her eve lazım !!!!

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
Kızlar hepinize gunaydın

direk derdime geçmeyi istiyorum anlatıp içimi boşaltmam lazım.

Şimdi benım eşim evlenmeden önce istanbul avrupa yakasında oturuyordu ailesi ile beraber, evlendik benım ailemler oturdugum anadolu yakasından ev tuttuk ve aıleme yakın bır yerden neyse, cocugumuz oldu bebegım 2 aylıktı annemın babası öldü ve memleketıne gitmek zorunda kaldı cenazeye, o sırada yarım gun işe başlamıştım kayınvaledemı cagırdık gelsın 1 hafta gunde sadece yarım gun bebegeme bakması için, gelmedı ve hıc bır bahanesı yoktu gelmemek ıcın evde 25 yasındakı oglu harıc, neymiş onu yalnız bırakamazmıs bu işin bahanesı neyse.

Allah annemın komsularından bınlerce kez razı olsun o haftayı bebegıme onların bakması ile geçirdik , şimdi annem bel fıtıgı oldu, 7 aydır bebegıme sorunsuz gıkını cıkarmadan baktı benım annem, sırf borclarımızı bıtırelım ev bark sahıbı olalım bende calısıyım dıye, neyse son bır haftadır annemın belı baya fenalastı ve bız mecburen kayınvalıdemı cagırdık, normalde görumcemın 4 yasında ve 11 yasında 2 çocuguna bakıyordu ama o hafta gıtmıycektı, onlara kucuk gorumcem bakıcaktı, neyse gorumcem falan aaa tabı bakıcak hastalık bu konustuk bız şöyle boyle yagladı yıkadı bır guzel, alt tarafı 4 gun bebegıme bakıcaktı kayınvalıdem ve bu 4 gunun 2 gunu sadece bebekle yalnız kalıcaktı, 2 gun eşim evde olucaktı, 4 gun sonunda kardesım gelıp o bakıcaktı bebege annem ıyıleşinceye kadar ama benım kayınvalıdem ve gorumcelerım eve geldık ertesı gun başladılar, ben bakamam gorumcem zırt pırt arar, ne zaman gelceksın ben magdur oluyorum şöyle boyle.

3 gundur bızde ama keske gelmeseydı dedırttı yemın edıyorum neyse, bunun ıkı lafından bırı uzzk burası yakında olsanız bakarım, şöyle boyle her ıkı lafından bırı bu oldu ama yok yanı bakıcagından falan degıl laf olsun dıye soyluyor, kızıda uzak ıkı aracla gıdıyor o uzak olmuyor bız uzak oluyoruz, bakmaya gönlu yok bende bunları aynen soyledım ve ayrıca dedımkı pazar gunu tasınıyorum o tarafa, sende oturup buna bakıcaksın o zaman, sırf baktım ne dıycek dıye sonra işte bu başladı öyle kolaymı tasınmak falan fılan zırvalamaya, gönlu yok cunku bılıyorum neyse ben bunları soylerken eşim demesınmı sen karısma ne haddıne benım anneme boyle soylemek.

Öyle mı ıyı bakalım bnde işten cıkmazsam gıdıp karsıya yerlesmezsem ne olıyım dedım ve bebegımı uyutup yattım, suan eşimle konusmuyoruz ve uyuz oluyorum her seye, sizce ben haklı mıyım haksız mıyım 2 gun ınsan torununu ıdare etmezmı? Keyfı bır durum olsa neyse, ayrıca tamam bakıcam dıyıpte gelıp buraya sonra nıye yan çiziyor sinirlerimi bozuyor sizce ben ne yapmalıyım şimdi ?

Kayınvalideniz bakmak istemiyorsa zorla mı baktıracaksınız?Söylediğiniz gibi ya işi bırakacaksınız ya da başka bir çözüm bulacaksınız.

Kayınvalideniz bakmak istemiyorsa zorla mı baktıracaksınız?Söylediğiniz gibi ya işi bırakacaksınız ya da başka bir çözüm bulacaksınız.

iyide ben kayınvalıdemı zorla getırmedımkı gelırmısın dıye bır kere sordum gelırım dedı gelemem ben deseydı ılkınde buldugum gıbı gene bır yolunu bulurdum gelcem dedıkten sonra ne yapabılırm kı gelmeseymıs bakmak ıstemıyorsa kolundan tutup zorlamı getırdık

haklısın canım. Eşinde annesinin dediklerini duymuyor mu da sana kızıyor. Ahhh bu adamları anlamak zor.
Ne varsa kız analarında var. Onlar bizim mutluluğumuz için çok zor durumda olsalar bile her şeyi yapıyorlar.

haklısın canım. Eşinde annesinin dediklerini duymuyor mu da sana kızıyor. Ahhh bu adamları anlamak zor.
Ne varsa kız analarında var. Onlar bizim mutluluğumuz için çok zor durumda olsalar bile her şeyi yapıyorlar.

kimse kimseye bakmak zorunda değil.zorlanıyorsanız bi bakıcı buluverin

bu yazdıklarımdan bunumu anladınız ilginç ben ortada bır mecburıyyetten bahsetmıyorum tabıkı degıl bana deseydıkı ben gelemem bakamam kı bunu daha önce yapmıstı belırrtıgım gıbı bende 4 gunlugune burdan baktırcak bırını bulurdum lafa gelınce torununu özledıgını cok sevdıgını ölüp bıttıgını soyleyen bır ınsanın 2 gun aynı torunu ıdare edıcem dıyıp sonra mılyonlarca laf sayması garıp olan yoksa parayla bakcak adam cok yanı

O halde kayınvalideniz isteksiz evet demiş size.Bundan sonra konuyu açmayın bile ona.Yarın öbür gün onunda size işi düşer muhakkak.

Konunun gidişatına bakıp, bildik şikayetler bekledim.
Mesela kayınvalidem bir geldi gitmiyor veya yakınına taşınalım diye baskı yapıyor gibi...
Bunlar olmadığı için şanslısın açıkçası.

Bebeğine bakmak istemiyor veya hakikaten ağır geliyor olabilir.
Bence kayınvalidenden ümidi kesip,zaman kaybetmeden başka bir çare bulmaya çalış.
Kayınvalidenle ve eşinle ilişkini bu yüzden yıpratma derim.

torunudur 2 gün baksa,idare etse mutlaka iyi olurdu
ama mecburiyeti de yok.

ısrarla soyluyorum ben ona mecbursun ılla gelıp bakıcaksın demedım gelmem deseydı bende komsuya baktırsaydım daha once yaptıgım gıbı gelmeseydı huzurum olurdu hiç olmazsa çağırırdım komsuyu allah razı olsun bın kat daha ıyı bakarlardı kendı geldı sonrada kendı laf saydı bakmıycaktın gelmeseydın

yaaa caresı var zaten kardesım persembe dunu gelıyor 15 gun burda annemde o sırada ıllakı iyileşicek iyileşmese bıle bende bu an bes gun sonra iş durumuna devam edıp etmemeye karar werıcem yanı 8 aylık cocugu 2 gun ıdare edemedı kadın ben olsam gerekırse butun gun gene kucagımda tutar oglumun hatrı ıcın o cocugun gıkını cıkartmazdım ya sadece ıkı gun yaaa deseydıkı ben gelemem ıkı gun benım kızıma bakcak bır suru ınsan var benım cevremde

O halde kayınvalideniz isteksiz evet demiş size.Bundan sonra konuyu açmayın bile ona.Yarın öbür gün onunda size işi düşer muhakkak.

aynen oyle eşimle konusmuyoruz şimdi aradıgında al anneni götür aksam evıne dıyıcem çekemem ben boyle gereksız bır sey yuzundan afra tafra ıkı gun torununu bakmayan kadından ne hayır gelcek bana

madem ki kayınvalidenizin huyunu biliyorsunuz,daha önce de aynı mevzu geçti
o halde hiç minnet etmiycektiniz.
doğrudan bir komşuya,bir yakınınıza rica edicektiniz.
o zaman şimdi böyle sinirli olmazdınız.

o gereken cavabı verıyomus öyle dıyor oglu dayanamıyor annesıne elın kızının dayanmasını beklemesın kımse inşallah hayatları boyunca asla elıme dusmezler cok kıncıyım ben cok Allah ne benı ne onları bırbırımıze muhtac etmesın çok sınırıme dokundu bu olay

madem ki kayınvalidenizin huyunu biliyorsunuz,daha önce de aynı mevzu geçti
o halde hiç minnet etmiycektiniz.
doğrudan bir komşuya,bir yakınınıza rica edicektiniz.
o zaman şimdi böyle sinirli olmazdınız.

koca varya basımızda agzı burnu durdumu oooo annem ona bakar annem şöyle yapar boyle yapar aha yaptı hallettı her seyı

Yeni evlilerde gözlemlediğim ev gelinin ailesinin yakınında olduğunda kayınvalideler kendini dışlanmış hissediyor.O yüzden kayınvalideniz tavır yapıyor olabilir.
Yukarıda anlattıklarınız mesela bizim ona ihtiyacımız yok aslında ama 2 gün idare etsin tavrı.
Kayınvalidenizde işleri düştüğünde sadece öneml i oluyorum diye düşünüyor ve oralı olmuyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…