Hemoroid Basur

bluerose96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2019
112
82
Sevgili arkadaşlar 23 yaşındayım ve bi kaç gündür basur sıkıntım var, aslında kabız değilim ufak bi operasyon geçirdiğim için sadece 1 gün anestezi yüzünden kabız gibi oldum sonra geçti ama bu basur geçer mi kendiliğinden? Ömür boyu böyle mi olucam sizliyor wcye gitmek fobim oldu

fissurden cok cok cekmis ameliyat olmus biri olarak cevap veriyorum

önemli olan kabiz ve ishal olmamaya özen göstermek, sicak suya oturmak faydali (suya katilan seyler oluyor ezaneden sorabilirsiniz), banada doktorun verdigi kremden cok özel bir yag karisimi (yurtdisindayim o yüzden trede malesef bulamazsiniz) ve denilen gibi sari kantorn yagi ama gecti diye sürmememzlik yapmayin bir kac hafta devam edin.

Sevgili arkadaşlar 23 yaşındayım ve bi kaç gündür basur sıkıntım var, aslında kabız değilim ufak bi operasyon geçirdiğim için sadece 1 gün anestezi yüzünden kabız gibi oldum sonra geçti ama bu basur geçer mi kendiliğinden? Ömür boyu böyle mi olucam sizliyor wcye gitmek fobim oldu
Geçici durum, sıkıntı yok. Bolca su iç, bir de sallama poşette kuşburnu çayı var ya, o çayı iç, poşeti de ılık iken o bölgeye kompres yap hergün 1-2 tane. Geçer.

Anal fissur ve basur sıkıntısı çektim aylarca. Beni kurtaran Allah'ın izniyle sarı kantaron yağı oldu. Pamuğa döküp o bölgeye koyup vekliyordum. Birkaç saatte bir de pamugu degistiriyordum. Aylarca geçmeyen, tedaviye cevap vermeyen catlagim bir iki gün içinde iyileşti.
Arkadaslar kesinlikle doğal kantaron yagini deneyin. El yapımı olan çok fayda ediyor

Basur yeniyse yani henüz başlangıç aşamasındaysa yemene-içmene dikkat ederek bu hastalıktan kurtulabilirsin. Eğer ilerlemişse, kendi kendine düzelmez. Bu arada kantaron yağı hemoroidi iyileştirmez, basur memesini yumuşatarak daha az acı çekmeni sağlar sadece. Benim sana tavsiyem doktora görünmen. Ben Avrupa Cerrahi hastahanesinde Hatice Şahin diye doktor hanıma göründüm mesela kendisi beni lazerle tedavi etti ve bu sorundan kurtuldum. Eğer seni psikolojik olarak da yıpratıyorsa bu durum en kısa sürede doktora gözükmelisin bence.

Arkadaşlar 15 gün önce lazer ile 2 adet basur yaktırdım ve aynı anda çatlak için botox yaptırdım ve daha götümün üstüne 1 saaten fazla oturamıyorum ve ödem ve şişlikten dolayı daralma olduğu için dışkılamayı da rahat yapamıyorum, kimse bu operasyonların basit olduğunu falan söylemesin, çünkü bu yapılan işlerden en masumu botox ama lazere gelince bildiğin orayı yakıyor ve şiddetli bir ödem ve şişlik yapıyor, sağlık işinle uğraştığım için bir çok doktora danıştım bu konuyu, dediklerinden çıkardığım ortak nokta şu, evet operasyon çok kısa ama unutulmamalıki şok ısı dalgasıyla orayı parçalıyor ve yakıyor, yani ödem ve şişlik en az bir ayda %80 iyileşebilir, bir de yanıklar var tabi bölge kasılan ve açık bir bölge olmadığından yanık yaralarıda geç iyileşiyor, yani kısacası, hastaneler ve doktorlar bu operasyonu satabilmek için, genel de bilgi verirken bunları anlatmıyor, beş dakika diyor ertesi gün işe gidersin diyor çünkü bunu demezse hasta bunu diyen doktora gidecek, rekabet üst sınırda anlaşılan,

burdan anlaşıldığı üzere ben lazer oldum 2 güne çok iyiyim işime normal hayatıma geri döndüm diyenler ya doktorların çalışanlarının yorumu, ya da istisnalar

X