her eve lazım !!!!

bu kadar agiz kokusu cekeceginize bakici tutsaydiniz sanki daha iyi olurdu
ayrica su mantigi anlamakla cok güclük cekiyorum
sizin annenizde olsa esinizin anneside olsa bebeginize bakmak ZORUNDA degiller !!!!
bu sizin sorununuz
caresine bakacaksiniz
ayrica ben olsam kendi annemede baktirmam
yazik cocuk bakmak kolay mi
arada sevsinler yeter

Son düzenleme:
ya ben anlatamıyorum yada yazdıklarım anlaşılmıyor ben ılla benım cocuguma gelıp bakıcaksın demedım oğlu teklıf ettı oda kabul ettı ben bılseydım boyle olucagını muhaakkkı bakıcak bırını bulurdum gelemem deseydı dıyorum ayrıca annem kendı ıstedı ben bakabıldıgım yere kadar bakıcam dıye kı zaten duzelmezse bayram dönüşü konusup iş yerımden ayrılıcam mecburen bıraz buyuyunceye kadar ben bakıcam en olmadı yanı

sinirlerinizi yıprattığınıza değer mi? üniversite öğrencileri var binlerce, yarım günlük bakıcı tutun. garsonlukla yorulacaklarına, anket formu doldurtmaya çalışacaklarına, ev ortamında seve seve bakarlar, diğerlerine kıyasla rahat olan işi kaybetmemek için de ellerinden geleni yaparlar. güvenemem derseniz, madem annenizin komşuları yardımcı olmuşlar, onlardan birisiyle anlaşabilirsiniz. hem tanıdık olur, hem zaten çocuğunuz onlarla kalmış, yabancılık çekmez. sinirlerinize, üzülmenize yazık. hepsinden öte, BAŞKASI için eşinizle aranızı bozmanıza değmez.

herşeyden öte eşin gıcık

ben böyle adamı atarım yataktan

bırak o baksın o zaman bebeğe

bu erkekler ne kıt akıllı

annesiymiş peh.

kaynananın önce bakarım deyip sonra yan çizmesi hoş değil kırılmakta haklısın ama ne yapılabilir ki.asıl eşinin sana söylediği söz çok yanlış.sen ters birşeyde söylememişsin ama hemen annesini savunmaya geçmiş.yinede yerinde olsam kaynanama hiçbirşey demezdim çünkü ne desen anlamayacak belli ki bakmaya gönlü yok bence bir daha da çocuğa bakmasını istemeyin

herkes kendi kızına çalışıyor bu devirde.kayınvalidenizden bişey beklemeyin yaptığı da çok ayıp.birlikte yaşamaya hiç kalkmayın tahammül edilmez böyle birisine.onun yüzünden eşinizle aranızın açılmasına fırsat vermeyin bu onların hoşuna gider.

ben böyle konular açıldığında bakmak zorunda değil deniliyor ya şaşıyorum ve anlayamıyorum.insan çocuğunun ihtiyacı varsa torununa bakmak zorundadır bence.benim şimdi çocuğum var onun çocuğuna bakmayacakmıyım.sürekli bakmak gerçekten zor bir çocuğa.şu denilebilir.sürekli büyütene kadar bakmak istemezse bakmayabilir,tamam bunu anlarım.ama hele konu sahibinin durumuna hala bakmak zorunda değil nasıl diyebiliyorsunuz ki.çocuğunun ihtiyacı olmuş,torununa bakacak biri yok gelip bakmak zorunda. insan hadi gelinini düşünmese torununa kıyamaz.bir süre önce yine ihtiyaç olmuş,hanımefendi torununa bakmak istemediğinden çocuk komşularda kalmış.iyi insan da olsa sonuçta komşu.heralde benim annem ya da kayınvaldem çocuğumuzu komşulara bırakmak zorunda kaldığımızı duysalar iki eli kanda olsa gelirlerdi tabiri caizse.
çok haklısın arkadaşım kayınvalden çok bencil.eşinin de bunu görememesi çok garip.annenin fedakarlığının değerini bilse bari.

Kayınvalide bakmaya elbette mecbur degil ,
ama siz 4 gün için mecbur kalmışsınız,
bir tarafta kızının çocuklarına bakan ,
diğer tarafta oglunun çocuguna 4 günlüğüne bakmaya gelince binbir türlü bahane...

diye düşünüp, kayınvalidenin evlat ayrımı yaptıgına inanmışken,
işin içinden para çıkınca şaşırdım açıkçası...

Kayınvalide harbiden vicdansız, menfaatçiymiş!

Eşinizin annesini korumasını da normal karşılıyorum,
genel bir erkek profili çünkü :)

Bende Yaseminn gibi anlayamadım.

Arkadaş bir kere bile dememiş ki kayınvalidem bakmaya mecbur. İnsanlar eşş, dost, kardeş, anne, baba, evlat biribirlerine zor günlerinde elllerinden geldiğince yardımcı olur ki bu arkadaşımıza komşuları bile yardım etmiş. Komşuların yardım ettiği bir insana 2 gün ya 2 gün babaannenin yardım etmesi çok mu doğaüstü birşey ki herkes mecbur değil demiş.

Bu torun ya, canının parçası ben bile torun hayalleri kurarken gözlerim yaşarıyor. Üstelik benimki 3 bile olmadı :) İnsan nasıl elinden birşey geliyorsa bunu esirger ki.

Varya vallahi de billahi de yorumları okurken, 2 gün izin alıp gidip bebeğe bakasım geldi.

Adunul'a katılıyorum..arkadaş k.validem ille de çcuğuma bakacak demiyor ki..2 gün idare etseydi ölmezdi diyor..

bir babaanne torununu 2 güncük idare etmiyor ve gelinini bu kadar zor durumda bırakıyorsa onun savunulacak bir tarafı yoktur bence.üstelik kızının çocuklarına da para ile bakıyormuş.

insanız,başımıza ne geleceği belli değil..bugün Yasemin muhtaç olur diğer gün k.validesi...insanın içinde azıcık merhamet olacak..

O zaman yarın bir gün kayınvalide hastalanırsa, konu sahibi arkadaş bakmak zorunda değil..
Hatta kayınvalidenin kızı da parayla baksın annesine..

Benim çocuğum yok, annem daha şimdiden iki elim kanda olsa ben bakarım torunlarıma, Allah ömür versin yeter. Ben bakıcıya bırakamam torunlarımı, sende işini bırakamazsın. Hep yanında olacağım kızım diyor..

Benim annem bakmak zorunda mı? Değil, ama o bunu gönülden istiyor.
Ama deseydi ki kızım ben bakamam, üzülmezdim. Çünkü buna mecbur değil, çocuk büyütmek kolay değil.

Ama sabahtan akşama kadar evde olan bir babaanne/anneanne, bir kaç gün için torununa göz kulak olmaya mecbur. Sağlığı el veriyorsa, zor durumlarda elini taşın altına koymak zorunda. Ayrıca konu sahibi bakmak zorunda, bakacak demiyor. 4 gün için birisine ihtiyaç duyduk ve eşim annesine sordu. O da kabul etti. Sonradan burnumuzdan getirdi diyor. Ama çoğu kişi neredeyse konu sahibini haksız çıkarmış. Burada haksız olan eşi ve kayınvalidesi. Asıl onlara kızmamız lazım.

Nasıl bir evladın, annenin, babanın görevleri ve sorumlulukları varsa babaanne, anneanne ve dedelerinde sorumlulukları var. Bazı durumlarda evlatlarına destek olmaları gerekiyor. Öyle lafta torunum torunum diyip, işine gelmeyince yan çizmek hiçte etik bir davranış değil.

kendi torunlarına parayla bakan bir kadından ne bekliyordunuz ki:26:

para verseydiniz keşke bakardı o zaman,

lafı gelincede ah canım torunlarım, yavrularım kuzularım olur,

bi tanede bende var ondan, allah muhtaç etmesin...

çok haklısın bence canım sana katılıyorum

sonunda benı alayan bırılerı cıkmıs ne buyuk bır mutluluk benım ıcın

kızlar eşimle bır gun boyunca konusmadım sonra dayanamadım aradım o hıc bır sey olmamıs gıbı actı telefonu sasırdım bana soyledıgı tek sey ben gereken her seyı soyluyorum sen karısma ben bılmıyomuyum kımın haklı kımın haksız oldugunu benıde bunalttı oldu çok şaşırdım

kimse kimseye bakmak zorunda değil.zorlanıyorsanız bi bakıcı buluverin

Nekadar acımasızca bi yorum bu 2 günde kim bakıcı bulablr hastalık yani aniden olan bişey vicdanlı insan dedirtmeden gider bakar el kadar yavruya karsıdan konuşmak kolay oluyo o kadının ne yasadığını bilemezsiniz ama..Ayrıca torun istediği zaman sevsin diye olmuyo ananeliği babanneliği birazda haketmek lazım..

aynen oyle eşimle konusmuyoruz şimdi aradıgında al anneni götür aksam evıne dıyıcem çekemem ben boyle gereksız bır sey yuzundan afra tafra ıkı gun torununu bakmayan kadından ne hayır gelcek bana

Eşinin tavrı cidden cok cirkin o tavrı sana yapcağına 2 gün bebeğini idare edemeyen annesine yapsın senn derdin zaten basından askın moralin bozuk ne vicdan ya hayret bişey..

haksızsın.....
bakmak zorunda değil torunu bile olsa...

Nasıl böyle yorumlar yapabiliyosunz cidden anlamıyorum ya bir ömür bakmıycak zaten kişi 3-4 gün idare etcek bunu sıradan bir insan bile yaparken bir babannenn yapmaması cok tuhaf ozamn sevmeye de gelmesin kardeşim..Çok merak ettim sizin çocuğunz var mı ben olmadan anlayablyrm biraz empati yapmak lazım..

yasemin ne güzel dedin ağzına sağlık, sanki keyften çalışıyosun, 2aylık bebek, sanki kolay bırakıyosun, aynen dediğin gibi çık iştende görsün gününü. erkeğe destek vermeye gelmiyor, annesi öyle konuşamazmış o zman bul çaresini,niye tek sen düşünüyosun çalışırken km bakacak diye, onunda bebeği, onun demesi lazım anne idare et durumumu biliyosun diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…