Annemlerin oradaki komşumuz ikinci bebeğine doğum yaptı.Balkonda oturuyorlardı bende slm verdim.Bebeğe baktım uzaktan Allah bağışlasın dedim.Cümlemin devamını getiremeden kadın tokat gibi çarpan sözler söyledi gayet lakayt bir şekilde..."aman fazla bakma göz edersin bebeğime" dedi.Bende bişey söyleyecek sandım dinliyordum kadını.Allah analı babalı büyütsün diye dua etmeye devam edecekken bu sözleri duymak yıktı beni.Hadi benim duymamıda bi kenara bırakın annemde duydu o yüz halini görmek içimi çok burktu.Kadına çok sinirlendim bişeyler söylemeliydim kalbini kıracak sözler.Annem kötü şeyler söyleyeceğimi anladı ve bana "boşver kızım işte dünyada böyle insanlarda var Artık şükürün yerini verilenlerle böbürlenmek almış sus ve Rabbime havale et dedi.
İşin tuhaf tarafı çevremdeki tek doğum yapan kadın o değil bir kaç kişi daha var onlarıda seviyordum hiçbirinede nazarım değmedi.Eve zor attım kendimi ağlamaktan bir hal oldum.Bebeğim içindi tüm gözyaşlarım.Bu insanlar neden byle yaaasenağlama
Yazını okuyunca gözlerim doldu canım. İşte böyle insanlar da var hayatta. Bir kalbi kırarak güya çocuğunu nazardan koruyacak. Bir kalbi kırmak kabeyi yıkmak gibidir. Çünkü kalpler de Allahın evidir. Boşver umursama denilenleri. İnşaallah sen de bebeğini kucağına alırsın birgün. Rabbim seni de böyle sınıyor demekki. Sabırlı ol canım. Üzülme.:teselli: