• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Henüz 8 aylık evliyim ama ruhum sanki 58 yaşında :(((((

billgirl

DeLiDoLu:))
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
137
0
96
İçel Mersin
Arkadaşlar uzunca zamandan beri süregelen benim düzelecekmiş gibi gördüğüm sorunları artık kaldıramıyorum evliligimden öyle sogudum ki mücadele edecek gücüm kalmadı.Eşimle severek ve uzun süren bir flörtle evlendik onu çok ama çok sevdim onunda beni çok sevdigini düsünüyordum bunun içinde 6 sene flörtte o kadar sıkntılar yaşamamıza rağmen sonuna kadar mücadelemi sürdürdüm :(((( ama şimdi sorun mutsuzummm hemde çok mutsuz tam düzelecek gibi oluyoruz tekrar tekrar yineleniyor sorunlar...Şimdi sorun ne diye soracaksınız inanın nerden başlayacagımı bilemiyorum o kadart uzun ki sebebi en başta ailesinin ilgisiz ve sorumsuzluklarından ötürü bu kadar geç evlendik çünkü hiç bizim sevgimiz icin bir aile olarak destek verip ilgilenmediler hep yalnız bıraktılar işte o zamanların acısını şimdi evliligimizde çekiyoruz çünkü bir ton borçla evlendik dügünümüz dışında hiçbirsey yapmadılar hep paramız yok yok deyip geri çekildiler sanki onların evlatları degilmiş gibi benim eşim ,ne aradılar ne sordulAR yani madden yapmadılar manende kapatmadılar bu açığı buda aramıda hep bir sogukluk oluşturdu bir türlü ısınamadım ama ne saygımda kusur ettim ne de başka bir şeyde çünkü benim ailemden görüdüğüm görgü buydu.
Evet ne oldu binbir sıkntı mücadele icinde evlendik fakat eşimin aldıgı maaş borçlarımıza yetmiyordu bende hep iş aradım bi oldu bir olmadı o yüzden açıkcası çok bir destek olamadım kredi çektik kimseye boyun eymedik bir kerede arayıp demediler bir sıkıntınız varmı diye bu beni çok üzdü bu ve bu tarz konular yüzünden çok agladım çok tatrıştık çok gerildik birbirimizi yıprattık hemde evliligimizin başında yani açıkcası evliligimin tadını çıkaramadık hiç yeni evli gibi hissedemiyorum kendimi sanki yıllardır tüm yük omuzlarımda çökmüş gibiyim ne olacka bizim bu halimiz bilmiyorum ailesinede bir gram laf kondurtmuyor bir şey söyledigim an üstüme geliyor hemen korumaya kalkıyor bir ara hergün kavga kavga mahvettik şimdi iyi gibi oluyorruz bu seferde başka başka sorunlarımız var çıldıracagım gercekten artık patlamak üzereyim şuanda bu satuırları yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum !!!!

canım canını sıkma eşine destek ol 2kinizden baska kimsenzin olmadıgını düşünün birlikte sorunlarınız cözün en mutlu günlerinde kendinizi bukadar cok yıpratmayın eşinede yazık bakk sen onun üstüne geldikce o sana dahada tavır alır o yüzden eşine destek ol olumlu yol arayın tartısarak hiç bişe cözülmez tatlılıkla anlat eşine anlayışla karsılar allah yardımcın olsunnn ....

canım bu söylediklerin harici bişey yoksa bana göre sorun yok, elbette içini sen bilirsin ama sorun maddi destekse bu zamanda zaten hiç bir aile destek olmuyor hemen hemen. sizinkiler düğünü yapmışlar inan bana benim kayınvalidem bir kuruş vermedi hatta eve misafir gelecek diye düğünde market aışverişini dahi eşime yaptırdı bir kuruşu olmadı evimde, düğünümde. ama böylesi daha iyi bi çok kadında böyle düşünüyor katkıları olmadığı daha iyi söz hakkıda olmaz diyorlar gerçi söz hakkını herzaman kendilerinde buluyorlar ama neyse. aynı şehirde mi yaşıyorsunuz eşinin ailesi ile

canım bu söylediklerin harici bişey yoksa bana göre sorun yok, elbette içini sen bilirsin ama sorun maddi destekse bu zamanda zaten hiç bir aile destek olmuyor hemen hemen. sizinkiler düğünü yapmışlar inan bana benim kayınvalidem bir kuruş vermedi hatta eve misafir gelecek diye düğünde market aışverişini dahi eşime yaptırdı bir kuruşu olmadı evimde, düğünümde. ama böylesi daha iyi bi çok kadında böyle düşünüyor katkıları olmadığı daha iyi söz hakkıda olmaz diyorlar gerçi söz hakkını herzaman kendilerinde buluyorlar ama neyse. aynı şehirde mi yaşıyorsunuz eşinin ailesi ile

canım bizimkilerde hiç bişemi düzgün yapmadılar dugunumuzun masraflarını eşim karsıladı mobilyayı biz aldıkk hiç bişeyimi düzgün yapmadılar ama lafa gelince ogulları oluyo ....

Su son yillarda, evlilik icin cocuklarina ev kuran, dugun yapan aileler o kadar nadir ki maalesef.
Dugununuzu onlar yapmislar, bunada sukur bunu bulamayanlardada var...
Ailesi karismadiysa bu saatten sonrada karismaz.
Bu konu icin esinle tartismaya hic degmez.
Kollari sivalama zamani, calisip odersiniz Allah'in izniyle.

İnan ki tek değilsin bu konuda...Kk da bile senin yaşadığın sorunu yaşayan o kadar çok bayan vardır ki...

Yapabileceğin iki şey var:
1- Her şeyi unutup eşinle aranı iyi tutmaya çalışıp,sabredip borcunu ödeyeceksin...
2- Her şeyi bir bir aklında tutup eşine ve kendine evliliği zindan edeceksin...

Ben de yaşadım aynı sorunları...Ben her şeyi unutup sineye çekmeyi seçtim... Aslına bakarsan böylesi daha iyi geliyor bana...Bana gösterilen saygı kadar saygı duyuyorum,sevgi kadar sevgi gösteriyorum...Kimse de ağzını açıp tek söz söyleme hakkı görmüyor kendinde... :34::34:

Eşinizin ailesi yardım etse masraflarınıza iyi olurdu ama yardım etmek zorunda değiller ki.Sizin içinde bulunduğunuz maddi koşullar da eşinizin ailesi yüzünden değil neden yardım etmedikleri için geriilip tartışıyorsunuz?

Seni çok iyi anlayabiliyorum ve inan ki senin bu durumunu ben dahil kk da bir sürü kadın yaşamıştır.Bana da doğru düzgün yardımları olmadı.Benim ailem herşeyimi yaptı onların alacağı az birşeydi onuda bizim üzerimize yıktılar.Bende ilk zamanlar bu yüzden çok kavga ettim.Bu yüzden ne balayına çıkabildim ne gezebildim.Resmen zehir olmuştu bana ve öyle devam edecek zannediyordum ama inan ki sadece kendine yaparsın bu şekilde davranmak.Öncelikle eşinle laf dalaşına girip kavga etmeyi bırak.(Sen ne dersen de onun ailesi yeri gelir sen çok söylendiğin için sen haksız olursun)Sonra iş bulma çabasının üstünde biraz daha dur inşallah bulursun kendine göre bir iş.İnan ki herşeyleri yapsalardı bu seferde sürekli kafana kalkacaklardı.Ben iyikide yapmamışlar diyorum.Kimseye minnetim yok şimdi.Laf söylemeye de hakları olmaz bu yönden düşün sana karışmaya asla kendilerinde hak bulamazlar.

borclar odenır bıter ama sen kendını yıpratırsan bunalıma gırersın ve dahada mutsuz olursun.esım soyle kotu boyle kotu sunu yaptı bunu yaptı demedıgıne gore bu esın ıyı bır ınsan bence mutlu olmaya calıs esınınde fazla uzerıne gıtme oda sıkıntıdadır destek ol ona mutlu olun esın sana caktırmıyodur ama oda farkındadır yanlız bırakıldıgının ve uzuluyodur
esıne sımsıkı sarıl bu evlılıgı guzel bır sekılde yurutun canım benım cok kotu seyler gormedım ben maddı sıkıntılar herkezde var benım esımın ailesıde destek olmaz olanda sagolsun olmayanda napayım yanı zorla guzellık olmuyor ıcten gelmelı boyle seyler baslarda cok sınır olurken sımdılerde sorun etmıyorum.sımdı uzuldugun seye seneler sonra gulup gecıceksın bence bugunlerın tadını cıkar:34:

sorun dediklerin herkesin yaşadıkları.aç konuları oku.%90 aynı.artık herkes kendisi evleniyor.düğününü de kendisi yapıyor.siz gene şanslısınız düğününüzü bari yapmışlar:34:

diyorsun ya maddi olmadı manevi de olmuyorlar.arayıp sormuyorlar.arasalar,gelip gitseler bu defada yardım etmiyorlar bir de yüzsüzce geliyorlar diyecektin.:34:

Ben kendi yuvamı kuracaksam kimseye yük olmadan kurmalıyım
Ailesi sizin evinizi düğününüzü yapmak zorunda değil:19:
Bizde kendi düğünümüzü kendimiz yaptık
Bırakın yardım istemeyi üstüne biz ailelerimize yardım ettik
Yeri geldi borçlandık
Ama el ele verip üstesinden geliyoruz çok şükür.
Bunu sıkıntı yapmak yerine çalışmalısınız
Her şeyi büyüklerden beklemeyin
Aile sizin yuva sizin bunu unutmayın
Eşinizede yazık birsürü borç üstüne evde huzursuzluk
Ona maddi manevi destek olmalısınız
Yoksa hem kendinize hem eşinize hemde evliliğinize çok yazık olur

boşversene... eşinle birbirnize destek olun... kimseden bişey beklemeyin.. beklediğiniz için bu kadar hayal kırıklığı yaşıosun zaten.. inan bana bu zamanda, oğluna maddi destek çıkan babaların sayısı çok az... herkes kendi geçim derdine düşmüş... siz artık bi ailesiniz... bundan sonra, ömrünü, çok daraldım, bunaldım, ölüyorum deyip ağlayarak mı geçireceksin yoksa kimseye minnet etmeyip eşinle beraber, buna da şükür deyip, daha iyisi için çabalayacak mısın... bana sorarsan ikinci şık daha mantıklı gelio :34:

Sende çalışmıyormuşsun e bütün yük eşinde şimdi kafası rahat değildir erkekler buna çok takarlar.. üzerine gitme sende bi şekilde ödenir gider ama mutluluğunuz bozulursa yıpranırsanız kolay kolay düzelmez. Ailesine laf ettirmiyor diyorsunda kimse ailesine laf ettirmez sonuçta.. Sen laf etme zaten o ailesi değerlenir sen laf ettikçe sus o yüzden.. destek ol eşine.. Tabi başka ne gibi sorunlarınız var söylemedin..

Sıkıntılar yaşıyorsanız bunu kapının dışında bırakın, ev huzurunuza karıştırmayın derim.
Eşinizle aranız iyi ise gerisi mühim değil diye düşünenlerdenim.
Güzel bir film gecesi yapmak aklıma geldi konunuzu okuduğumda.
Bir film kiraların ya da tv den açın.
Patlatın mısırınızı bir güzel, alın içeceklerinizi.
Hazır kış da geliyor:)
Haftanın belli günlerinde hayatınıza renk katacak ve sorunlarınızı bir nebze unutturp güzel zaman geçirecek aktiviteler edinirseniz evliliğin tadını biraz da olsa çıkarabilirsiniz.
Aklıma gelen diğer öneri de pazar sabahlarını şahane geçirin, en az 3 4 saat süren bir kahvaltı, gazete kahve ve sohbet keyfi:)

canım daha çok yenisiniz üzüldüm inan:50:benim düğünümüde eşimin ailesi yaptı eşyalar ortak alındı bizim hiç borcumuz olmadı şükür her zaman destek olurlar maddi açıdan çok çok iyi değiller halbuki ama içlerine sinmez bebeğim oldu bez mama bile alıyolar sizinkilerin maddi sı:50:kıntılarımı var canım ondanmı yapamıyolar bi yardım ne bileyim sıkıntınız vaesa ve maddi durumları varsa eğer üstüne basarak söylüyorumn birazcık olsun sizi rahatlatmaları gerekirdi sonuçta siz evlatlarısınız beni çocuğum borçtan kıvransa ben rahat uyuyamam bu benim düşüncem

Ben kendi yuvamı kuracaksam kimseye yük olmadan kurmalıyım
Ailesi sizin evinizi düğününüzü yapmak zorunda değil:19:
Bizde kendi düğünümüzü kendimiz yaptık
Bırakın yardım istemeyi üstüne biz ailelerimize yardım ettik
Yeri geldi borçlandık
Ama el ele verip üstesinden geliyoruz çok şükür.
Bunu sıkıntı yapmak yerine çalışmalısınız
Her şeyi büyüklerden beklemeyin
Aile sizin yuva sizin bunu unutmayın
Eşinizede yazık birsürü borç üstüne evde huzursuzluk
Ona maddi manevi destek olmalısınız
Yoksa hem kendinize hem eşinize hemde evliliğinize çok yazık olur
ahhh ebushh ahh!!
adamı kendi halinemi bırakıyolarrr
ben dedim eksik olsun bazı şeyler zamanı gelince yaparız..
bu seferde kayınvalidem kız tarafının alacaklarını listeledi..
eşimin okuldan dolayı kredi borcu var(ailesi para gönderemediğinden kredi almış),askerliğini yapmamış 30 una geliyor(annesinin abinle çalışcan askerliğn kalsın demesi),düğününü hep kendi yaptı(kayınvalidemin bizim bişeyimiz yok serzenişi),abisi evlendiğimiz 2.ayda işinden etti(abisinin nasıl benim yanımdan ayrılırsın duygusu)...lisede çalışmış,üni nin yaz tatillerinde çalışmış..bunu annesigilde inkar etmiyor...
eeeeeee ben ne anladım bu işten...
sıfırı bırak,eksiyle başladık biz....ama kaynanam ağzını açınca OĞLUMUN EVİ deyip çıkıyor..bende oğlunun evi de,, senin neyin var deyip çıkıyorum...bu ne terbiye ne başka bişey..karşınızdaki insan o kadar tüketirki herşeyi,insan olarak bile görmezsiniz onu..
hiçbirşey yapmasalarda dillerini tutarak bize destek olsalardı,bize paradan çok iyilik yaparlardı....
ama zor zamanlarında eşine destek olmasına katılıyorum.umarım eşide bunu kıymetini bilir..

canm ya nekadar zor ama ınan parası olanda olmayanda sıkıntılar yasıyor sınav dunyasındayız bu derdın olmasaydı başka bır derdın olurdu neşenı kaybetme en onemlısı o ruh saglıgı kolay degıl yasadıkların ama kımseden fayda yok eşinden başkası yalan hayat cok zor

esinizin ailesi de olsa sizin dügününüzü vs yapmak zorunda degiller ki
isterlerse yaparlar ama istemezlerse yapmazlar
kimsenin böyle bir zorunlugu yok
maddi olarak yetersizseniz evliligi dahada geciktirebilirdiniz
ha simdi evliyseniz ve cok borcunuz varsa
ödeyeceksiniz aile demek bu zaten birlik beraberlik
yoksa kimseye sirtini dayamak degil
bence sizin sorununuz baska
esinizin ailesine atmayin bence

Son düzenleme:
benim esimin ailesi dugun taki esya ceyiz hicbirseye karismadi
Ustelik onlarin memleketindeki en luks salonlardan birinde yemekli palayacolu orkestrali dugun yapildi meger biz odeyecekmisiz haberim yokmus
Bilseydim kendi oturacagimiz ve butun cevremizin oldugu sehirde daha guzel bir dugun yaparak kullanirdim o parayi
Takimi fln da esim aldi
2tane bilezik taktilar. Birini annem birini babam. Misafir gibi ogul evlendirdiler yani.
Esimin ceyizi olarak bir valiz yolladi icinde 30senelik havlu erimis bitmis bir tulbent ve acayip birkac sey daha vardi
Bizim yolladigimiz bohcalari gorunce sok oldular mahcup olduk dediler hatta bazi akrabalara vermemisler bile dusun
Ama ben esimi sevdim hala da cok seviyorum
Cunku bu yasananlarin hep farkinda oldu
Cozemese de benim yanimda oldu
Hadi gidelim diye hic zorlamadi ben hep kendi rizamla gittim
Annemlerle ters bir durum yasadigimda ilk zamanlar mudahale etmiyordu ama oglum dogduktan sonra buyuk bir sorun yasadik ve esim herseyin farkina iyice vardi
Artik arayip dogrudan NEDEN diye sorabiliyor

Esinle yasadiklarin daha onemli bence
Annem cok dinine duskundur cirkin soz etmeyi bilmez ama sorunlar illa ki oluyor
Ben de esimin guzel hatiri icin gormezden geliyorum

Arkadaşlar uzunca zamandan beri süregelen benim düzelecekmiş gibi gördüğüm sorunları artık kaldıramıyorum evliligimden öyle sogudum ki mücadele edecek gücüm kalmadı.Eşimle severek ve uzun süren bir flörtle evlendik onu çok ama çok sevdim onunda beni çok sevdigini düsünüyordum bunun içinde 6 sene flörtte o kadar sıkntılar yaşamamıza rağmen sonuna kadar mücadelemi sürdürdüm :(((( ama şimdi sorun mutsuzummm hemde çok mutsuz tam düzelecek gibi oluyoruz tekrar tekrar yineleniyor sorunlar...Şimdi sorun ne diye soracaksınız inanın nerden başlayacagımı bilemiyorum o kadart uzun ki sebebi en başta ailesinin ilgisiz ve sorumsuzluklarından ötürü bu kadar geç evlendik çünkü hiç bizim sevgimiz icin bir aile olarak destek verip ilgilenmediler hep yalnız bıraktılar işte o zamanların acısını şimdi evliligimizde çekiyoruz çünkü bir ton borçla evlendik dügünümüz dışında hiçbirsey yapmadılar hep paramız yok yok deyip geri çekildiler sanki onların evlatları degilmiş gibi benim eşim ,ne aradılar ne sordulAR yani madden yapmadılar manende kapatmadılar bu açığı buda aramıda hep bir sogukluk oluşturdu bir türlü ısınamadım ama ne saygımda kusur ettim ne de başka bir şeyde çünkü benim ailemden görüdüğüm görgü buydu.
Evet ne oldu binbir sıkntı mücadele icinde evlendik fakat eşimin aldıgı maaş borçlarımıza yetmiyordu bende hep iş aradım bi oldu bir olmadı o yüzden açıkcası çok bir destek olamadım kredi çektik kimseye boyun eymedik bir kerede arayıp demediler bir sıkıntınız varmı diye bu beni çok üzdü bu ve bu tarz konular yüzünden çok agladım çok tatrıştık çok gerildik birbirimizi yıprattık hemde evliligimizin başında yani açıkcası evliligimin tadını çıkaramadık hiç yeni evli gibi hissedemiyorum kendimi sanki yıllardır tüm yük omuzlarımda çökmüş gibiyim ne olacka bizim bu halimiz bilmiyorum ailesinede bir gram laf kondurtmuyor bir şey söyledigim an üstüme geliyor hemen korumaya kalkıyor bir ara hergün kavga kavga mahvettik şimdi iyi gibi oluyorruz bu seferde başka başka sorunlarımız var çıldıracagım gercekten artık patlamak üzereyim şuanda bu satuırları yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum !!!!

canım benim seni çok iyi anlıyorum benim eşiminde ailesi hiçbi sekilde destek olmadı..kredi çekti eşim öle evlendik anlayacağın bi ton borç işte 1 yıllık evliyiz ama hala borc bitmiş değil daha 1 yıla kadarda bitmez.ailesine lafta söletmez eşim yani aynı senin durumun.. evet insan patlayacak gibi oluyor haklısın ama inan her ağzına geleni söleyip eşinle tartıştığınızda saygıda bitiyor sevgide..hiç yüz göz olmaya gerek yok..yapman gereken ortamda gerildiğin an sakınleşene kadar mutfağa git yada ne bileyim farklı bi odaya git..sonra o senin yanına gelecektir zaten.daha ilişkinin basındayken birbirinizi yıratmanız hayra alamet değil..elbet borcta bitecek sabret canım..Allah büyüktür..artık sen eşine eşinde sana emanet..bu emanetin kıymetini bilin buralara kolay gelmediniz..ha bunlarıda eşinle sakın bi zamanda otur konuş..iletişimi koparmayın..

Son düzenleme:
Back