Hepatit B li anneyim doğum yapacağım , Bebeğimi emzirmeli miyim..

Bende ayni sekilde kronik hepatip b hastasıyım. Hamile kalmak için uğraşıyorum viread kullanıyorum ne gibi sorunlarla karsilasabilirim yardımcı olacak kimse yok mu ??

Yaşadığım yerde doktorum hamileyken ilaç kullanabilecegimi söyledi fakat son zamanlarda endisem çok arttı, kronik olduğu için bebeğe geçme oranı daha yüksek diye bilgiler okudum internette ve üstelik emziremiyormuşuz bebegimizi :(( yaşayan biri gorur umarimm bu mesajları... bize bilgi versin lutfenn

merhabalar ben 2007 de hapatit b hastası olduğumu öğrendim. Tedavi oldum fakat vucüt bağışılık kazanamadığı için hepatit vucudumda kaldı.. yani kronik taşıyıcı hepatit b li biri olarak tedavimi devam ettirdim.. 2008 yılının sonuna kadar barclude 0.5 mg diye bir ilaç kullandım ve değerlerim sıfırlandı..ilaç kullanmayı bırakıp hayatıma devam ettim..takii hamile kaldığımı öğrenene kadar hamileliğin etkisiyle hormonal değişiklikten dolayı virüs aktif olmuş ve karaciğer enzimlerim bir anda yükseldi..hamileliğimin 3. ayından sonra viread 245 mg diye bir ilaç kullanıyorum...ve şuan 37.haftamın içindeyim ilaç kullanmaya devam ediyorum. bu süreçte bebeğim kullandığım ilaçtan hiçbir zarar ve etki görmedi sağlığı iyi çok şükür.. fakat artık doğum olacak ve ne yapacağımı bilmiyorum..karaciğer doktorum ilacı bırakmamı önermiyor..ilacın süte geçip geçmediğinide..sadece bebek doğduğunda aşılanıp serum yapılacak hastalık ona bulaşmayacak diyorlar fakat emzirme konusu mumama yardım edecek kimse bulamadım ne yapacağım benim durumumda olan anneler yardım edin.. ne olur mutlaka birileri vardır benim durumumda ne yaptınız..
Cok sevdigim arkadasim hepatit b . 2 cocugu var ve ikisini de emzirdi.hepatitli olmasi hic engel olmadi...

merhaba bende kronik hepatit b hastasıyım sanırım birilerinin benim tecrübelerimi duymaya ihtiyacı var ben şuan 38 haftalık hamileyim ve 4 yıldır viread kullanıyorum sadece hamileligimin ilk 3 ayı kullanmayı kestim dr.umun izniyle 3. aydan sonra tekrar başladım doğuma kadar kullanicam doğumdan sonra bir iki gün ara verip tekrar devam edicem dr. uma çok güveniyorum çünki enfeksiyon uzmanı işinin ehli biri emzirme döneminde kullanan hastaları varmış ve maşallah bebekleri şuan 3. 4 . yaşlarındalar ve hiç bebege geçme gibi sıkıntı olmamış bende emzirme dönemimde ilaçı kullanıcam

bu benim ikinci hamileligim ilk çocugum şuan 9 yaşında hepatit b li iken doğurdum ozamanlar ilaç tedavisi almıyordum sadece emzimlerimin yükselişlerini takip ediyorduk neyse bebek doğunca hemen aşı oldu ve bu kadar şuan çocuğumda herhangi bir hepatit v.s yok çünkü annesi hepatitli olduğu için hemen aşı yaptılar buda ona anneden bebege hepatit Geçmesini engelledi

şuan aktif hepatit b hastasıyım viread kullanıyorum emzimlerimde yüksek ama bebeğimde hiçbir gelişim bozuklugu v.s yok herşey yolunda doğumdan sonra emzirirkende kullanicam çünki eger bırakırsam emzimlerim çok yükselecek bırakmama dr.um müsade etmiyor bebek doğunca aşı ve serum alacak bebeginize geçmeyecek içinizi ferah tutun doğuma az kaldı doğum sonrası tecrübelerimi yine sizinle paylasırım sizin aklınızda bana sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz memnuniyetle cvplarım vaktim oldukça hatta dr.uma danışırım

Muhimanne çok teşekkür ederim bilgiler icin. Hangi sehirde sin ve doktorunun adi ne acaba ? Ben erzurumda yaşıyorum doktor ariyorum takip icin hamile kalirsam diye :)

istanbul kartalda yaşıyorum enfekson hastalikları uzm.dr.cahide saçlıgil kendisi kartal yavuz selim hastanesinde. inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Arkadaşlar doğum yaptım bebeğim 5 aylık oldi bile doğar doğmaz aşısını ve serumunu yaptılar bebeğimin 1 saat içinde emzirdim hiç bir problem yaşamadık çok şükür hala emziriyorum ve sanki Allahın bir mucizesi karacirger enzimlerim hızla düşüyor ilaçlarımi duzenli kullaniyorum ayrıca maydonoz kürü uyguladım ondanmi bilmem ama inşallah kurtuluyor dr.um çok iyi gidiyorsun dedi

Merhaba arkadaslar oncelikle herkesin yuregine saglik birbirimize destek olmak cok guzel bisey bende 36 haftalik gebe kronik hepatitli bir anne adayıyım 10 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. 5 yıllık evliyim baraclude kullanıyordum bebek kararı verdiğimizde viread a geçtik doktorum bunun bebek için zararı olmadığını söyledi ve hamile kaldım ilk 3 ay her gebelikte risk olduğu için doktorum kullanma dedi kadın dogum doktoru da onayladı kullanmadım fakat enzimler çok hızlı yükseldi hemen başladık çok şükür çok başarılı ve sağlıklı bir gebelik geçirdim.tek sıkıntı emzirme konusu k.dogum doktorum emzirebilirsin demiyorum emzireceksin diyor gastro doktorum emzirme diyor neden dediğimde bebege zararı olmaz şimdi fakat ilerisi için garantisi yok diyor bende kesin olmayan bisey için bebegimi anne sütünden mahrum bırakmak istemiyorum ve emzirmeye karar verdim ki etrafımdaki herkes bunu onayladı şimdi tek aklıma takılan doğumu normal mi yapsam sezeryan mi ona karar veremedim sizler nasıl yaptınız nasıl rahat oluyor bilgilerinize ihtiyacım var. Sormak istediğiniz birseydede herzaman cevaplayabilirim.

Merhaba bebeğim 7 aylik oldu hala emziriyorum hiçbir sıkıntımız yok geçenler
Acaba bebekte hepatit b v.s varmidir diye kafama takıldi anne yüreği işte evhamlandim dr. Gidip test yaptırdım bişi çıkmadı zaten aşılari v.s tam
bir arkadaş doğumu nasıl yaptınız diye sormuş ben normal yaptım.

20170121_194523.jpg
Merhaba arkadaslar konu sahibi olarak sizlere ve daha sonra okuyacak olanlara yazmak istedim.. Su resimde gordugunuz tatli kiz 2012 de yavrum diye yirtindigim kizim.. Masllah cok sukur saglikli.. Hepatit b li anneler olarak evladımız için gerekirse kendi saglimizdan vazgeciyoruz yeri geldiginde.. Fakat bunu yapmayin.. Onlarin bize saglikli saglam ihtiyacı var asla hamile kalmak için ilacinizi birakmayin.. Takipte oldugunuz doktorla iletisim halinde olun sureci birlikte gogusleyin.. Barclude veya viread en az 6 ay kullanmaniz lazim ki vücut adepte olsun.. Daha sonra hic korkmadan anne olmaya hazirlanabilirsiniz.. Ilacinizi hicbir sekilde birakmayin.. Hem kendinize hem bebeginize zarar verirsiniz yukselen enzim ve degerler bebege bulasma riskini dahada arttirmaktadir.. Ayrica dogum sonrasi emzirebilmek istiyorsaniz degelerin dusuk olmasi gerekli..
Gelelim banaa
Ben zorlu bir hamilelik sureci atlattiktan sonra sağlıkla bir kiz dogurdum.. Suan 5 yasinda. Spinal dogum yaptim belden uyusturmali kadin dogum ve takibinde oldugum gastrolg hocam spinalin daha guvenli olduguna karar verdi hem benim icin hem bebek icin.. Dogumdan sonra kizima hemen asi yapildi..kizimi 10 ay emzirdim.. Kendi tercihi hanfendi 10 ay emmek istedi daha sonrada tahlil yapildi ve kizim annesi gibi hasta degildi ve hala masallah saglikli bir cocuk.. Size tavsiyem asla kendinizi uzmeyin.. Sakin olun ve Rabbinize guvenin deerdi veren Allah dermaninida veriyor.. Sana emanetini veren Allah rizkinida veriyor.. Kimseyi dinlemeyin kendi ic sesinize guvenin bana herkes kizdi karsi cikti doktorum bile bana gelme birsey olursa dedi.. Ama dinlemedim yavrum beni istiyordu ve ben onu emzirdim anne sutu sifadir dostlar.. Ara ara buraya yazacagim.. 2. Bebek hazirliklarina basladim Allah nasip ederse bir yavrum daha olsun istiyorum.. Her gebelikte olan riskler var bunu da aklinizdan cikarmayin.. Saglikli bir annede bile ilk 3 ay riskli dir bizler daha da dikkat etmeliyiz.. Rabbim saglikli hayirli evlatlar nasip etsin hepimizee.. Kendinize iyi bakin..

merhaba hacer. ben de kronik hepatit b hastasıyım. biyopsi yapıldı. fibrozis 2 çıktı. tenoviral isimli ilaca başladılar. viread'ın diğer ismiymiş. ben de gebelik düşünüyorum ama doktor 3 yada 6 ay beklememi söyledi. ilaç bende karın ağrısı yapıyor. doktor yapmadığını bunun stresten olduğunu söyledi ama bana sanki ilaçtan gibi geliyor. sende de yaptı mı acaba. özelden görüşmemiz mümkün mü? üstelik benim yaşım da geçiyor. çok üzgünüm. artık ümidimi yavaş yavaş kaybediyor gibiyim. yine de Rabbim büyüktür diyorum.

Sanem merhaba öncelikle geçmiş olsun bu konuda korkma ve stres yapma benimde biopside fibrozis 1 çıkmıştı doktorun biri bana çocuk sahibi olamazsın falan demis ti dünyam yıkılmıştı başka bir hastaneye gittim eğitim araştırma ordaki doktorlar hiçbir sıkıntı yok ilacını degistiricez ve en az 6 ay bekleyeceksin dediler viread a başladım sonra bekledim tabi hamile kaldım fakat nasip olmadi bebegimi düşürdüm ama kadın hastalığından dolayı hepatitle alakası yok sonra tekrar hamile kaldım doğuma yakın doktorlar emzirme falan dediler ama dogum doktorum emzir dedi sonra kendi doktorlarımda emzir istersen ama bir ihtimal bulaşabilir dediler çok şükür suan 8 aylik bir kizim var emzirdim sadece doğumdan hemn sonra ve sonraki aylar hepatit aşılarını yaptırdım bugün tahlil yatırmıştık onların sonucunu göstermeye gittik çok şükür kızımda hiçbirşey çıkmadı. Bu arada ilacı kullanırken bendede bel ağrısı oluyor demiştim doktorum bana da ilaçtan değildir demis ti hakkatten değilmiş bel fıtığı varmış ondan ağrırmış biraz uzun oldu ama anlayacağın doktoruna güven Allah tan ümidini kesme hersey yoluna girecek

Ne demek canim çok mutlu oldum moral olduğuna hakkında hayırlısını diliyorum

Şükür 24 haftaliyiz bizde Allah herkese nasip etsin cuma kontrole gitcem şimdilik sıkıntı yok

Sevgili Arkadaşlar Herkese Merhaba,
Hacer Hanımın yıllar önce açtığı bir konuya, yıllar sonra yeniden, bir gün bu sayfaya uğrayacak herkesin içinin rahatlaması için cevap vermesi beni çok duygulandırdı. Bende sırf kendi yaşadığımı anlatmak ve sizlerin içini biraz olsun rahatlatmak için önceki gün buraya üye oldum :) Hikayem şu şekilde;
Tahminen annem bana hamileyken bir yerden Hepatit B virüsünü kapıyor. O zamanlar 6-7 yaşlarında olan abim de aynı şekilde.. Ve 86 yılında Hepatit B testleri henüz yapılmadığından bu virüsün varlığı bilinemiyor. Ve annem beni doğurduğu esnada bana bulaştırıyor. İlerleyen zamanda annem virüse karşı antikor geliştirip bağışıklık kazanıyor. Abim ise taşıyıcı olarak kalıyor. Bu virüsün varlığını 18'li yaşlarımdayken şans eseri öğrendik. Ailecek gidip kontrollerimizi yaptırdık. Annem bağışıklık kazanmış, abim taşıyıcı, bense immun tolerans grubunda çıktım. Taşıyıcı olmak demek; bu virüsü genelde çocukluk zamanlarında aldın ve bağışıklık sistemin buna karşı savaşamadı ve vücudunda birlikte yaşamaya başladılar demek. Ve bu virüs her an bi pislik yapabilir senin karaciğerini hasta etmek için karaciğerine musallat olabilir demek. Her 6 ayda 1 rutin kan tahlillerine baktırmak şart böyle bir durumda. Aksi bir durum olursa erkenden yakala ve tedaviye başla diye :) Immun tolerans demek ise; bu virüsü doğum esnasında annenden ya da çok çoook bebekken aldın demek. Bu sırada bebeğin bağışıklık sistemi hiç olmadığından; vücut virüsü olduğu gibi alıyor ve ikisi birlikte kardeş kardeş yaşamaya devam ediyorlar. Ta ki bir gün alevlenme yaşayana dek.. Çünkü bu durumda, HBe Ag pozitif (yani virüs çoğalıyor) ve HBV Dna çok yüksek oluyor. Benimki 2.000.000.000 larda çıktı yıllar boyu. Ve tüm bu süreçte enzim testlerim Ast Alt'lerim hep normaldi. Bu süreçte, yani bağışıklık sisteminin bu virüsü görmezden gelip, tölerans gösterdiği bu süreçte doktorlar viread vs gibi herhangi bir ilaç vermek istemiyorlar, çünkü vücudun jetonunun düşmesini bekliyorlar. Çünkü vücut -Aaaa bende virüs varmış dediği noktada vücutta bir iç savaş çıkıyor. Bağışıklık sistemi tüm bu virüsleri yemeye, yok etmeye çalışırken, virüsler de diğer yandan karaciğere hasar vermeye çalışıyor. Ve Ast Alt testlerinde değerler yükselişe geçiyor. İşte tam o sırada doktorlar ilaç takviyesinde bulunuyor ve eğer şanslıysan bu savaştan galip çıkıyorsun ve belki de bağışıklık kazanabiliyorsun.. :)
Gelelim benim konuma; immun tolerans olduğum bu dönem içerisinde evlendim ve hamile kalmaya karar verdim. Doktorum buna hiç bir engel olmadığını söyledi ve hamile kaldım. Hamileliğimin 26.haftasından itibaren viread 245 mg kullanmaya başladım. Çünkü ilk 3 ay bebeğin organları oluştuğundan ilaç kullanamıyorsunuz. Sonrasında hiç ama hiç problem kalmıyor. Çünkü şunu sakın unutmayın, bebek anne karnındayken bu virüs asla gecmiyor. Normal ya da sezeryan farketmeksizin doğum esnasında bu virüs yavruya bulaşabiliyor. Ve ilk 48 saat içerisinde bebeğe Hiperimmün-globülin serum (bu bir iğne) yapılıp, ardından da hepatit B aşısının ilk dozu yapıldığı andan itibaren bebeğiniz çok şükür ki korunmuş oluyor :) Sonraki aylar içerisinde 2. ve 3. doz aşıları da yaptıktan sonra bebeğiniz ömür boyu bu virüsten korunmuş oluyor :) Gelelim tekrar hamilelik dönemime; ilacı kullanmaya başladıktan sonraki bir kaç hafta içerisinde idrarımda ciddi bir koyuluk farkettim, hemen bir idrar tahlili yaptırdım. İdrar tahlili testinde renk: kahverengi yazıyordu, o derece!.. Bu testte renk dışında herhangi bir sorun çıkmayınca, hemen doktoruma söyledim. Yapılan testler sonucu Ast Alt'lerim hayatımda ilk defa yükselmişti. Sonra sebebi anlaşıldı ki; Hbe Ag pozitifliğim, negatifleşiyormuş. Yani virüsün vücuttaki artışı duruyor ve başkalarına bulaştırıcılığım azalıyormuş. Bu enzim yüksekliği 2 hafta kadar sürdü ve akabinde normal aralığa geri döndü. Bu şekilde immun tolerans sınıfından çıktım ve taşıyıcıya dönüştüm. Doğum sağlıklı bir şekilde gerçekleşti ve gerekli aşı ve serum bebeğime yapıldı. Doğumla birlikte sadece bir kaç gün ilacı kullanmadım ama sonra yine kullanmaya başladım.. Ve esas merak ettiğiniz kısım. Bir araştırma neticesinde bebeğim 50 günlükken benden kan ve sütümden örnek alındı. Bebeğimden de kan alındı. Sütümde çok düşük düzeyde ilaç saptandı. Ama bebeğimin kanında ilaç tespit edilemedi :)) Yani Viread sizden süt yoluyla bebeğinize geçen bir ilaç değil! Bu yüzden sevgili dostlar; inanın, güvenin, başka kaynaklara hiç bakmayın. Hamileliğinizin 4.ayından itibaren güvenle viread kullanabilirsiniz. Yine viread kullanırken bebeğinizi güvenle, huzurla emzirebilirsiniz. Bebeğinizin gelişimi için ilk 6 ay anne sütü çok çok önemli biliyorsunuz. Şayet sütünüz varsa bebeğinizi bol bol emzirin. Onun size ihtiyacı var. Korkularınızı çöpe atın lütfen.
Not: Doktorumun kararıyla doğum sonrası 3 ay daha kullandım vireadı ve bıraktım. Bıraktıktan sonra her ay gidip ast, alt hemogram vs baktırdım. Sonrasında halen 3 ayda 1 hbv dna dahil kontrollere devam ediyorum. Olurda bir gün hbv dna yine yükselişe geçerse yine ilaç kullanmaya başlayacağım.

Bunu okuyan herkese sağlıklı doğumlar dilerim şimdiden..

Azınlık asla değiliz. Çok insanda var Hepatit B. Sadece herkes saklanmayı tercih ediyor ne yazık ki..:KK43: Şans yanımızda olsun, en kısa sürede bu virüsü kanımızdan komple temizleyecek ilaç bulunsun dilerim.
Amin
:KK200:
#hepatitb
#viread
#hamilelik
#emzirme

Sevgili Arkadaşlar Herkese Merhaba,
Hacer Hanımın yıllar önce açtığı bir konuya, yıllar sonra yeniden, bir gün bu sayfaya uğrayacak herkesin içinin rahatlaması için cevap vermesi beni çok duygulandırdı. Bende sırf kendi yaşadığımı anlatmak ve sizlerin içini biraz olsun rahatlatmak için önceki gün buraya üye oldum :) Hikayem şu şekilde;
Tahminen annem bana hamileyken bir yerden Hepatit B virüsünü kapıyor. O zamanlar 6-7 yaşlarında olan abim de aynı şekilde.. Ve 86 yılında Hepatit B testleri henüz yapılmadığından bu virüsün varlığı bilinemiyor. Ve annem beni doğurduğu esnada bana bulaştırıyor. İlerleyen zamanda annem virüse karşı antikor geliştirip bağışıklık kazanıyor. Abim ise taşıyıcı olarak kalıyor. Bu virüsün varlığını 18'li yaşlarımdayken şans eseri öğrendik. Ailecek gidip kontrollerimizi yaptırdık. Annem bağışıklık kazanmış, abim taşıyıcı, bense immun tolerans grubunda çıktım. Taşıyıcı olmak demek; bu virüsü genelde çocukluk zamanlarında aldın ve bağışıklık sistemin buna karşı savaşamadı ve vücudunda birlikte yaşamaya başladılar demek. Ve bu virüs her an bi pislik yapabilir senin karaciğerini hasta etmek için karaciğerine musallat olabilir demek. Her 6 ayda 1 rutin kan tahlillerine baktırmak şart böyle bir durumda. Aksi bir durum olursa erkenden yakala ve tedaviye başla diye :) Immun tolerans demek ise; bu virüsü doğum esnasında annenden ya da çok çoook bebekken aldın demek. Bu sırada bebeğin bağışıklık sistemi hiç olmadığından; vücut virüsü olduğu gibi alıyor ve ikisi birlikte kardeş kardeş yaşamaya devam ediyorlar. Ta ki bir gün alevlenme yaşayana dek.. Çünkü bu durumda, HBe Ag pozitif (yani virüs çoğalıyor) ve HBV Dna çok yüksek oluyor. Benimki 2.000.000.000 larda çıktı yıllar boyu. Ve tüm bu süreçte enzim testlerim Ast Alt'lerim hep normaldi. Bu süreçte, yani bağışıklık sisteminin bu virüsü görmezden gelip, tölerans gösterdiği bu süreçte doktorlar viread vs gibi herhangi bir ilaç vermek istemiyorlar, çünkü vücudun jetonunun düşmesini bekliyorlar. Çünkü vücut -Aaaa bende virüs varmış dediği noktada vücutta bir iç savaş çıkıyor. Bağışıklık sistemi tüm bu virüsleri yemeye, yok etmeye çalışırken, virüsler de diğer yandan karaciğere hasar vermeye çalışıyor. Ve Ast Alt testlerinde değerler yükselişe geçiyor. İşte tam o sırada doktorlar ilaç takviyesinde bulunuyor ve eğer şanslıysan bu savaştan galip çıkıyorsun ve belki de bağışıklık kazanabiliyorsun.. :)
Gelelim benim konuma; immun tolerans olduğum bu dönem içerisinde evlendim ve hamile kalmaya karar verdim. Doktorum buna hiç bir engel olmadığını söyledi ve hamile kaldım. Hamileliğimin 26.haftasından itibaren viread 245 mg kullanmaya başladım. Çünkü ilk 3 ay bebeğin organları oluştuğundan ilaç kullanamıyorsunuz. Sonrasında hiç ama hiç problem kalmıyor. Çünkü şunu sakın unutmayın, bebek anne karnındayken bu virüs asla gecmiyor. Normal ya da sezeryan farketmeksizin doğum esnasında bu virüs yavruya bulaşabiliyor. Ve ilk 48 saat içerisinde bebeğe Hiperimmün-globülin serum (bu bir iğne) yapılıp, ardından da hepatit B aşısının ilk dozu yapıldığı andan itibaren bebeğiniz çok şükür ki korunmuş oluyor :) Sonraki aylar içerisinde 2. ve 3. doz aşıları da yaptıktan sonra bebeğiniz ömür boyu bu virüsten korunmuş oluyor :) Gelelim tekrar hamilelik dönemime; ilacı kullanmaya başladıktan sonraki bir kaç hafta içerisinde idrarımda ciddi bir koyuluk farkettim, hemen bir idrar tahlili yaptırdım. İdrar tahlili testinde renk: kahverengi yazıyordu, o derece!.. Bu testte renk dışında herhangi bir sorun çıkmayınca, hemen doktoruma söyledim. Yapılan testler sonucu Ast Alt'lerim hayatımda ilk defa yükselmişti. Sonra sebebi anlaşıldı ki; Hbe Ag pozitifliğim, negatifleşiyormuş. Yani virüsün vücuttaki artışı duruyor ve başkalarına bulaştırıcılığım azalıyormuş. Bu enzim yüksekliği 2 hafta kadar sürdü ve akabinde normal aralığa geri döndü. Bu şekilde immun tolerans sınıfından çıktım ve taşıyıcıya dönüştüm. Doğum sağlıklı bir şekilde gerçekleşti ve gerekli aşı ve serum bebeğime yapıldı. Doğumla birlikte sadece bir kaç gün ilacı kullanmadım ama sonra yine kullanmaya başladım.. Ve esas merak ettiğiniz kısım. Bir araştırma neticesinde bebeğim 50 günlükken benden kan ve sütümden örnek alındı. Bebeğimden de kan alındı. Sütümde çok düşük düzeyde ilaç saptandı. Ama bebeğimin kanında ilaç tespit edilemedi :)) Yani Viread sizden süt yoluyla bebeğinize geçen bir ilaç değil! Bu yüzden sevgili dostlar; inanın, güvenin, başka kaynaklara hiç bakmayın. Hamileliğinizin 4.ayından itibaren güvenle viread kullanabilirsiniz. Yine viread kullanırken bebeğinizi güvenle, huzurla emzirebilirsiniz. Bebeğinizin gelişimi için ilk 6 ay anne sütü çok çok önemli biliyorsunuz. Şayet sütünüz varsa bebeğinizi bol bol emzirin. Onun size ihtiyacı var. Korkularınızı çöpe atın lütfen.
Not: Doktorumun kararıyla doğum sonrası 3 ay daha kullandım vireadı ve bıraktım. Bıraktıktan sonra her ay gidip ast, alt hemogram vs baktırdım. Sonrasında halen 3 ayda 1 hbv dna dahil kontrollere devam ediyorum. Olurda bir gün hbv dna yine yükselişe geçerse yine ilaç kullanmaya başlayacağım.

Bunu okuyan herkese sağlıklı doğumlar dilerim şimdiden..

Azınlık asla değiliz. Çok insanda var Hepatit B. Sadece herkes saklanmayı tercih ediyor ne yazık ki..:KK43: Şans yanımızda olsun, en kısa sürede bu virüsü kanımızdan komple temizleyecek ilaç bulunsun dilerim.
Amin
:KK200:
#hepatitb
#viread
#hamilelik
#emzirme

Yazınızı okudum gerçekten çok bilgilendirici bi açıklama da bulunmuşsunuz.Çok teşekkür ederim. Bende sizin gibi doğumda annemden geçmiş bu virüs bende şans eseri 18 yaşımda öğrendim bende olduğunu kronik hepetit B taşıcıyısım ve Hbv Dna 34.000 değerlerdeydi doktorum karaciğer biyopsisi yaparak orta derecede hasar gördü ve bana iki şans koydu önüme biri iğne tedavisi biri de hap tedavisi yaşımın genç olduğu için 1 yıl iğne tedavisi önerdi ama düşme şansı %20 di ama ben sende denemek istiyorum belki düşücek dedi eğer düşerse vücudundan silme şansın var dedi ve kabul ederek başladım çok ağır bir iğneydi saçlarım döküldü vücudum çok halsizdi ama 1 yıl katlandım dayandım ve sonucu da güzel oldu dna 25 oldu bin kusurlardan 2 sayıya düştü. Şimdi iğne tedavisi biteli 4 yıl oldu ve değerlerim hep bi ray da duruyor yükselmiyor ve evliyim bebek düşünüyorum inşallah doktorum da gebeliğe onay verdi zaten bi ilaç kullanmadığım gebe kalmanda bi sakınca yok dedi. eğer ki yükselme olursa hamilileliğin son 3 ayında hap kullandırıcam dedi o da bebeğe zararı olmuyor dedi. Doğum yapar yapmaz bebeğin aşılanacak ona geçmesi engellenecek dedi. Sizin yazınızı da okuyunca daha da rahataladım. İnşallah bu virüsü de vücudumuzdan sileriz allahın iziniyle....

Gün gelecek ve buraya güzel şeyler yazacağım diye söz verdim kendime...

Bu yazım Kronik Hepatit B hastalığı olup anne olmak için bir sürü endişe taşıyan arkadaşlarım için...

Hem anne olamamak hem de bir hastalıği taşıyıp acaba doğacak olan yavrum da bu hastalığı taşır mı acaba ile geçti yıllarım.

Hem çok istiyordum hem de korkuyordum. Doktorlar ısrarla korkma bebege geçmeyecek dese de yüreğime söz geçiremiyordum. Neyse tüp bebek tedavisi ile evliligimin 4. Yılında hamile kaldım. Viread isimli ilacı yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum alt-ast-hbvdna gayet normaldi. İlacı bırakır bırakmaz gebeliğinin ilk üç ayında hbv dna 300 milyona çıktı, alt ast ise 200 e dayandi. 4. Ayda ilaca tekrar başladım.

Korku dolu günler yaşadım, sorularıma benim gibi yaşayanlardan destek aradım hep.

Degerlerim yavaş yavaş da olsa hamileliğimin sonuna doğru düzeldi.
Doğum yaptım ve emzirmeden bebeğe serum ile 1. doz aşısı yapıldı. Emzirdim, hala emziriyorum. Daha sonra 2. Ve 3. doz aşıları da yapıldı.

Biter mi korku bitmiyor takii 'evet evladinda bu hastalık yok' diyene kadar...

8. Aya girdiğimizde bütün testleri yapıldı ve sonuç yavrumda bu hastalık yok ve koruyuculuğu çok yüksek :dua:

Korkmayın, annelik bizim en doğal hakkimiz...

Back