• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hepatit B ve Corona

Papatyalar Mevsimi

Banliyödeki yalın fırtına 📌
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
1.415
3.956
83
30
Merhaba hanımlar öncelikle konuyu nereye açacağımı tam bilemedim yanlışsa kusura bakmayın Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. benim bi türlü araştırıp bulamadığım bir sorum var Eşim doğuştan hepatit B taşıyıcısı 5 ay önce kontrolleri yapılmıştı inaktif durumda korona nın risk gurubunda mı değil mi bilmiyoruz araştırdık fakat bi sonuca varamadık bilen varsa yazabilir mi

Eşimde de böyle bı sıkıntı çıktı,tüp bebek yaptirdigimiz zaman tüm testlere bakilmisti,doktorumuz eşimin hepatit b aşısı vurunmasi gerektiğini yoksa en ufak bişey de bile hastalanacagini, bünyesinin zayıf düşeceğini söylemişti ama o iğne hem çok pahalıydı hem bizim bulunduğunuz şehirde yoktu araştırdık vurdurmak için ama burda bulamadık o zmn 🙄 şimdi de başının etini yiyorum gidip başka şehirde bulup vurunsaydin diye ama iste

evet kraciger hastalari risk grbunda ama bildigim kadariyla hepatit b tasiyiciligi bir ilac vs gerektirmiyor yani hastalik olarak kabul edilir mi bilmiyorum
Taşıyıcısı fakat 6 ay da bir kontroller yapılıyor dr bu gün aktif olmayabilir ama yarın aktifleşede bilir diyor

Eşimde de böyle bı sıkıntı çıktı,tüp bebek yaptirdigimiz zaman tüm testlere bakilmisti,doktorumuz eşimin hepatit b aşısı vurunmasi gerektiğini yoksa en ufak bişey de bile hastalanacagini, bünyesinin zayıf düşeceğini söylemişti ama o iğne hem çok pahalıydı hem bizim bulunduğunuz şehirde yoktu araştırdık vurdurmak için ama burda bulamadık o zmn 🙄 şimdi de başının etini yiyorum gidip başka şehirde bulup vurunsaydin diye ama iste
Bize doktorumuz hiç böyle bir aşıdan
bize doktorumuz hiç böyle bir aşıdan bahsetmedi eşiniz taşıyıcı mıydı acaba ve dediğiniz aşının ismi nedir

bende taşıyıcıyım.vücudum da doğal bağışıklık kazanmış cinsel yolla eşime bile bulaştırmamışım.çünkü evlendikten sonra öğrenmiştim ve tedbirde almamıştık.şuan aktif değilse ciğerlere bir zarar vermediyse.kendimden pay biçerek olacağını sanmıyorum.ama hastalığa yakalandıktan sonra ciğerler zarar görecek o sırada da hastalık aktif olursa hasar almamız kacınılmaz.doktorlardan bilgi almak en doğrusu bende çok merak ediyorum.

Bunun geçirecek bir aşısı yok esiniz tasiyiciysa siz asi olun aile hekimine gidin korunun geçer size de .

Bize doktorumuz hiç böyle bir aşıdan

bize doktorumuz hiç böyle bir aşıdan bahsetmedi eşiniz taşıyıcı mıydı acaba ve dediğiniz aşının ismi nedir
o aşı hastalar için degil hastanın eşi ve çocukları için.onlara bulaşmasın die.çocuklarımı o aşı yapılmadan emzirmemiştim.

Raporu olacak kronik taşıyıcı diye onlar asla atlatamaz bagisiklik sistemleri zayıftır bence koronada da riskli grupta olmalılar.
Öyle bir raporumuz yok ama 6 ay da bir kontrol ediliyor ne alemde diye baya zaman alan bir test yapılıyor ankaraya gidiyor bir aya yakın sürüyor test sonucunu almamız ama kimse al bu senin raporun demiyor

o aşı hastalar için degil hastanın eşi ve çocukları için.onlara bulaşmasın die.çocuklarımı o aşı yapılmadan emzirmemiştim.
Bana aşı yapılmadı dr test yaptı sana geçmemiş dedi doğum yaptım ama zaten bebeğin aşı takviminde hepatit b aşısı olduğu için ekstra bir şey yapılmadı

bende taşıyıcıyım.vücudum da doğal bağışıklık kazanmış cinsel yolla eşime bile bulaştırmamışım.çünkü evlendikten sonra öğrenmiştim ve tedbirde almamıştık.şuan aktif değilse ciğerlere bir zarar vermediyse.kendimden pay biçerek olacağını sanmıyorum.ama hastalığa yakalandıktan sonra ciğerler zarar görecek o sırada da hastalık aktif olursa hasar almamız kacınılmaz.doktorlardan bilgi almak en doğrusu bende çok merak ediyorum.
Malesef dr arama gibi bir şansımız olmuyor araştırma hastanesi çünki gidemiyoruz da korona korkusundan dolayı evdeyiz 😕

Merhaba hanımlar öncelikle konuyu nereye açacağımı tam bilemedim yanlışsa kusura bakmayın Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. benim bi türlü araştırıp bulamadığım bir sorum var Eşim doğuştan hepatit B taşıyıcısı 5 ay önce kontrolleri yapılmıştı inaktif durumda korona nın risk gurubunda mı değil mi bilmiyoruz araştırdık fakat bi sonuca varamadık bilen varsa yazabilir mi
Benim annem taşıyıcıydı testleri pozitif çıkıyordu covit geçirdikten sonra negatif çıkıyor var mı böyle durumu olam

Back