• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hemşirelikte okuyanlar yardımcı olabilir mi ?

prensessssssss_95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2012
137
0
66
merhabalar.. hemşirelikte okuyan veya bilgisi olanlara bir sorum olacaktı. hemşirelik bölümünde okuyorsak belli zamanlarda staj yapma zorunluluğumuz var mı yoksa üniversiteden üniversiteye değişiyormu. ders programlarına bakıyorum 15 iş günü staj falan yazıyor mesela dönem sonunda. ama yazmayan programlarda var. bilgilendirirseniz sevinirim :)

merhabalar.. hemşirelikte okuyan veya bilgisi olanlara bir sorum olacaktı. hemşirelik bölümünde okuyorsak belli zamanlarda staj yapma zorunluluğumuz var mı yoksa üniversiteden üniversiteye değişiyormu. ders programlarına bakıyorum 15 iş günü staj falan yazıyor mesela dönem sonunda. ama yazmayan programlarda var. bilgilendirirseniz sevinirim :)

canım ben hemşirelik okumuyorum ama yurtta oda arkadaşımın erkek arkadaşı hemşirelik okuyordu Muğla'da.
İkinci sınıftı ve haftanın 2 günüydü yanlış hatırlamıyorsam hastaneye gidip staj yapıyorlardı ve yaz stajları da vardı.
Sen veterinerlik düşünüyordun galiba canım. Artık istemiyor musun?

Ben hemşirelik okuyorum cnm 4. sınıfa geçtim.

Okuluna göre değişmekle birlikte 1. sınıfın yazında 15 gün hastane stajımız vardı onun öncesinde dönem bitmeden de 1 aylık süre içinde haftada 3 gün hastaneye staja çıkmıştık.

2 ve 3. sınıftaysa derslerle staj beraber yürüyo

Mesela dönem ilk başladığında 2 3 hafta tüm uygulama ve teorik derslernde konu işlenir ve sonra hafta da 2 gün dönem bitene kadar staja çıkılır . Yine teorik derslerde konu işlenir. Konular bitince biz grup olarak sunum yapıyoruz notumuza ekleniyo.

Başka bi sorun olursa sorabilirsin :)

canım ben hemşirelik okumuyorum ama yurtta oda arkadaşımın erkek arkadaşı hemşirelik okuyordu Muğla'da.
İkinci sınıftı ve haftanın 2 günüydü yanlış hatırlamıyorsam hastaneye gidip staj yapıyorlardı ve yaz stajları da vardı.
Sen veterinerlik düşünüyordun galiba canım. Artık istemiyor musun?

teşekkür ederim canım. veteriner fakültesi istediğim üniversitede tutmuyor bu nedenle vazgeçtim daha başka sebepler de var ama asıl sebebi bu.. hemşirelikten yana tercihlerimi yapıyorum

Ben hemşirelik okuyorum cnm 4. sınıfa geçtim.

Okuluna göre değişmekle birlikte 1. sınıfın yazında 15 gün hastane stajımız vardı onun öncesinde dönem bitmeden de 1 aylık süre içinde haftada 3 gün hastaneye staja çıkmıştık.

2 ve 3. sınıftaysa derslerle staj beraber yürüyo

Mesela dönem ilk başladığında 2 3 hafta tüm uygulama ve teorik derslernde konu işlenir ve sonra hafta da 2 gün dönem bitene kadar staja çıkılır . Yine teorik derslerde konu işlenir. Konular bitince biz grup olarak sunum yapıyoruz notumuza ekleniyo.

Başka bi sorun olursa sorabilirsin :)

öncelikle cevabın için teşekkürler canım peki sen hangi okulda okuyorsun ve bana hangi okulları önerebilirsin ? benim kafamı karıştıran bazı üniversitelerin ders programlarında staj yazmıyor onlar staj yapmıyorlar mı :S

Zonguldakta okuyorum been :)

Sıralaman kaç ?

Hemşirelikte bana göre en iyi okullar Hacettepe , istanbul florance nightingale , marmara ,Ege :) özel üni olarakta Acıbadem de okumak isterdim ben :16:

Bazı okullarda 3 yıl sadece teorik ders görülüyo son sene de intörn hemşirelik yapıyolar hani bütün sene stajla geçiyo

Yada yaz stajları yoktur ama ders programlarında uygulama diye geçiyodur sene içinde staj yapılıyodur

Zonguldakta okuyorum been :)

Sıralaman kaç ?

Hemşirelikte bana göre en iyi okullar Hacettepe , istanbul florance nightingale , marmara ,Ege :) özel üni olarakta Acıbadem de okumak isterdim ben :16:

Bazı okullarda 3 yıl sadece teorik ders görülüyo son sene de intörn hemşirelik yapıyolar hani bütün sene stajla geçiyo

Yada yaz stajları yoktur ama ders programlarında uygulama diye geçiyodur sene içinde staj yapılıyodur

ygs sıralamam 120 bin :) hımm anladım hiç stajsız olması bana da imkansız gibi gelmişti sonuçta pratikte öğrenecek çok şey olsa gerek :)

bu durum okuldan okula değişiyor. çok yakın arkadaşım hemşirelik okuyor 2.dönem haftada 1 gün gidiyorlardı staja bu yaz yok stajları.. başka bir arkadaşım ebelik okuyor 2 haftada bir haftada 3 gün uygulama hastanesine gidiyorlar.okulla ilgili yani

cnm ben bu sene başlıycam üniye hemşirelik benimkide benim programda ilk sene yaz stajı var diğer dönemlerde yazmıyo gerisini bilmiyorum bu arada gopta okuycam tokatta

Back