henoch schönlein purpurası??

sevdiksevdalandik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2017
345
360
23
Lütfen konum taşınmasın çünkü bu benim derdim

Kızlar iyi geceler.. Bütün gün hastanedeydik küçük kardeşim(4) ayağının üzerine basamadığını söyledi öğleyin kontrol ettiğimizde vücudunda kızarıklıklar,morluklar ve bir takım şişlikler vardı..

Hemen acile götürdük annemle kapıdan girer girmez ateşi 39a çıktı ilaçla düşürdüler,tahliller de normal çıktı daha sonra doktor kızarıklıkları baya bi inceleyerek "henoch schönlein purpurası" olduğunu söyledi.

Dr onayıyla eve getirdik tansiyonu yükselirse götüreceğiz tekrar acile ama yarın sabah büyük şehire gidip daha tam teşekküllü hastaneye yatış yapacağız.

Ben hayatımda hiç böyle bir hastalık duymadım ne dr'un söylediğini anladım ne internette yazılanları. Allah göstermesin lakin hiç yaşadınız mı böyle bir hastalığı? Tam olarak bizim anlayacağımız dilde nedir, ne değildir?

Ben de ilk defa duydum, internetten baktim simdi cocuklarda daha yaygin gorulen bi dokuntu hastaligiymis. Genelde ust solunum yolu enfeksiyonundan veya asidan sonra gelisirmis.
%95inde kendiliginden geriliyormus, icini ferah tut canim, Allah acil sifa versin❤

Kardeşiniz nasıl oldu bir daha tekrarladı mı lütfen bilgi verin şuan kızıma bu teşhis konuldu korkuyorum tekrarlarsa diye bilgi verin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…