• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her geçen gün bir problem kızlar nolur yardım edin :(

Benbirlaydii

Cehalet ne güzel sey, herseyi biliyorsun.
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2014
8.631
6.441
248
3 ay 10 günlük bir oğlum var kızlar bilen bilir. Oğlum daha karnimdayken böbrek büyümesi var hala da devam ediyor. Onun için tedavi görüyoruz. Aynı zamanda kolik bir bebek sürekli ağlıyor. 3.cu ayı bitti rahatliyacaz derken hala da durmadan ağlıyor. Bugün yine doktordaydik tahlil istedi yarın çıkacak sonuçlar. Bunca problem yetmezmiş gibi şimdi de kalbinde ufurum var dedi. Beynim allak bullak. Yaklaşık 1 aydır doğru düzgün emmiyordu sadece anne sütüyle besledim bu zamana dek ama yok son 1 haftadır özellikle gece hariç emmiyor. Doktora sordum mama ver dedi. 2 çeşit mama aldık aptamil ve bebelac gold ama yok almıyor. Sürekli ağlıyor emzik dışında ne mama ne anne sütü almıyor. Gogsumu verince ağlamaktan mosmor oluyor ama emmiyor. 2 yaşında bir oğlum daha var sürekli gözümün içine bakıyor ilgi bekliyor ama onunla da ilgilenemiyorum. Napayım kızlar böyle giderse sutüm kesilecek xaten iyice azaldı lütfen yardımcı olun bi akıl verin :(

Bilmiyorum ki cnm. Alerji olursa nasıl anlaşılır ki bilgin var mı?
Deneyimim yok ama inek sütü alerjisi yaşayıp da aynı sıkıntıları olan arkadaşlarım oldu. Üfürüm var denip de kendiliğinden sorunu geçen de oldu. 3 Aydan sonra kolik azalıyor benim deneyimime göre. O yüDen alerji olabilir mi dedim.

Deneyimim yok ama inek sütü alerjisi yaşayıp da aynı sıkıntıları olan arkadaşlarım oldu. Üfürüm var denip de kendiliğinden sorunu geçen de oldu. 3 Aydan sonra kolik azalıyor benim deneyimime göre. O yüDen alerji olabilir mi dedim.
Anladım cnm. Bilmiyorum ama inek sütü alerjisi olduğunu da pek sanmıyorum çünkü tuketmiyorum pek süt ürünleri.

Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zaman da hepsi geçecektir, üfürme genelde takiple zamanla geçiyor böbrekte büyüme bizde de var erkek bebeklerde oluyormuş genel de yaşına kadar düzelir demişti doktorumuz bizim ,her ay üriner usg ile ölçüm yapılıyor onun dışında ekstra bir müdahale gereksinimi duyulmadı fakat sünnetin çözüm olabileceğini de söylediler.mutlaka çocuk kardiyoloji çocuk nefroloji ve çocuk üroloji uzmanlarının takibinde olun çocuk hastalıkları uzmanı bazen yanıltıyor.

Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zaman da hepsi geçecektir, üfürme genelde takiple zamanla geçiyor böbrekte büyüme bizde de var erkek bebeklerde oluyormuş genel de yaşına kadar düzelir demişti doktorumuz bizim ,her ay üriner usg ile ölçüm yapılıyor onun dışında ekstra bir müdahale gereksinimi duyulmadı fakat sünnetin çözüm olabileceğini de söylediler.mutlaka çocuk kardiyoloji çocuk nefroloji ve çocuk üroloji uzmanlarının takibinde olun çocuk hastalıkları uzmanı bazen yanıltıyor.
Canim aynen zaten takip ettiriyoruz da işte bu ağlamasına çözüm getiremedik. Valla artık ağlamasın i da geçtim sabaha kadar kucagimda hoplatmaya raziyim ama anne sütü almaması aç kalması öldürüyor beni mama da red ediyor napacagimi şaşırdım :(

Öncelikle geçmiş olsun. Allah şifa versin yavrunuza.
Sanırım meme reddi başlamış. Bu ayda dış dünyayı keşfetmeye başladıkları için çoğu bebek yapar bunu. Biz de yaşadık. 1 2 ay sürebilir azalarak. Yatarak emzirmeyi deneyin. Stres yapmayın hemen anlıyorlar. Sesi kısık bi şekilde ninni açın. Boynuuza renkli bi kolye gibi bir şey takın. Emzirmeden önce gazını çıkarın varsa. Karnına masaj yapın. Sonra emzirin. Sabır geçecek bu yaşadığınız. Mama da vermeyin zaten alsa memeyi alır. Bir de mamaya alıştırıp sonra onu bıraktırmakla uğraşmayın.

Canim aynen zaten takip ettiriyoruz da işte bu ağlamasına çözüm getiremedik. Valla artık ağlamasın i da geçtim sabaha kadar kucagimda hoplatmaya raziyim ama anne sütü almaması aç kalması öldürüyor beni mama da red ediyor napacagimi şaşırdım :KK43:
Sağıp kaşıkla falan vermeyi denedin mi yada enjektör yardımıyla bir arkadaşım biberona alışmasın diye memeyide almayınca bir kaç ay o şekilde besledi, uğraştırıyor ama karnı doyunca sakinleşir belki ,bir de idrar Yolu enfeksiyonu varsa beslenmeyi reddediyorlar .

gezerek emzirsen birazda sohbet etsen? ilgisi dagilsin? bide kolik belirli saatlerde olmuyor mu??? acaba cani baska olay yüzünden mi aciyo? ay yafrum cok üzüldüm ya. kakasini yapabiliyor mu?

Allah sifa versin. ilk cocugunuzla bol bol konusun bi yandan. disarda besikde gezdirseniz uyurmu biraz o saydde belki digeri ile ilgilene bilirsin

Öncelikle geçmiş olsun. Allah şifa versin yavrunuza.
Sanırım meme reddi başlamış. Bu ayda dış dünyayı keşfetmeye başladıkları için çoğu bebek yapar bunu. Biz de yaşadık. 1 2 ay sürebilir azalarak. Yatarak emzirmeyi deneyin. Stres yapmayın hemen anlıyorlar. Sesi kısık bi şekilde ninni açın. Boynuuza renkli bi kolye gibi bir şey takın. Emzirmeden önce gazını çıkarın varsa. Karnına masaj yapın. Sonra emzirin. Sabır geçecek bu yaşadığınız. Mama da vermeyin zaten alsa memeyi alır. Bir de mamaya alıştırıp sonra onu bıraktırmakla uğraşmayın.
Çok haklısınız. Dediklerini uygulayacam inşallah ise yarar zaten mama yi almıyor. Benim korkum sutüm un kesilmesi zaten iyice azaldı da. Sagip kaşıkla veriyorum ama çekmeyince bebek o da kesilecek bir yerde.

Çok geçmiş olsun. Diğer sorunlar hakkında bilgim yok umarım tez vakitte iyileşir ama benim de 3 aylık bebeğim var dediğiniz gibi emmek istemiyor bir kaç yudum çekip ağlama krizine giriyordu. Ben önce emzirme aralarını açtım ve gezerek emzirmeye başladım sorunumuz tam olarak bitmese de bayağı düzeldi.
Şimdi o büyüdüğü için artık daha hızlı emebiliyor ve doyuyor olabilir tam acıkmadan emzirmeye çalışınca ağlıyorlar sanırım.

Back