- 25 Kasım 2013
- 1.026
- 888
- 323
- 29
Merhaba ben 18 yaşında 1.68-69 boyların 83 kiloyum.son 6 senedir kiloluyum diğer başarı öyküsünü deneyimlerini yazan yaşıtlarım akranlarım ve ablalarım gibi bu kilolar cocukluktan baslayan bir sorun değil aksine cocukken cok zayıfmısm.yemezmişim simdi ise masallahımız var çok şükür Allahıma olduğu kiloyu gösteren biri değilim yani vücudum sıkı ve aldım mı kilo tek bir bölge değil tüm vücuta aldığım için bu benim için avantajdı.benim için dezavantajı tartıya cıktığında olmadığın kiloda gözükmekti.yaşıtlarımın giydiği gibi cicili bicili seyler giymek hayalim inşallah gerceklesir.kilo almaya nasıl basladığımı anlatarak size nsıl kilolu sınıfına dahil olduğumu dile getirmek istedim.d kilo almaya aslında 5. Sınıfta meğilli bir vücudum olduğunu bu 6. Senelik kilolu dönemimde geçmişte kaç yaşlarında almaya başladığımı düşündüğümde farkettim.o zamanda boyumla orantılı olduğu için çokta kilolu değil normaldim.ama artık zayıfta değilmişim diye geçirdim içimden.d 7 sınıfa giderken 68 lere cıktığımı anımsıyorum.Allahtan kısa bir sürede olsa basketbol kursuna gitmiş 1-2 cm boy atmiş dısarda kızlarla hep ip atlaya amatlaya bir şekilde 63'e düşmüştüm.simdi diceksiniz o zamanda zayıf değilmişsin ki bide o yaşlarda.evet değildim ama normal,kilolu kademesine geçmemiştim.boyumla normal gözüküyordu.dahada vermeye heveslenmiştim aslında taki bir gün 7. Sınıfın bitiminde yaz tatilinde cıkan sağlık sorunumla beraber 2.5-3 sene düzenli kullanmam gereken ilacımı kullandım ve sağlığıma cok sükür kavustum rabbim bir daha yaşatmasın.sağlığıma kavuşurken içtiğim ilaçla önüne geçilemeyen iştah acılması.kullandığım ilk aylarda sürekli uyuma gündüz yatıp kalktığımda o uykuyu uyuyan ben değilmişim gibi uyuyordum. Ama bu uyku modu kısa süreydi cok sükür. 2.5-3 senede birden olmasada aniden aldım desem yalan olur bu sürecte 25 kilo aldım.s kilo almaya basladığımda catlaklarımda olusmaya basladı.s derisi sert sıkı biri olunca,deride esnediğinde catlaklarım olusmaya basladı öylece. ilk 1. Yıl kullanımda galiba çatlak olusumunun baslangıcıydı.diz kapağı,bacak arkası, kollar vs vs. Böylece suan vücudumun abartısız %70-75'i catlak eskiden olsa cok üzülürdüm ama simdi üzülmüyorum cok sükür kıpkırmızı ciğer gibi durmuyor.kiminde yıllR geçsede beyazlamayıp ilk olustuğundaki gibi kırmızı kırmızı duranlardan benşm ki onlardan değildi cok sükür.beyaz ve buda olacağı varmıs ki bana Allahın lütfu diyerek kendimi öyle neşelendirmeye çalışıyorum.d neyse ilaç kullanımı bitti sanki bana ilacı hala veriyolar gibi 2.5-3 senede ben iştahla yemeye stresten sinirden vs. Bisey olduğunda bahane edicek bisey olduğunda yeee yeee 92 kiloya kadar cıktım busene 1.5-2 senedir falan 86-88 aradında gidip geliyodum bu sene ye iç yat ye iç yat 92 olduk ama cok sükür o kiloda olmam 1 hafta sürdü.geçen senede bir diyetisyen diye tuttur, bizimkilere başlarını etini ye,dediğim oldu yaa o an benim için bitti bende istiyorum ki ilk ayda cok kilo gitsin ondan önce defalarca yememi kısmaya calıstım iyi güzel 1-2 kilo ver sonra baktın verememe yada verdiğimi dikkT ettiğim halde almıs gör bir kere öyle oldu gercek 88dim yememe dikkat etmeye calıstım 84'e kadar düştüm 1 ayda diyet yapmadım her seyi yedim ekmeği % 10-20 kıstım 2 .ayda 83 falN oldum diye beklerken gene 87-88 mi ne oldum ağladım zırladım bide göstermediğim kiloda olduğum için daha cok zoruma gidiyordu.neyse diyetisyenede 2 ay gittim 88.800-900 lamı ne gittim ilk ay 3 mü 4 mü ne kilo verdim. doktor iyi demişti cünkü yağdan gitmişti. sonraki ayda grammı verdim 1 kilomu verdim hatırlamıyorum.öle biseydi.bişeyi kafama koyduğumda gercekten istiyorsam onu elde edene kadar mücadele ederim.ama bu kilo vermek ve ders calısmak isi olmuyordu.neyse en sonda hollywood diyeti deniyim dedim yemedi 1 ay yapmak 5 gün yaptım bıraktım.3 kilo verdim sonra gene aldım verdiğim kiloyu.d kafama koyupta yaptığım adam gibi ilk ve son diyet isveç diyeti oldu.isvrç diyetiylede tanışmam gene kilo psikoloji ile olmustu.neyse ben bişeyi yiyır ölçüyü aşıp abartmışsam o an pişman olmuyorum.güzel istahlıyım yemeği bir görev olarak değilde aşk mı desek bilmiyorum seviyordum iste arkadas.d ne zMan pişman oluyordun derseniz yoldan yasıtlarından biri geçtiğinde fiziği güzel ablarlar yada Tv'de vücuduna inceliğine imrendiğin bir oyuncu olduğunda pişman oluyordum.hem yer hemde esek gibi pisman olup anamın basının etini yer olmuştum.neyse en son canıma tak etti bana kısa sürede kilo verdirecekbir diyeti yapıcam dedim.ve arastırmalar sonucu isveçle karsılastım.hırs ettim 13 günde kaçamak denicek seyler hiç yapmadım harfiyen uydum.13 günde 7-8 kilo verdim diyete 89.700 ile basladım suan 82-83 arasıyım uzun zamandan sonra inanın 1.5-2 mi 2.5-3 senedir midir bilmiyorum 85-84 aşağısına düşemedim.şuan ne değişti hayatınızda derseniz bu kilo suan beni geçici süreliğine tatmin etmiş gibi ama bu sıralar Ahh suan zayıf olsaydım da şu ceket elbise vs.bana cok yakısırdı demeye basladım.yasımın verdiği hevesten ötürü olsa gerek.s bir geç kız olarak en önemlisi aynaya baktığında cevrendeki insalara değil ailene değil sadece kendine insan güzel gözükmek istiyor.s suan cok abest duran bir vücudum yok dısarda yoldan biri geçtiğinde ayyy suna bak ne sisman yada yüzünü eksitip bakılan orantısız bir vücuta sahip değilim Allahıma binlerce kez çok şükür.sadece incecik bacaklarım olsun iyi bir vücuda sahip olup giydiğim denediğim kıyafetlerden zevk almak istiyorum aaa bu bana gercekten cok yakıstı demek istiyorumiçimden.suan kilomu koruma cabalarındayım ne alıyorum nede veriyorum.buraya yazmamın sebebi benim duygularımı yaşayıp benim kilolarımda olup kendine hedef belirlediği kiloya düşen yaşıtlarım yada ablalarımdan tavsiye almak benimle deneyimlerinzi paylasarak beni motive etmenzi istesem cok mu sey isterim.s şimdiden bu yazımı sıkılmadan okuyan ve cevap verecek herkese teşekkür ederim
Son düzenleme: