• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hepatit B aşısı

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Herkese merhaba öncelikle
İşimden dolayı bugün tetanoz ve hepatit b aşısı olmaya gittim. Dün kan tahlili vermistim, meğer daha önceden hepatit b'ye yakalanmisim ve hastalığı yenip bağışıklık kazanmisim. Ama düşük seviyedeymis bağışıklıgim. Bu yüzden doktor sol koluma tetanoz aşısını, sağ koluma da hepatit b'yi yapti. Yaptıktan sonra "1 ay sonra da ikinci dozu olacağım di mi" diye sordum, hayır iki dozu karıştırıp yaptım dedi.
Bütün sitelere baktim, hocama sordum hepsinde "iki doz arasında 1 ay geçmeli" yazıyor. Kızlar, bana bu doktor iki dozu karıştirarak yaptı ve ben su an çok panikliyorum acaba bünyem üstesinden gelemez de hepatit b hastası olur muyum diye. Aşıdan sonra fenalaştım baş dönmesi mide bulantısı yaşadım, kollarim uyustu hiç ilgilenmedi, 5 dakika dinlen sonra git dedi. Özellikle aranızda sağlıkci olan varsa ya da bilgisi olan, cevap verebilir mi iki doz karistirilip aynı anda yapılır mi :( uzun yazdığım için özür dilerim

Ve bana aşı olduğuma dair tetanoz kartı verdi ama hepatit b kartı vermedi, acaba yanlış yaptı da bunu bildiği için kanıt olmaması için mi vermedi :l

Başka doktorlara da danışsaydınız keşke, neyse olan olmuş.
Rahatsızlığınız geçmediyse doktora gidin demeye geldim, konu hakkında bilgim yok.

Başka doktorlara da danışsaydınız keşke, neyse olan olmuş.
Rahatsızlığınız geçmediyse doktora gidin demeye geldim, konu hakkında bilgim yok.
Sağlık ocağında oldum, çok küçük bir yer tek doktor vardı malesef, eve gelip yattım baş dönmesinden kalkamadim cevabınız için teşekkür ederim :(

kollaedllrda uyusmayi tetanoz asisi yapiyor digerini bilemedim

Back