İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Hepatit B... Bilgi ve Paylaşım alanı...

sanada bulaştımı canım aşımı oldun sen nasıl korunuyosun doktor ne öneriyo hepatit yakınlarına eşlerine tükürüklede bulaşıyomu kolayca gerçekten

Bana bulasmadi allahim sukur olsun. Evlilik oncesi korunmasiz yolla cinsel iliskiye girilmesi cok tehlikeli. Ben bunu yapmadim. Evlenirken istenilen testlerde cikti gittim hemen asi oldum. Simdi korunmam var. yarin falan korunma duzeyimi olcturcem hatta kan testiule bakalim.

sanada bulaştımı canım aşımı oldun sen nasıl korunuyosun doktor ne öneriyo hepatit yakınlarına eşlerine tükürüklede bulaşıyomu kolayca gerçekten

Sen risk grubundasin hemen asi olman lazim dedi. Hemen asimi oldum. Vucudumun korumasi devreye girdi anti-hbs m 200 u gordu . Vucud bir kere antikor urettiginde viruse hafizasina aliyor ve her karsilastiginda korumak icin antikorlari devreye sokuyormus. Hemen gidip asi olun. 3 doz oldum ben simdi Allah'ima sukurler olsun ki asi koruyor

Son düzenleme:
Kisaca goz attim yorumlara ammada kirkuyorsunuz bu hastsliktan ben kronik hepatit b ve arti deltayim genede sizin gibi korkmuyorum rengim sspsari sabahlari adiri yorgunluk sitma hissi geliyor ama genede takmiyorum bir yil interferon kullandim simdi viread iciyorum hic biriside korkulacak seyler değil

Merhaba.. Bu hastalığı taşıdığımı 2010 yılında iş için evrak hazırlarken öğrendim. Ama bana hastanede bunun ciddiyetinden hiç söz edilmediği için üstünde durmadım. Ciddiyetinin farkına vardiktan sonra kontrollere gitmeye başladım yaklaşık 2 senedir düzenli olarak gidiyorum. Bu zamana kadar yaptırdığım testlerde bir problem çıkmamıştı. Fakat bir hafta önce aldığım sonuçlarda HBV-DNA degerim 5804 çıktı (bilmeyenler için.. olması gereken en fazla 2000) doktorum diğer kontrolü ocak ayına aldı böyle devam ederse biyopsi yaptirman gerekecek dedi o günden beri kendimi bunalimlardan bunalimlara atıyorum düşünmekten kafayi yicem benim gibi değerleri yüksek çıkanlar biyopsi ihtimali olan ya da daha önce yaptiranlar yorumlarınizi bekliyorum lütfen içimi biraz rahatlatın..

Değerin çok yüksek değil. sanırım 5,7 ile carpilınca 30000 kopya falan oluyor. Ben 5 milyon kopyayala yaşayanları gördüm okudum. Bu arada sanırım bağışıklığın düşmüş. İyi bir vitamin takviyesi al. Hasta olmaman gerekiyor güçlenmen için. 2-3 ayda bir 1 ay ara ver sonra yine al. Benim karaciğer doktorum sakıncası yok alabilirsin diyor.
Ayrıca geçen sene benim 2200 ıu 2015 şubat'ta 1750 eu idi. Çok sık ağır grip olmaya başlamıştım. hemen supradyne vitamine başladım. Bir de günde 1 immutor 100 mg (beta glukan) aldım. Beta glukan FDA ve E

bahts9490 Değerin çok yüksek değil. sanırım 5,7 ile carpilınca 30000 kopya falan oluyor. Ben 5 milyon kopyayala yaşayanları gördüm okudum. Bu arada sanırım bağışıklığın düşmüş. İyi bir vitamin takviyesi al. Hasta olmaman gerekiyor güçlenmen için. 2-3 ayda bir 1 ay ara ver sonra yine al. Benim karaciğer doktorum sakıncası yok alabilirsin diyor.
Ayrıca geçen sene benim 2200 ıu 2015 şubat'ta 1750 eu idi. Çok sık ağır grip olmaya başlamıştım. hemen supradyne vitamine başladım. Bir de günde 1 immutor 100 mg (beta glukan) aldım. Beta glukan FDA ve EFSA onaylı dünyada bilinen tek bağışıklık güçlendirici doğal takviye. yaklaşık 2 ay onu kullandım vitaminle birlikte. bu arada tüp bebek tedavisinde doktorum fazla bağışıklığın güçlenmesin sonra vücudun bebeği kabul etmez dediğinden nisan sonu bıraktım . doktorum bana gebelik vitamini vinelac immunitum verdi. halen onu kullanmaktayım. hasta olmuyorum Allah'a şükür. arada bir boğazım kötüleşince hemen uyuyorum bolca ve ağzımı kapalı tutuyorum. burun tıkanıklığınada wiks yada breath right(a101'de ucuzu var) hallediyorum. haziran 2015'te değerim 80 ıu oldu. ekimde 230 ıu idi. doğum geçsin emzirmen bitsin beta glukana yeniden başlıyacağım. sanırım işe yarıyan oydu. ama onu kullanırken 2-3 ayda bir test yaptırın. bağışıklık sisteminiz çok aktif olupta karaciğere aşırı yaıt verip kötü duurmlar olmasın. gerçi benim üniversite hastanesindeki doktorlar sorun değil kullanabilirsin dediler ama yine de dikkatli olun. belki ilaca devam edebilseydim (tüp bebek yaptırmayıp) vücudumdan bu virüsü atabilirdim bile. tekrar mutlaka deneyeceğim. denerseniz mutlaka bilgilerinizi paylaşın

Arkadaşlar bende önlem amaçlı bu aşıyı oluyorum ilk doz vuruldum test yaptırdım tutmamış . Sonra öğrendiğin 2.ve 3. Doz olarak vurulmam gerektiği. İki gün sonra ikinci dozu vurduracagım , bu aşının tutmama olasılıgı var mı ? Benim tüm hepaptit testlerim negatif çıkmıştı. Tutmazsa tekrar tekrar mı yaptıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…