merhabalar ben 2007 de hapatit b hastası olduğumu öğrendim. Tedavi oldum fakat vucüt bağışılık kazanamadığı için hepatit vucudumda kaldı.. yani kronik taşıyıcı hepatit b li biri olarak tedavimi devam ettirdim.. 2008 yılının sonuna kadar barclude 0.5 mg diye bir ilaç kullandım ve değerlerim sıfırlandı..ilaç kullanmayı bırakıp hayatıma devam ettim..takii hamile kaldığımı öğrenene kadar hamileliğin etkisiyle hormonal değişiklikten dolayı virüs aktif olmuş ve karaciğer enzimlerim bir anda yükseldi..hamileliğimin 3. ayından sonra viread 245 mg diye bir ilaç kullanıyorum...ve şuan 37.haftamın içindeyim ilaç kullanmaya devam ediyorum. bu süreçte bebeğim kullandığım ilaçtan hiçbir zarar ve etki görmedi sağlığı iyi çok şükür.. fakat artık doğum olacak ve ne yapacağımı bilmiyorum..karaciğer doktorum ilacı bırakmamı önermiyor..ilacın süte geçip geçmediğinide..sadece bebek doğduğunda aşılanıp serum yapılacak hastalık ona bulaşmayacak diyorlar fakat emzirme konusu mumama yardım edecek kimse bulamadım ne yapacağım benim durumumda olan anneler yardım edin.. ne olur mutlaka birileri vardır benim durumumda ne yaptınız..