Hemoroid ile başım dertte...

siti

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
158
40
318
İstanbul
Merhabalar...
Geçen nisan ayında ilk kez kendini hissettiren hemoroid problemim 2 günlük zeytinyağı uygulaması ile geçip,tekrar etmemişti. Haziran ayın da ameliyat oldum ve safra kesem alındı...
Temmuz ayında popomda ağrı ve acılar hissettim,kantaron yağıyla dindirdim.
İlk başlarda elime gelen kabarcıklar vardı fakat şuan onlarda yok,aksine kabızlık sorunum da yok.
Çok dikkatli ve özenli besleniyorum,dokunacak hiç birşeyi tüketmiyorum.
Hergün düzenli olarak çorba,salata,meyve ve bol bol su tüketiyorum ama birkaç gün iyi olsam birkaç günüm kabus gibi geçiyor.
Mesela dün çok iyiydim arkadaşlarımla dışardaydım ama bugün tuvalete gittikten sonra şuan neredeyse 10 saat oldu acı çekiyorum.
Kuşburnu,dereotu tüketiyorum iyi geldiği için ama ben baş edemiyorum bu hastalıkla.
Aranızda bu hastalığı yenen varsa lütfen bana da yardımcı olsun... Çünkü hayatımı çok olumsuz yönde etkiliyor

PATLICAN ve BASUR,FİSTUL TEDAVİSİ
HEMOROİD (BASUR) hastalığının ilaçla tedavisinin olmadığını, mutlaka cerrahi müdahele gerektiğini bildiren gazetelerde sık sık ilanlar görürsünüz.

Doğrudur. Basur hastalığını tam tedavi edebilen bir ilaç henüz bulunamamıştır. Amerika ve Almanya gibi dev ilaç Endüstrileri, Hindistan Japonya gibi nebati menşeyli ilaç üretenler de maalesef bugüne kadar bir çare bulamamışlardır. Halbuki yapılan yapılan bir istatistiğe göre insanların %35 i bir diğerine göre de %55 i bu dertten muzdariptir.

Bugün tatbik edilen cerrahi yöntemler:

1-Fistülü lastikle boğup çürüyen kısmı koparmak.

2-Bıçakla veya lazerle kesip dikmek.

3-Lazerle eritmek veya yakarak kotarize etmek.

Bulunduğu yerin hassasiyeti ve Enfeksiyonlara müsait olması nedeni ile bilhassa hanımlarda problem olmaktadır.

Halbuki Ecdadımız bunu doğal bir yolla Ağrısız,sızısız kesip biçmeden tedavi etmeyi başarmış. Şahsen ben de bu hastalıktan böyle kurtuldum. Bana yapılan tavsiye patlıcan saplarını kaynatıp içmem şeklindeydi. Kaç tanesi ne kadar suda ne kadar kaynatılıp ne kadar içilecek belli değildi.

Aşağıda tarif edeceğim kaynatma ve kullanma tariflerine lütfen aynen uyunuz. Kaynama süresinin azlığı-çokluğu,tencere kapağının açılmadan kendi kendine soğuması. Beş gün sürecek tedavinin perhiz ve Antibiyotik ile aynı zamanda yapılması çok mühim. Bunlara aynen uyulduğu taktirde Allah ın izni ile beşinci günün sonunda ne fistül ne ağrı ne kanama yani BASUR diye bir derdiniz kalmayacak.

TEDAVİNİN TARİFİ

10 adet patlıcanın (Bostan patlıcanı olmasın) yeşil sap kısmını patlıcandan ayır. Temizce yıka; bir tencerede 10 bardak suyla kaynat. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapat.* Alevi iyice kıs, yarım saat * yavaş yavaş kaynasın sonra ocağı kapat. Kapağı açmadan * kendi kendine soğusun. Soğuyunca içindeki sapları at. Sarı rekli suyu buzdolabına koy.

-Akşam yatarken aç karnına 1 su bardağı iç.

-Sabah Kalkınca aç karnına 1 su bardağı iç.

10 bardak su olduğuna göre bu tedavi 5 gün sürecek. Bu 5 gün içinde Sirke, Turşu, Domates, Bulgur, Çilek, Acı Biber yasak sonra hepsi serbest. Demir sandelyeye, taşa oturmak bunlara çıplak ayakla basmak ebediyyen yasak.

Hamilelikten dolayı oluşan veya yakın bir zamanda meydana gelmiş Hemeroidlerde perhizi de aynı zamanda yapmanız şartı ile tedaviniz bu kadardır.

Eski Hemeroidlerde fistülün içinde muhtemelen iltihap vardır. Bu yüzden vucut onu geri çekemez. Doktorunuza danışarak uygun bir antibiyotik ile bu iltihabı bertaraf etmelisiniz. Böylece patlıcan suyunu, perhizi, antibiyotiği aynı zamanda tatbik etmelisiniz.

Allah ın izni ile zahmetsiz, masrafsız, anadan doğmuş gibi bu dertten İnşallah kurtulursunuz . Tek borcunuz sadece hayır dualarınız. Siz de etrafınızdakilere duyurarak onların da kurtulmasına vesile olun.

Ameliyattan başka çare yok sanırım.herşeyi denedim 2 aydır.ve bende şu an acı çekiyorum.ameliyat olup kurtulmak isitoyrum.benim sıkıntımda 1 gece hastanede yatacağım ve başımı bekleyecek hiçkimse yok.eşim ve oğlum var oğlum 7 yaşında.düşün ameliyatı göze aldım artık.

Bu dert yüzünden tuvalette avaz avaz ağladığımı bilirim. İşte benim çözümüm;

-Hergün kahvaltıdan sonra tuvaletim yoksa bile tuvalet oturdum ve bulmaca çözdüm, bağırsaklarım hareketlendi..
- Proctolog filit ve kremi, düzenli olarak kurtuldum.
-Kayısı tükettim aç karnına
Hemoroidli bölgenin çok çok temiz olduğundan emin ol...

Ameliyatlık durumda olan ben iyileştim çok şükür. Bitksel kürler bende çok duydum ama hiç uğraşmak istemedim. Ayrıca bu fitili ve kremi bir hemşire önermişti. Ablamda çok fenaydı bununla iyileşti demişti. O hemşireyi Allah iyi ki karşıma çıkardı...

Aynı sorun bendede vardı 1yıl çektim öyleki hayatım zehir olmuştu tuvalete girmek ölümden beterdi bu noktada beslenme alışkanlığı ve doktor çok önemli kızlar sakın ha sakın çok çok zor durumda kalmadan her yöntemi denediğinizden emin olmadan ameliyat olmayın bendeki fistüldü hemoroit değildi ilk gittiğim doktor bir fitil ve 2 merhem verdi resmen boşa umut bağladım o ilaçlara bir faydası olmadı sonra tekrar gitti doktora bir kaç ay sonra ameliyat dedi biraz araştırdım ve şöyle bir şey buldum kolay denildiğine bakmayın ameliyatla kaslar kesiliyor ve gazınızı artık ömür boyu tutamıyorsunuz son bir çare özel bir hastanede uzman bir doktora göründüm hayatımı kurtardı diyebilirim bana önerilerini olduğu gibi yazıyorum inşallah herkes kurtulur bu illetten:
Sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir çay bardağı ılık su içiyorsunuz ve tuvalete giriyorsunuz tuvaletiniz yoksa bile birde sakın ha klozet kullanmayın yeterli açılma sağlamadığından acıyı arttırır.Daha sonra kahvaltıdan önce 3 tane zeytini yedikten sonra çekirdeğini yutuyorsunuz ve bana bir fitil ve vazelin benzeri karışım yazmıştı "Ultraproct Supozituvar (Fitil)" isteyen olursa karışımıda yazarım buradan

Son düzenleme:
Uzun süredir kendini unutturan bu hastalık 15 gün önce bir geldi ama ne gelmek mahvetti ...15gündür yapmadım kalmadı özellikle kaşıntı berbattı krem kullandım olmadı kayısı incir yedimkabız olmadım domates vs tüketmedim diyet yaptım sıcak su kantarın yağı vs yok yok yok olmadı nette araştırmaya başladım kk da patlıcan kürünü okudum birde. Bunu deneyim dedim. Bugün 3 gün oldu başlayalı nihayet bugün rahatlamaya başladım dışarıya bile çıktım ama kremide sabah akşam kullanıyorum 5gün sürecek patlıcan kürü. Umarım size de şifa olur

Selam Mainbo, kullandigin patlican kurunun faydasi oldu mu? Tesekkurler.

Selam Mainbo, kullandigin patlican kurunun faydasi oldu mu? Tesekkurler.

A.S. Ece_m şimdi iyiyim ama ben patlıcanın pek faydasını görmedim su içmeyi artırdım nemli kalmamasına dikkat ediyorum bunun faydası çok oldu biraz rahatsızlık hissedersem hemen önlem almaya başlıyorum kremleri Ece de sürekli dürüyor birde ben inanmayacaksın belki ama aklıma geldikçe tekrarladığını farkettim

İyi günler bendede çok ağrı ve şişlik var acaba vazalin benzeri karışımın tarifini yazarmısınız

cok gecmis olsun cok zor bir durum bilirim bu arada benimde safra kesem alindi surekli olan bir durum degil ataklari olan biseydir fazla baharatli acili yeme kabizlik v.s tetikleyen faktorler ben artik cok uzun sure atak yasamiyorum bunuda corek otuna bagliyorum aklima geldikce gun icinde bir tatli kasigi corek otu yemeye calisiyorum balla karistiriyorum genelde cigneyerek yiyorum ac karnina daha etkiliymus ama ben canm tatli isteyince aklima geliyor genelde denemenizi tavsiye ederim insallh faydasi olur gecmis olsun

bu arada agri icinde eczanedeki hemoreit kremiyle agri kesici bir krem var isim veriliyormu biliyorum sorarsaniz yazarim onu karistirip suruyordum 5 dk icinde agri acayip azaliyordu bende oyle oldu insallh sizdede fayda eder

Çok teşekkür ederim anestol pomaddan bahsediyorsunuz sanırım.. Ilaçtan ziyade kalıcı bir yöntem arıyorum aslında çünkü kremde çok kullandım hala kullanıyorum ..

Malesef bunun çözümü cerrahi işlem ama dr gidene kadar sıcak suya oturmak sizi rahatlatacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…