• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her ay aynı sorunu yaşamaktan bıktım.

Benim her ay olmasada bazen cok fena tutturur.
Ben reglim basladigimda kapkaynar bi sut icerim.
Ardina bide agri kesici alirim bacaklarimi sarmalarim yorganlarla.
Bi zaman sonra o sut hararet yapiyor butun vucudum terliyor.
Buda su tulumu etkisyle bir.
Hatta butun vucudu komple isidiyor, tek bi karnimi degil.
O arada youtube sevdigim sarkilarin listesini acarim gozlerimi kapar muzige kulak veririm.

O sicaklikla uykuya dalarim 1 saat sonra uyandigimda agrimdan eser kalmaz.

Hayit tohumu diye bir bitkisel ilac var arkadasim bunu içerek rahatlamisti. Aktarlara bir danisabilirsiniz bunu.
Umarim iyi gelen seyi bulur rahatlarsiniz. Regl ağrısı en sevmedigim seylerden.

Ay regl sancısı dedin de tepe tüylerim dikildi. Düzenli olarak her ay cektigim ızdırap. 3.5 saat araliksiz cok siddetli agri cektigimi bilirim. Hep diyorum hamile olsam 50 kere dogururdum simdiye diye. O an belden asagimi kesip atasim geliyor. En az 2 kez istifra ediyorum agridan. Allah dusmanimin basina vermesin.

Arkadasim bir ara civanpercemi diye bi ot onermisti. Aktarlarda falan satiliyor, regl tarihinden 1 hafta once icmeye basliyormussun. Ben duzenli icmedigim icin bi faydasini goremedim ama duzenli icilirse belki faydasini gorursun.

Bir de ılık duş cok iyi geliyor. Dustan cikinca da sicak su koyuyorum bacaklarima belime falan hafifletiyor.

Fa
Ay regl sancısı dedin de tepe tüylerim dikildi. Düzenli olarak her ay cektigim ızdırap. 3.5 saat araliksiz cok siddetli agri cektigimi bilirim. Hep diyorum hamile olsam 50 kere dogururdum simdiye diye. O an belden asagimi kesip atasim geliyor. En az 2 kez istifra ediyorum agridan. Allah dusmanimin basina vermesin.

Arkadasim bir ara civanpercemi diye bi ot onermisti. Aktarlarda falan satiliyor, regl tarihinden 1 hafta once icmeye basliyormussun. Ben duzenli icmedigim icin bi faydasini goremedim ama duzenli icilirse belki faydasini gorursun.

Bir de ılık duş cok iyi geliyor. Dustan cikinca da sicak su koyuyorum bacaklarima belime falan hafifletiyor.
faydasi gorulur iki ay ust uste icmek gerek

fmf gibi bir rahatsizligin vardir belkinobetleru periyodiktir adetine denk geliyordur, bazen doktorlarin atlayabiliyor hatta bu yuzden yok yere apandist ameliyati yapanlar var. Bir arastirma hastanesine gidip genetik bolumunden yada dahiliyeden genetik testi yaptirmalisin.heterozigot bile ciksa disunulebilir cunku...

Çok iyi biliyorum bu ağrıyı o kadar şiddetli olurduki benim ilk gun evden çıkamazdim sancim mideme vurdugu icin kustururdu beni ama 3 4 aydir kendimce bi yöntem buldm en azından normal dayanacak kadar oluyor agri geçen ay cok rahattim mesela;)

reglme ortalama 3 gün kala her gün yatmadan 1 majezik iciyorum.bana o kadar iyi geldi ki tavsiye ederim

ben adet olduğumu bile anlamayan şanslı gruptanım da çok yakın bir arkadaşım böyle sancılı geçirir, ada çayı içemeye başladı bir kaç aydır ve daha iyi olduğunu diyor. Burada da yazan arkadaşlar olmuş, tavsiye ederim:)

Benimde aynı şekilde. bekarkende aynı ağrı vardı evlendim yine var.
Ben 2 ay adet olduğumu anlamıyorum agrısız geçiyor dencek kadar az bir ağrı oluyor.
Ama 3, ay hemen acile taşınıyorum serum iğne falan o şekilde geçiriyorum.

Ben de adet zamanlari dayanilmaz sanvilar cekiyorum. Karnimla diz kapaklarimin arasindaki butun damarlari biri cekiyor sanki.

Evlendikten sonra korunmak icin yasmin kullanmaya baslamistim ve bilin bakalim ne oldu. Yasminden sonraki ilk adetimde hic agri hissetmedim, havalar sicakti ondan dedim. Sonrakinde de hissetmedim ve digerlerinde de... Benim icin mucize gibiydi. Adet oncesi sikinti stres de olmuyordu.

Artik cocuk planladigimiz icin yasmini biraktim ve agrilat yine geri geldi. Cocugum olsun yine ilk is yasmine baslamak olacak.

Kızlar iyi geceler hepinize her ay şiddetli regl ağrısı çekmekten bıktım sancim o kadar fazla oluyor ki günlük hayatımı etkiliyor yataktan çıkamıyorum ağrı kesici haplar fayda etmiyor iğne vurulmaya başladım artik daha önce dr gittim bir sorun olmadığını söyleyip ağrı kesici yazdı. Suan sancidan ölüyorum :'( var mı aranızda böyle şikayeti olan? Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Bende öyleyim maalesef, 14 yaşımdan beri adet sancısından ölüyorum. Artık dayanamıyorum, hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Senelerce bunu çektim, sonra Dolormin'in Regl sancısına özel bir hapı var, onu kullanmaya başladım ve yarım saat içinde birşeyim kalmıyor ama sanırım Türkiye'de yok :( Türkiye'de regl olduğumda Mazejix mi neyse, onu kullanıyorum ve sıcak su torbası. Özellikle ayaklarını ve ağrıyan bölgeyi sıcak tut... Allah yardımcın olsun, gerçekten çeken bilir nasıl birşey olduğunu...

Ablam da aynı böyleydi gitmedgi doktor kalmadı doktorlar ona evlenip bi cocuk yapınca geçeceğini söyledi gerçekten de öyle oldu çocuktan sonra regl olduğunu bile hisetmyo evli misin bilmiyorum ama ayaklarını sıcak tut ayaklarına ve karnına sıcak su torbası koy ve mümkün olduğunca ilac alma keser seni daha cok canın yanar

Kızlar iyi geceler hepinize her ay şiddetli regl ağrısı çekmekten bıktım sancim o kadar fazla oluyor ki günlük hayatımı etkiliyor yataktan çıkamıyorum ağrı kesici haplar fayda etmiyor iğne vurulmaya başladım artik daha önce dr gittim bir sorun olmadığını söyleyip ağrı kesici yazdı. Suan sancidan ölüyorum :'( var mı aranızda böyle şikayeti olan? Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
nefret ediyorum daha dün ağlayarak uyudum resmen hapım bitmiş dolorex kullanıyorum ben 5 dakkada kesiyor sağolsun:KK68: o değil de geçen özdilekte adet sancıları için ısıtıcı pedler varmış onu gördüm aldım kullanmadım henüz ama iyi gelirse yazarım buraya :KK14:

Ablam da aynı böyleydi gitmedgi doktor kalmadı doktorlar ona evlenip bi cocuk yapınca geçeceğini söyledi gerçekten de öyle oldu çocuktan sonra regl olduğunu bile hisetmyo evli misin bilmiyorum ama ayaklarını sıcak tut ayaklarına ve karnına sıcak su torbası koy ve mümkün olduğunca ilac alma keser seni daha cok canın yanar
bazen ikinci ya da 3. çocukta geçtiği de oluyormuş:KK14:

Ben de senin gibiyim. Çoğu kez ağrıdan soluğu acilde aldığımi hatırlıyorum..

Bol bol ılık su iç canım... Ama sıcağa yakın ılık su... Benimki öyle geçiyordu... Evlenmeden önce çok şiddetliydi evlendikten sonra azaldı baya

Hanımlar sıcak su torbalarını direkt karnınıza koymak çok tehlikeli. Hem her an patlama riski vardır ki bu da Allah korusun karnınızın yanmasına neden olur hem de direkt uygulandığında aşırı sıcaklık karın içi damarlarının çatlamasına neden olabilir. Bu yüzden tavsiyem havluya sararak ayağa koymaktır.

Back
X