• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemşire mi Ebe mi?

milakajunino

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2012
480
318
83
Kızlar küçük görümcem sağlık lisesini kazandı. Bir sene sonra bölüm seçecek. Sizce hemşire mi ebe mi olması iyi olur. İş konusunda hangisi iyi daha rahat.

Tam bilgim olmasada Ebe tercih ederdim, daha kidemli bence... Bi kuzenim bu sene ebeligi kazandi ve aninda is buldu ve arti hemsirelerin isinide biliyor yani daha avantajli ve daha cok söz hakki oluyor... Ayrica bi bebegin dogumuna yardimci olmak cok güzel...:KK46:

hemşire ve ebe arasında kıdem diye birşey yok ikisinin de alanları farklı kıdemleri aynı . hangisini yapabilecekse ona gitsin mesela ben hemşireyim ama hayatta bir bebek doğurtamam , şimdi bana ebe ol aylık 10.000 tl maaş vereceğiz sana deseler yine olamam çünkü cesaret edemem doğum yaptırmaya. rahatlık açısından da ikisi de aynı sadece hangisinin yapabilecekse ona gitsin

Ben hiçbiri değilim, annem hemşire, kuzenim hemşire.. Atanması aşırı kolay. Ebenin de öyle. O açıdan fark yok dedim. Yani atanmasında sorun yok, diğer yönden bilemiyorum.

Üniversite okumayı düşünüyor mu? Bir ara bir yerde sağlık meslek lisesi çıkışlıların artık hemşirelik yapamayacağını, ancak hemşire yardımcısı olabileceğini okudum. Aslı astarı var mıdır, ebelikte de aynı şey geçerli midir bilmem. Bir araştırın isterseniz.

kan tutuyor mu eğer kan tutarsa doğuma nasıl girer düşünsene kadın doğuruyorum der ebe hop yerde

Kızlar küçük görümcem sağlık lisesini kazandı. Bir sene sonra bölüm seçecek. Sizce hemşire mi ebe mi olması iyi olur. İş konusunda hangisi iyi daha rahat.
iş bulma konusunda ikisinde de sıkıntı yok rahatça bulur atanır. bence hemşirelik ebelikten daha iyi diye düşünüyorum arkadaşlarım vardı onlardan biliyorum ebelerin işi biraz daha yoğun oluyor çok doğum olduğu zamanlar baya bi stres oluyorlardı arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla başka yerlerde nasıldır bilemem tabi.

ebeler hemşirelik yapıp her alanda çalışabiliyor ama hemşireler ebelik yapamıyor..
iş bulma açısından hemşirelerde ebelerde mezun olur olmaz iş bulabiliyorlar.
ama ikiside oldukça stresli ve yorucu işler ama eğlenceli sayılır..

Lise çıkışlılar ebe veya hemşire olabiliyor mu hala? Yoksa üniversitesine mi gidecek?
Bunları kenara bırakırsak, hangisine ilgisi varsa onu olsun. Farklı şeyler bunlar çünkü.

milakajuninoolarak: 37067900 .!.:
bu işin icinde biri olarak söylüyorum; hemsire...

Sephyardımcı ost: 37068246 .!.:
Üniversite okumayı düşünüyor mu? Bir ara bir yerde sağlık meslek lisesi çıkışlıların artık hemşirelik yapamayacağını, ancak hemşire yardımcısı olabileceğini okudum. Aslı astarı var mıdır, ebelikte de aynı şey geçerli midir bilmem. Bir araştırın isterseniz.
evet dogru, yardimci eleman oluyorlar. .

[QUOTmezunları, post: 37069058, member: 273059"]Lise çıkışlılar ebe veya hemşire olabiliyor mu hala? Yoksa üniversitesine mi gidecek?
Bunları kenara bırakırsak, hangisine ilgisi varsa onu olsun. Farklı şeyler bunlar çünkü.[/QUOTE]
lise mezunlari olamıyor suan..

Back