Gebeliğe Hazırlık Her ay hamilelik belirtisi yaşamaktan usananlar gelin dertleşelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
1.467
1.362
333
Kızlar cidden ben artık pes ettim. Her ay aynı şeyleri yaşamaktan sıkıldım. Kasıklarım ağrıyor hop test yapıyorum. Adetim 1 gün geçsin hop test yapıyorum. Durduk yere aşeriyorum hooop test. Yatıyorum test kalkıyorum test. Utanmasam uykuda bile test yapacaktım:KK70:Koşa koşa hastaneye gidip verdiğim kanlardan hiç bahsetmeyeyim. Bi 10 litre gitmiştir toplamda. Artık negatif’i göre göre iyice negatif bir insana dönüştüm.
En ufak bir belirtiyi öyle bir büyütüyorum ki kafamda, resmen paranoyak oldum. Ben bile bıktım kendimden, eşimi hiç düşünemiyorum. İyice sıyırdı bu demişliği vardır kesin:KK70:
Geçen hafta adet oldum, ve kendime büyük bir söz verdim. Herşeyi akışına bırakacağım. Eşimle canım istediği zaman zevk için birlikte olacağım, çocuk için değil. Ne yumurtlama günü takibi, ne regl takibi, BAT mat hiç birini düşünmeyeceğim. Doğru zamanda olur Allahın izniyle. 4 gündür soğan kürü yapıyorum, içim temizlensin diye. Kendimi hem ruhen hem bedenen arındırıyorum:kahve: Ve gerçekten son birkaç gündür acayip huzurlu hissediyorum kendimi.
Benim gibi belirti yaşamaktan bıkıp usananlar, artık düşünmek istemiyorum diyenler. Gelin birbirimize yardımcı olup kafamızı dağıtalım.

Al benden de o kadar olmuyor da olmuyor soğan kürü ben de yaptım olmadı artık bıraktım teste yatırdıgım paranın haddi hesabı yok.Yoruldum dediğin gibi bıktım daha doğrusu.düşünüp taktıpımız için olmuyor bunu hep derlerdi inanmazdım.hiçbir kür yapmayacağım artık

Al benden de o kadar olmuyor da olmuyor soğan kürü ben de yaptım olmadı artık bıraktım teste yatırdıgım paranın haddi hesabı yok.Yoruldum dediğin gibi bıktım daha doğrusu.düşünüp taktıpımız için olmuyor bunu hep derlerdi inanmazdım.hiçbir kür yapmayacağım artık

Kesinlikle çok kafaya taktığımız için olmuyor canım. Bir yerde kendimizi frenlemeliyiz böyle devam edemez. Ben geçen 8 günlüğüne yurtdışına ailemin yanına gittim, orada epey bi kafamı dinledim diyebilirim. Geldiğimden beri çok huzurluyum, değişiyim yani. Herşey bizim elimizde canım imkânsız değil sen de başarırsın. Biz kadınlar çok güçlü çok fedakâr varlıklarız. Bir rahat bırak kendini yat aşağı salıver kendini kapat gözlerini ve beynini ruhunu dinlendir. Bitki çayları tüket bol bol. Bir hedef koy kendine. Bu ay bedenimi arındıracağım bütün pisliklerden kötülüklerden temizleyeceğim falan de. Bitkisel kürler uygula yeniden. İçini baştan aşağı temizle ki tertemiz sağlıklı bir şekilde gelsin bebeğin. Geleceği zamanı yüce Rabbime bırak sen kafanda belirleme. Ben soğan kürüyle rahmimi temizlemek istiyorum, bitki çayları ile de ruhumu dinlendiriyorum. Bir sonraki adetimi bekliyorum hormon testi yaptırmak için. Hormonlarım temiz çıkarsa içim daha da rahat olacak.

Sende başarırsın canım benim inanıyorum sana. Evdeki ovülasyon/gebelik testlerinden kurtulmaya çalış. Yumurtlama gününü bat gününü sat gününü aklından çıkar (reglin ne zaman başladı ne zaman bitti bir yerde not al tabiki de ama ona odaklanma). İnan bana gerçekten çok kolay ve inanılmaz rahatlıyorsun. Hedefimiz bu değil mi zaten? Rahatlamak:KK68:

Merhba kızlar bende uc aydır ıstıyorum ıkı aydır adet gecıkmelerımı desem yumurtlamama sorunumu hamılelık belırtılerının dıbıne vuruyorum zaten tarıh baslayınca buay benımde 11. Gunum daha erken ıns yumurtlarım buay havuc ve ıncır yıyorum hergun yumurtlamaya ıns yardımcı olur 15.gunde progestan ışacına baslıcam bıde

Merhba kızlar bende uc aydır ıstıyorum ıkı aydır adet gecıkmelerımı desem yumurtlamama sorunumu hamılelık belırtılerının dıbıne vuruyorum zaten tarıh baslayınca buay benımde 11. Gunum daha erken ıns yumurtlarım buay havuc ve ıncır yıyorum hergun yumurtlamaya ıns yardımcı olur 15.gunde progestan ışacına baslıcam bıde

İnşallah olur canım doktor kontrollerini de ihmal etme. Benim de aylardır gecikmeli ve aşırı düzensiz. En son tam 32 gün sonra yumurtlamam oldu. Artık takip etmeyi bıraktım. BAT günüm ne zaman inan bilmek istemiyorum:KK53: Yumurtam da elbet birgün çatlayacak ben karışmıyorum ve müdahale etmiyorum.

İnşallah olur canım doktor kontrollerini de ihmal etme. Benim de aylardır gecikmeli ve aşırı düzensiz. En son tam 32 gün sonra yumurtlamam oldu. Artık takip etmeyi bıraktım. BAT günüm ne zaman inan bilmek istemiyorum:KK53: Yumurtam da elbet birgün çatlayacak ben karışmıyorum ve müdahale etmiyorum.
Ah cnm gecen ay yumurtqlık ıcınde tam kıvamda 21mm yumurta catlamayınca baya agladım sınır oldm ılk denemede hamıle kalan cok kıso var etrafımda uyuz oluyorum etrafta sacma sapan dedıkodular cıkarıyor etrafında ınsanın senın de ara soramı catlamıyo yumurtan

Ah cnm gecen ay yumurtqlık ıcınde tam kıvamda 21mm yumurta catlamayınca baya agladım sınır oldm ılk denemede hamıle kalan cok kıso var etrafımda uyuz oluyorum etrafta sacma sapan dedıkodular cıkarıyor etrafında ınsanın senın de ara sıramı çatlamıyo yumurtan

Herhangi bir rahatsızlığın (pco vb.) yoksa, aşırı stres ve gerginlik’te yumurtlamayı etkiliyor canım aklında bulunsun. Nasıl stres yapınca adet gecikebiliyorsa yumurtlama günü de gecikebilir. Tanıdıklarım ikinci çocuğunu doğurdu veya doğuracak ben birinciyi yapmayı bile başaramadım diye çok bunalıma girdim bir ara. Bu şekilde tabi sağlıklı yumurtlama ve adet düzeni olmaz. E bunlar olmazsa bebekte olmaz doğal olarak :) Benim her ay çatlıyor da aynı döngüde değil. Artık takip etmeyeceğim iatesiği zaman çatlasın keyfi bilir:KK53: Sağlık sorunun yoksa sen de çok üzerine düşme derim.

Bu başlığı kafamız rahatlasın birbirimize yardımcı olalım diye açtım. Bu başlıkta gerginliğe strese yer yok:KK20:

Bu topık tam benı anlatıyor bırbırımıze destek oluruz cnm cok ıyı yaptın bebek dusunmeden once tahlıllerımı yaptırdım alttan muayne oldum goruldugu kadarıyşa sıkıntım yoktu stres yaoınca catşamadı gecen ay artık buay 11.gunum dun lh yaptım cok sılıktı sen lh yapmıyomusun takıp etmek ıcın yada akıntın falan olmuyomu adet bıtımınd n olmaya yakına kdr calıs ıkı gunde bır bence daha ıyı tutar ame ıllakı sınyal verıyodur bedenın bazen anlayamıyp insan
Herhangi bir rahatsızlığın (pco vb.) yoksa, aşırı stres ve gerginlik’te yumurtlamayı etkiliyor canım aklında bulunsun. Nasıl stres yapınca adet gecikebiliyorsa yumurtlama günü de gecikebilir. Tanıdıklarım ikinci çocuğunu doğurdu veya doğuracak ben birinciyi yapmayı bile başaramadım diye çok bunalıma girdim bir ara. Bu şekilde tabi sağlıklı yumurtlama ve adet düzeni olmaz. E bunlar olmazsa bebekte olmaz doğal olarak :) Benim her ay çatlıyor da aynı döngüde değil. Artık takip etmeyeceğim iatesiği zaman çatlasın keyfi bilir:KK53: Sağlık sorunun yoksa sen de çok üzerine düşme derim.

Bu başlığı kafamız rahatlasın birbirimize yardımcı olalım diye açtım. Bu başlıkta gerginliğe strese yer yok:KK20:
opık

Aslında takmadığımı düşünüyorum ama alttan alta takıyorum galiba eşimle konusurken hep ağzımda bebek muhabbeti artık bu ay vazgeçtim konuşmuyorum düşünmüyorum. Olmaz hiiiç yormayayım kendimi diyorum. İlişki bazında da hiç gün sayarak yapmadık bu ay düşünmedim de sadece soğan suyu içiyorum 10.gündeyim. Forma bakıyorum arada. İlişkiden sonra yatmaya da dikkat etmedim ne zaman yumurtladım onu bile bilmiyorum:bicak:

Aslında takmadığımı düşünüyorum ama alttan alta takıyorum galiba eşimle konusurken hep ağzımda bebek muhabbeti artık bu ay vazgeçtim konuşmuyorum düşünmüyorum. Olmaz hiiiç yormayayım kendimi diyorum. İlişki bazında da hiç gün sayarak yapmadık bu ay düşünmedim de sadece soğan suyu içiyorum 10.gündeyim. Forma bakıyorum arada. İlişkiden sonra yatmaya da dikkat etmedim ne zaman yumurtladım onu bile bilmiyorum:bicak:
Cnm takmamak lazım stresten benım gecen ay yumurtam catlamadı zevk almaya bakmak lazım cocuk ıcın dusunmemek lazm

Cnm takmamak lazım stresten benım gecen ay yumurtam catlamadı zevk almaya bakmak lazım cocuk ıcın dusunmemek lazm
İşte bende öyle yapıyorum ama tabiii bir yandan da düşünüyorum acaba mı diye.
Zormuş gerçekten ben korunmadığım zaman hemen hamile kalabileceğimi düşündüğüm günleri özledim valla :110:

Zormuş gerçekten ben korunmadığım zaman hemen hamile kalabileceğimi düşündüğüm günleri özledim valla :110:

Canım ben hapı bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. Hiç ihtimal bile vermemiştim birde çok iyi hatırlıyorum o dönem sık sık ilişkiye bile girmiyorduk. Ne ara oldu diye hâlâ sorarız eşimle birbirimize. Maalesef 7. haftada gelişimi durmuştu kürtaj oldum. Ondan beri her ay deli gibi uğraşıyorum her ilişkiden sonra yatmalar gün aşırı ilişki diye diretmeler ovülasyon testleri ufacık bir belirtide koşa koşa gebelik testi almalar her hafta hasteneye gidip kan vermeler koca bir umutla sonucu bekleyip sonunda hüsrana uğramalar. Kendi elimizle bu duruma geliyoruz, hiçbir sorun yokken kendi kendimizi engelliyoruz aslında hamile kalmak için. Ee bu durumu düzeltmekte yine bizim elimizde.

Biz stres yaptıkça olmayacağını bile bile niye her ay aynı şeyleri tekrarlıyoruz? Zorla güzellik olmuyor işte. Rahat olun hanımlar. Beynimizi yordukça vücuda etki ediyor. Olmadık arızalar çıkıyor sonra, bebek hayali daha da uzaklaşıyor. Ne demiş atalarımız “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”. Önce düşüncelerimizi temizleyelim sonra bedenimizi ve ruhumuzu.

Sorma erken olcanı dusundumde esım korunmadıgı zaman kızıyodum hamıle kalırım dıye zaten ama oyle olmuyomus ıste ah ya hemen kalsak keske

Canım ben hapı bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. Hiç ihtimal bile vermemiştim birde çok iyi hatırlıyorum o dönem sık sık ilişkiye bile girmiyorduk. Ne ara oldu diye hâlâ sorarız eşimle birbirimize. Maalesef 7. haftada gelişimi durmuştu kürtaj oldum. Ondan beri her ay deli gibi uğraşıyorum her ilişkiden sonra yatmalar gün aşırı ilişki diye diretmeler ovülasyon testleri ufacık bir belirtide koşa koşa gebelik testi almalar her hafta hasteneye gidip kan vermeler koca bir umutla sonucu bekleyip sonunda hüsrana uğramalar. Kendi elimizle bu duruma geliyoruz, hiçbir sorun yokken kendi kendimizi engelliyoruz aslında hamile kalmak için. Ee bu durumu düzeltmekte yine bizim elimizde.

Biz stres yaptıkça olmayacağını bile bile niye her ay aynı şeyleri tekrarlıyoruz? Zorla güzellik olmuyor işte. Rahat olun hanımlar. Beynimizi yordukça vücuda etki ediyor. Olmadık arızalar çıkıyor sonra, bebek hayali daha da uzaklaşıyor. Ne demiş atalarımız “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”. Önce düşüncelerimizi temizleyelim sonra bedenimizi ve ruhumuzu.
Tamam da nasıl kafadan atabilşrsin ki adet yaklaştıkça akla düşmeye başlıyor yoksa hiç dusunmuyorum. Başaranlara helal olsun bence.

Aynen canım kafa rahat olmalı dendiğinde de olmuyor ki

Demek ki zamanı değilmiş ondan olmuyor canım. Kendimizi yiyip bitirince daha mı iyi oluyor? Anlıyorum seni ben de aynı durumdayım bende bebeğim olsun istiyorum. Kürtaj olmasaydım önümüzdeki günler doğum yapacaktım. Ucundan da olsa annelik duygusunu tattım.

Nasipten öteye gidebiliyor muyuz be gülüm? Kafa rahat olsun dendiğinde de olmuyor demişsin. Kafaya takınca da olmuyor. Hangisini tercih edelim? Kendimizi yıpratarak mı olmamasını yoksa kafaya takmayarak mı olmamasını?:halay:

Son düzenleme:
Tamam da nasıl kafadan atabilşrsin ki adet yaklaştıkça akla düşmeye başlıyor yoksa hiç dusunmuyorum. Başaranlara helal olsun bence.

İlla ki aklına gelir insanın. Tamamen hafızamızdan silecek halimiz yok. O süreci mümkün olduğunca panik yapmayarak deli gibi test yapmayarak geçirmek ve en önemlisi “Acaba hamile miyim? Hayırlısı ile inşallah” vs. diyerek sabredip beklemek. Adet yaklaştığında sakince oturup beklemek. Geleceği varsa her türlü gelir. Sen kafaya taksan da takmasan da gelir.

Ben burada yazıyorum yazıyorum ama muhtemelen bir çoğunuzun düşünceleri değişmeyecek. Ben hep beraber pozitif olalım istiyorum. Umarım ufacıkta olsa bir faydam dokunur sizlere arkadaşlar:KK68:

Back