Her çocuğa "otizmli" etiketi verilmesi

etiketlenen olduğu kadar ciddiye alınmayan çocuklarda var bence zaman aralıkları ile 2 defa farklı uzmandan görüş alın. dışarıdan bir göz her zaman kıymetlidir, kızmayın

Ya işte otizm öyle bir şey değil adını söylemedi diye otizm olabilir mi ne kadar saçma. Hani çocukların çekingen olmaya bile hakkı yok. Bir ortama girersiniz çocuk utanır bir süre konuşmaz izler ben 32 yaşında hala öyleyim mesela ama çocuk yapınca aayy yazık ne sorunu var otizmli mi ? Derler. Gerçekten herkes tanı koyuyor doktor için demiyorum bunu komşu da bakkal da bu otizm diyor çocukları rahat bırakın ya demişliğim var veli toplantısında

Malesef artk tek dertleri etiket yapıştırmak sadece çok haklsnz sadece doktorlarda değil herkes öyle sanki fabrika ürünü bu çocuklar hepsi aynı olmak zorunda farklı her çocuk kendine özel aslında herkesin yetenekleri farklı ilgileri farklı karakteri farklı ama onlar için o zaman bi sorun var demek

3 psikolog 3 uzman öğretmen Bir ram müdürü yanlış biliyor bir 3 yaş öğretmeni doğru biliyor. :) bugün bildiğim bir şeyi kendi kendime kanıtladığım için nasıl duygu karmaşıklığı yaşadım sizlere anlatamam.
Ve evet ne yazık ki bunu bu hale getirdiler kaç çocuğu öyle geri gönderdim tekrar değerlendirmeye. Agte ye Denver e ( testlere) bakmadan gelişi güzel yorumlar insanları ne zora sokuyor. Ben bildiğim halde bu hale geldim bilmeyen bir anneye bunlar denilirse nolur sizler düşünün. Defalarca bunlar tek başına tanı olamaz her şeye mantıklı açıklama yapmama rağmen kendimle çeliştiğim için gerçekten kendimden özür diliyorum:) Gerçekten de keşke herkes kendi işini yapsa...

İş başka annelik başka :) sizi çok iyi anlıyorum ama emin olmak da kötü bir şey değil. Sadece bu uğurda çocukların ordan oraya sürüklenmesi böyle bir bakışa maruz kalmaları beni çok üzüyor

Anne olunca insan gerçekten de farklı duygular yaşıyor.:) İşimi de çok seviyorum ve çocuklarımı da. Hepsi birer pırlanta. Takıldığım konu görmemiş olabilirsiniz dediği nokta " Nasıl ya nasıl, nasıl göremem" ve net bunlar otizm belirtisi demesi. Ben bile net ifade kullanmıyorum - ki doğrusu bu bazı tanılarda. Bu nasıl bir tavır. Allah öğretmenin iyisi rast getirsin her şeyde olduğu gibi...

etiketlenen olduğu kadar ciddiye alınmayan çocuklarda var bence zaman aralıkları ile 2 defa farklı uzmandan görüş alın. dışarıdan bir göz her zaman kıymetlidir, kızmayın
Emin olun ciddiye alıyoruz kızım 5 aydır aynı psikologa gidiyor ve farklı psikolog psikiatri onlara da götürdük hepsi aynı şeyi söyledi en ufak bir otizm belirtisi yok dediler üzerime öğretmenn doldurduğu formda özel eğitime ihtiyacı yoktır yazmasına rağmen ve kendinden o kadar emin ki bunu size zamanla alştırıcaz dedi ,öyle olsa ben evladım için elimden geleni yaparım emin olun özel eğitimse özel eğitm tedaviyse tedavi evlat bu her haliyle bizim canımız kanımız benim anlatmak istediğim çocuklara bu kadar basit bir şekilde bir kaç kez görmekle tanı koymaları benimle konuştuğunu gördüğü halde sadece ona cevap vermedği için bu kadar basit değil insanlara yanlış teşhis koymak onlarn psikolojileriyle oynamak

Hocam o zaman bende otizmliyim. Ben 26 yaşındayım hâla ortak tuvalet kullanmak istemem, çocukken de aynıydı muhtemelen pis veya pis kokulu tuvalet görmüştür cocuk ondan sonra kullanmak istememiştir. Öğretmenlerin cok ender bir kısmının çocuk sevdiğini düşünüyorum ben, benim öğretmenim de maalesef kendisi normal olmamasına rağmen milletin çocuğuna normal değil damgası vuruyordu. Bir çocuğun espri anlayışı, göz teması var ise nasil otizmli oluyor? Bu çocuk sadece titiz ve kendi alanındaki kendine ait eşyaları paylaşmak istemeyen bir çocuk. 5 parmağın 5'i bir mi? Biz 4 kuzeniz, ben çok derslerine odaklı, sakin ve huzurlu ortamlar severdim, isim gücüm yemek yemek ve gülmekti. Öbür kuzenim saldırgan, küfür eden, kavga etmeyi seven bir tipti, öbür kuzenim aşırı duygusal öbür kuzenim ise sürekli deli gibi ağlayan inatçı bir tipti. Hepimiz aynı kardeşlerden çıkma olmamıza rağmen karakterlerimiz ap ayrı çünkü anne babalarımız da ap ayrı insanlar.

Kızınıza kıyamam ya, valla herkes ogretmen olmamalı. Resmen inatlaşıyorlar herhalde Dr. House falan oynamak istiyorlar, bir bakis ile hastaligi anlayıp sonra aynısının çıkmasını istiyorlar. İnsanlardan oradan oraya sürünüyor işte

Otizm çok geniş bir yelpaze.Ben öğretmenim.Arkadasimin bir öğrencisi otizm ama sınıfta en iyi okuyanlardan ve yetişkin gibi kendi yazı stilini şimdiden oluşturmuş diyor.Bence çoğu kişi otizm ama farkında değil.

Bende bir çocuk var, takıntılı,göz teması kuramıyor,uyumsuz,vs bunun yanında sosyal fakat ilk önce otizm denmiş, sonraki değerlendirmede kenarından geçmiş denmiş ama ben otizmim diye bağırıyor resmen.
Sizin çocuğunuza saydığınız maddelere dayanarak otizmli demek bana biraz erken gibi geldi ama yerinizde olsam yine de bir değerlendirmeye götürürdum içim rahat etsin diye.

Üstün zekalı olabilir mi ? Asperger sendromu

Yok hocam değil -ki olsa da her türlü kabulümüz. 3 psikologla görüştüm, biri klinik psikolog. Biraz zeka seviyesi olarak ileride çıktı. Parlak zeka.

Otizm değilde bu yaşta bu takıntı bu temizlik vs. Takıntısı hiç normal değil.

Otizm değilde bu yaşta bu takıntı bu temizlik vs. Takıntısı hiç normal değil.
Babaannesi okb boyutunda temizlik takıntılı, bir süre o baktı evimizde ve gördüğünü uyguluyor - zamanla aşılacak bir durummuş. Hep aynı tuvalete gitme nedeni de orayı beğenmesi ve orayı uygun görmesi, arkadaşlarının da oraya gitmesi.

Yok değilmiş. Biliyordum işin içindeyim ama yine de insan bazen bildiğini bile sorguluyor. Keşke herkes her şeyi bilirmiş gibi davranmasa

Bunu size alıştırcaz mı? Bu nasıl bir cümledir. İyiki peşini bırakmamışsınız. İyiki bilinçli aileler var. Çok mutlu oluyorum bir öğretmen olarak. Kızınız umarım hayatı boyunca hep mutlu ve iyi bir çocukluk geçirir.

Hiç canınızı sıkmayın. Ayrıca size söylemediler mi artık tüm çocuklar aynı fabrikadan çıkan ürünler gibiler, anne baba soy vs önemli değil hepsi tek tip fabrikasyon ürünler. Hepsi aynı olmalı, minyon anne babanın çocuğu persentilde düşükse geridir mesela anası babası önemli değildir (!) Birde intagram profları var sürekli etkinlik köpük anneleri onlarda çok iyi tanı koyarlar bak, sakın okullu eğitimli insanlara bakmayın(!)
Çocuk belirli davranışta takıntı gösteriyor,parkta oyun oynamayı tercih etmiyorsa aileye söylenir bi baktırın denir uzman görüşü istenir “normalde” ama herbolog kurum kuruluşları kendi etiketini pardon tanısını koyar

Eskiden yaramaz, söz dinlemeyen çocuk vardı. Şimdi hemen otizm diyorlar. Herkesi tek tip yapmaya çalışıyorlar
ikibinbes ikibinonda falan da "hiperaktif" cok modaydi. yaramaz, simarik her cocugun adi "hiperaktif"ti. simdi onun yerini otizm aldi. Artik bazılarına göre her cocuk otizmli..
yetiskinlerde de dehb var. azicik dalgin sorumsuz insanlar hemen "bende yetiskin dehb var" diyorlar. soruyorsun psikologun kapisindan gecmemis. instadan tani koymus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…