Madem böyle bir konu açılmış ben de biraz anlatayım. 1 buçuk yaşında şikayetlerim başlamış. Teşhisim 16 yaşında ancak konulabildi. İlaç kullanmaya başlayınca 2 yıla yakın atak geçirmediğim de oldu 3 ayda bir rutin geldiği yıllar da oldu. Çoğu zaman regl ağrılarım yorgunluk stres yeterli su içmemek tetiklerdi.
Asıl konuya gelecek olursak Hamilelik
2 sene hamile kalmaya çalıştım. Reglim düzenli hemen hamile kalırım sandım ama olmadı. Hamile kalamadıkça ataklarim arttı. Ne hikmetse ataklarım artık hafif değil şiddetli de olmaya başladı. Amiloid birikimi başladı.
Neyse durum bu kadar kötüleşmeden önce infertilite için kontrollere başlamıştık. Hormonlar güzel rahim filmi güzel tüpler açık yumurtlama oluyor vs. Sebepsiz infertilite dediler 2 aşılama denedik fazla fazla yumurta oluşuyor tutmuyor. Başta çok kafaya taktığım için olmuyor diye düşündüm ama engel olan bir şey olduğunu hissediyordum ama teşhis edilen bir şey yoktu.
Sonra ilk defa bir doktor karın boşluğumda yoğun yapışıklık olduğunu yumurtalıklarımın doğru konumda olmadığını söyledi bir yumurtalığım rahmimin arkasına yapışmış diğeri çok uzaklaşmış. Bağırsağım rahmime yapışmış vs. Çok ateslenmekten çok idrar yolu enfeksiyonu geçirmekten olur dedi direkt fmf atakları sebep demedi ama atak esnasında ateş yükselmesi etkilemiş diye düşünüyorum. Çocukluğumdan beri sürekli idrar yolu enfeksiyonu yaşarım hijyenime dikkat etmeme rağmen yatkınlığım var galiba nedendir bilmiyorum.
Kısacası bu durum hamile kalmamı zorlaştırıyormuş. Doğal yoldan hamile kalamazsın demiyorum ama zorlaştırıyor dedi. Hatta aynı doktorla yumurta takibi yapıp bu ay doğal hamilelik ihtimalin çok yüksek dedigi ay bile tutmadı. Döllenen yumurtanın tüplerdeki yolculuğu güzel geçmiyor demek ki rahme ulaşıp tutunamıyor.
Çok uzattım ama belki fmf olup sebepsiz infertilite tanısı alan varsa fikir verir durumum.
Ben 30 lu yaşlarda olduğum için daha fazla beklemek yıpranmak istemedik tüp bebeğe karar verdik ve nihayet Allah'a binlerce şükürler olsun hamileyim
Allah'ım isteyen herkese kolaylıkla nasip etsin