuk içerideki baskıdan dolayı dışarı çıkınca tekrar suç işliyor. Alican'da bu çocuklardan sadece biri. Alican şuanda tahliye oldu ama "ne de olsa yine gireceğim" diyor. Eğer bu çocukları topluma kazandırmak istiyorsak, artık ciddi adımlar atılması lazım."

Habermetraj / Can Sınav

Aile bakanı bunlarla ilgilenmiyor nedense asıl ilgi alanı bu olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…