Gebeliğe Hazırlık Hep beraber: Beta hcG takibi yapalım mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.921
53
Hep beraber Beta hcG takibi yapıp, değerlendirelim mi?

Neyin yükseltebileceğini, neyin düşürebileceğini paylaşalım.

GÜNCEL:
12 Ekim: 255,9
13 Ekim: 322,35
14 ekim: 469,74

Sonuç bu.

Çarşambaya randevu aldım.

Son düzenleme:
12 Ekim: 255,9
13 Ekim: 322,35

Hcg yukselirse düşmeź sayet kimyasal degilse. Hayirli olsun yeni ogrendiniz sanirim saglikla gelsin ❤

Beta HCG sizin yükseltip düşürebileceğiniz bir hormon değil ki, embriyo ile birlikte oluşan plasentanın salgıladığı bir hormondur. Sizin kontrolünüzde olan birşey değil.
Alıntı:

"Ayrıca bazı progesteron içeren bitkiler ve yiyecekler de beta HCG değerlerinde yükselmeye sebep olur. Beta HCG hormonunu yükselten yiyecekler; avokado, dereotu, domates, ıspanak, ay çekirdeği, ceviz ve amla yani bektaşi üzümü gibi yiyeceklerdir."

Beta HCG Hormonu (Human chorionic gonadotropin), kadında gebeliğin var olup olmadığını belirten hormondur. Yapılan kan testinde gebeliğin olup olmadığı beta HCG hormonu vasıtasıyla test edilir. Gebelik tespitinde temel alınan beta HCG hormonun değeri hamile olmayan bir kadında 0-10 mlU/ml değerleri arasındadır.
Hamilelik sırasında, gelişen plasentadaki hücreler hCG yapar.

HCG
Hamilelikte koryon villüs denilen yapılardan salınır. Bu, östrojen ve progesteron üretimine katkı sağlar. Hamilelikte en önce yükselen hormon olduğu için, erken hamileliğin teşhisinde test olarak kullanılır. Hamile kalındıktan sonraki 6-9 gün içinde kanda saptanabilir. Bu hormon bulantı hissi ve yorgunluğun nedeni olarak bilinir. Hamileliğin devamını sağlar ve bunun için yumurtalıklardan progesteron üretimini uyarır.

Sizin bahsettikğiniz bitkiler progesteron içeren bitkiler, hamileliği normal ilerleyen bir kadının zaten vücudu gerekli progesteronu üretir. Düşük riski olduğunda doktor progesteron ilacı verir. Daha çok bulanti olsun istiyorsanızz yiyin ne diyeyim.

Kaç günde bir takip etmemiz lazım? Ve ne zamana kadar ?
Iki güne bir normalde. Bunu artışı iyiyse 2 -3 kez baktın mı aylık gidersin. 5inci haftada kese gorunur zaten. 6inci haftada kalp

merhabalar,

yazdıklarınızı okudum.nasıl devam ediyor hamileliğiniz?
valla iyidir herhalde bilmiyorum ki. Ne iyi ne kötü belirtim yok. Dün doktora gittim kese görünmedi pazartesi tekrar gel dedi. Pazartesini bekliyorum bakalım

valla iyidir herhalde bilmiyorum ki. Ne iyi ne kötü belirtim yok. Dün doktora gittim kese görünmedi pazartesi tekrar gel dedi. Pazartesini bekliyorum bakalım

bir sorum olacak .adetten sonra 4. gününde mesela beta hcg değerin kaçtı?

bir sorum olacak .adetten sonra 4. gününde mesela beta hcg değerin kaçtı?
Kişiden kişiye değişir mesela 14ünde baktırdığım 469,75 idi. Adet gecikmesinden 4 gün sonra. Bende 470 olur sende 600 -700 olur. Hatta bir başkası vardı aynı gündeydik onunki 1600lerdeydi ben 255deyken. Yani ikiz de olabilir.

aslında biliyorum kişiden kişiye değişeceğini ama insan yine de merak ediyor.
benimde yaklaşık sizin gibi adetten 4 gün sonraki değerim. bugün 2. kez kan vericem hayırlısı bakalım.

Merhaba bayanlar bende sizden yardım bekliyorum normalde yarın ya da ctes adet olmam lazım dün ve bugün birer leke kahverengi lekem geldi bugün gidip kan tahlili yaptım 7.72 çıktı doktora göstermedim kendim baktım değere sevineyim mi üzüleyim mi çok düşük geldi bana sizce durumum nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…