• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hemoroid ve normal doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Peripella

Hiç birşey sebepsiz değildir.
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2014
2.756
4.060
133
Hemoroid varken normal doğum yapan var mı acaba aranızda?
2 tane var ne yazık ki bende. Ağrı sızısı yok ama biraz büyükler. Sadece lavabodan sonra biraz yanma sorunu yaşıyorum. Bazen olmuyor ama çoğunlukla dışarda oluyor ucu.
Normal doğum istiyorum ama ilerler mi, yada daha sonrasında başka sorunlar çıkar mu diye çok çekiniyorum.
Kontrolüm ay sonunda dr ile detaylıca konuşucam herşeyi.
Yaşayan varsa bilgi almak istedim bu süreçte

2 tane var ne yazık ki bende. Ağrı sızısı yok ama biraz büyükler. Sadece lavabodan sonra biraz yanma sorunu yaşıyorum. Bazen olmuyor ama çoğunlukla dışarda oluyor ucu.
Normal doğum istiyorum ama ilerler mi, yada daha sonrasında başka sorunlar çıkar mu diye çok çekiniyorum.
Bu konudan müzdaribim. Sabah çatı muayenem var ilk defa. Nasıl göstereceğim feci utanıyorum. Detayları yazarım

Tamam merakla bekliyorum inşallah kolaylıkla geçer 🙏🏻
Merhaba arkadaşım. Çok utanarak muayene oldu. Çok dikkatli bakmadığı işini yaptığı için biraz rahatladım. Muayene biraz baskılı olduğu ve hafif acıdığı için popomdaki çiçekler unuttum. Çok şükür herhangi aksi birley yok. Hemoroid için fitil yazdı. Daha öncede kullanmıştım geçti. Bir ay sonra yine oldu gördüğün üzere. Kullanacağım yapacak bişi yok. Olabildiği kadar kabız olmamaya çalışıp posalı şeyler yiycem doğuma kadar. Bende de hata var huyumu biliyom.

Merhaba arkadaşım. Çok utanarak muayene oldu. Çok dikkatli bakmadığı işini yaptığı için biraz rahatladım. Muayene biraz baskılı olduğu ve hafif acıdığı için popomdaki çiçekler unuttum. Çok şükür herhangi aksi birley yok. Hemoroid için fitil yazdı. Daha öncede kullanmıştım geçti. Bir ay sonra yine oldu gördüğün üzere. Kullanacağım yapacak bişi yok. Olabildiği kadar kabız olmamaya çalışıp posalı şeyler yiycem doğuma kadar. Bende de hata var huyumu biliyom.

Normal doğuma etkisi olur mu bişey dedi mi

ben de ayni seyi merak ediyorum. Normal dogum istiyorum ama hemoroid oldugu icin dr sezeryan onerir diye korkuyorum.

Bende hemprpid yok ama makat catlagi var daha once ameliyatta oldum. Doktorum hemen sezaryan dedi. Ikinmadan dolayi illerleyecegi icin, normal dogum yapsam aylarca oturamam. Hemoroid azarmi bilmem ama ben olsam o riski almam heleki oncedende sorununuz varsa. Tabi en guzeli normal dogum ama bebegin sagligi kadar anneninkide onemli.

Doktorum hemoroidle ilgili engelleyici bişi demedi. Daha çok bebeğin kilosunun önden gitmesi sorun bizim için. Ailemde sezeryan geçmişi yok ve hemen hemen hepsinde doğumla beraber ve doğuma çok az bir süre önce oluşan hemoroid var. Doğum rskli olsa onlar doğuramazdı diye düşünüyorum

Benim bi tane vardı ama doğumdan sonra arttı . Beslenmeme çok dikkat ediyorum şuan oğlum 11 aylık gayet iyi idame ettim.

🤦🏻‍♀️ Ayni durum bendede var. İkinci bebegimi bekliyorum. Hemoroid konusunda hic danismadim dr uma. Ama ilk dogumumdan sonra bi iki gun dogum yaptigim icin zorlanmissam "AyLarCa" hemoroidden zorlandim yatamiyosun , oturamiyosun , saga don , sola don , ... fayda yok kalbim orda atiyodu sanki 🤦🏻‍♀️ Zor ya...

Merhaba arkadaşım pazartesi kontrolüm vardı. Doktor hemoroidimin geçip geçmediğini sordu. Acı yoktu ama memeler dışarıdaydı. Bu sefer daflon isimli bir hap ve ultraproct isimli ufak bir krem verdi. Geçeceğini düşünmüyorum ama yinede kullanıyorum. Senin için sordum normal doğuma engel mi diye. Öyle bişey saçma olur dedi güldü 😂

Benim vardı ve normal doğum yaptım doktora olduğumda hiç önemsememişti bile
Ama Doğumdan 1 ay kadar sonra çok kötü oldum oturamıyordum bile makat çatlağı oluşmuştu doktora gittim fito diye bir krem verdi emziren kadınların %80 başına geldiğini bu süreçte çok iyi ilaçlar olduğunu ama bana veremeyeceğini söyledi bol bol oturma banyosu yap dedi
Bende biraz araştırdım birlaç koca karı yöntemiyle falan 15 gün kadar sonra tüm şikayetlerim geçti

Benim vardı ve normal doğum yaptım doktora olduğumda hiç önemsememişti bile
Ama Doğumdan 1 ay kadar sonra çok kötü oldum oturamıyordum bile makat çatlağı oluşmuştu doktora gittim fito diye bir krem verdi emziren kadınların %80 başına geldiğini bu süreçte çok iyi ilaçlar olduğunu ama bana veremeyeceğini söyledi bol bol oturma banyosu yap dedi
Bende biraz araştırdım birlaç koca karı yöntemiyle falan 15 gün kadar sonra tüm şikayetlerim geçti
Geçmş olsun. O koca karı yöntemlerinide paylaşabilir misin muhtemelen birkaç haftaya ihtiyacım olacak

Kızlar bisey soracağım hemoroid hastalığında gürültülü gaz çıkarma oluyor mu? Yani böyle siz tuvalettesiniz ama oturma odasından filan gayet rahat duyuluyor? Öyle bir sorun yaşayan var mı?

Bende hemprpid yok ama makat catlagi var daha once ameliyatta oldum. Doktorum hemen sezaryan dedi. Ikinmadan dolayi illerleyecegi icin, normal dogum yapsam aylarca oturamam. Hemoroid azarmi bilmem ama ben olsam o riski almam heleki oncedende sorununuz varsa. Tabi en guzeli normal dogum ama bebegin sagligi kadar anneninkide onemli.
Merhaba çatlak tan mi ameliyat oldunuz acaba

Şu an hamile misin?
Benim doktorum sorun olmayacağını söylemişti. Ama sonra başka sebeplerden olmadı normal.

Back
X