Erkek İnfertilitesi hemen tüp bebek deyip kestirip atan doktorlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Eşim istemiyor canım, hatta dün akşam 1 yıl gibi bir süreçten bahsetti:1: halbuki bizim yaşlar çoktan erdi kemale:1: Netten bir iki doktor buldum bakalım, eğerki bu ayda tutmazsa, bakalım ne yapcak kendisi. Belki kendiliğinden ikna olur. Tatlım sen Bursa da yaşıyorsun galiba, bende Bursa dayım. Hangi doktora gittiğini yazarmısın ?
Bu arada keçiboynuzu içinde netten araştırdım, doktorlar faydası yok dedi diyor. Bunu duydu ya, zaten inat kendisi, hiç içmez galiba:ssz:
Allah seninde yardımcın olsun canım, emeklerimiz boşa gitmez inşallah.:16:

lykos sana bir şey anlatayım. benim eşimin gittiği tüm ürologlar ağız birliği etmiş gibi hiç bir takviye kullanmayın hiç biri işe yaramaz dedi. sonra ben 3 ay önce üstelik de devlette bir tüp bebek uzmanına gittim. adam eline toplu test sonuçlarımızı aldı aman aman yerden yere vurdu. hormon sayılarım son derece normal olduğu halde bana sende yumurtalık rezervi düşmüş dedi. yine eşime de her şeyiniz kötü, hemen tüp bebek deneyin, hani onda bile başarılı olursanız şanslısınıza getirdi. biz böyle yıkıldık resmen. keçi boynuzu, q10 falan diyecek oldum bağırıp hiç biri işe yaramaz dedi. bize tahlillerinizi tamamlayın yeniden gelin dedi. ben 3 gün sonra ünlü bir klinikte embriyolog olan bir arkadaşıma bahsettim bu olaydan. "aa ben onunla beraber çalıştım, o herkese öyle yapar, moralini bozup güvensiz hissettirir, bak raporun çıksın o zaman da sanki bir mucize yaratacakmış havasında, bu hastanede belki başarılı olur belki olmaz bak gel sen dışarıda şurada özelde de çalışıyorum, çok daha iyi bir yer, şansın artar, orada yapalım" diyecektir dedi. yani o doktorun özelde kaçak olarak çalıştığı yere çekmek için klasik numarasıymış bu. o embriyolog arkadaş sonra eşimin spermiogramlarına baktı daha biz bir şey söylemeden keçi boynuzu kullansanıza, bize her ay yüzlerce hasta geliyor ve hepsinin anlattıklarına göre hakikaten işe yarayan bir şey dedi. işte ben o zaman oturup keçi boynuzunu araştırmaya başladım. sonrasında da keçi boynuzu ve beraberinde bir çok takviye kullanımıyla sayılarımız mucizevi derecede arttı. bazen o doktora gidip suratına test sonuçlarımızı çarpmak istiyorum. ama yapsam ne olacak ki? utanacak mı? hiç sanmam.

Eşim istemiyor canım, hatta dün akşam 1 yıl gibi bir süreçten bahsetti:1: halbuki bizim yaşlar çoktan erdi kemale:1: Netten bir iki doktor buldum bakalım, eğerki bu ayda tutmazsa, bakalım ne yapcak kendisi. Belki kendiliğinden ikna olur. Tatlım sen Bursa da yaşıyorsun galiba, bende Bursa dayım. Hangi doktora gittiğini yazarmısın ?
Bu arada keçiboynuzu içinde netten araştırdım, doktorlar faydası yok dedi diyor. Bunu duydu ya, zaten inat kendisi, hiç içmez galiba:ssz:
Allah seninde yardımcın olsun canım, emeklerimiz boşa gitmez inşallah.:16:

Evet canım doktorlar faydası yok psikolojik olarak kendini buna inandırdığı için iyi gelebilir diyo doktor. Aslında eşini ikna etsen, inşallah sizde öyle bir şey çıkmaz. Sonra da çok üzülüyorlar keşke başından gitseydim diye. Canım ben denizlide yaşıyorum. Bursalıyım. Valla doktordan normal yoldan hamile kalma şansınız düşük dediğinde inat filan kalmıyor. Ama inşallah sizde yoktur çok sıkıntılı bir süreç. Sürekli nette insan kafaayı yiyor artık. Bir sürü kürvs. Allah hepimizin yardımcısı olsun

lykos sana bir şey anlatayım. benim eşimin gittiği tüm ürologlar ağız birliği etmiş gibi hiç bir takviye kullanmayın hiç biri işe yaramaz dedi. sonra ben 3 ay önce üstelik de devlette bir tüp bebek uzmanına gittim. adam eline toplu test sonuçlarımızı aldı aman aman yerden yere vurdu. hormon sayılarım son derece normal olduğu halde bana sende yumurtalık rezervi düşmüş dedi. yine eşime de her şeyiniz kötü, hemen tüp bebek deneyin, hani onda bile başarılı olursanız şanslısınıza getirdi. biz böyle yıkıldık resmen. keçi boynuzu, q10 falan diyecek oldum bağırıp hiç biri işe yaramaz dedi. bize tahlillerinizi tamamlayın yeniden gelin dedi. ben 3 gün sonra ünlü bir klinikte embriyolog olan bir arkadaşıma bahsettim bu olaydan. "aa ben onunla beraber çalıştım, o herkese öyle yapar, moralini bozup güvensiz hissettirir, bak raporun çıksın o zaman da sanki bir mucize yaratacakmış havasında, bu hastanede belki başarılı olur belki olmaz bak gel sen dışarıda şurada özelde de çalışıyorum, çok daha iyi bir yer, şansın artar, orada yapalım" diyecektir dedi. yani o doktorun özelde kaçak olarak çalıştığı yere çekmek için klasik numarasıymış bu. o embriyolog arkadaş sonra eşimin spermiogramlarına baktı daha biz bir şey söylemeden keçi boynuzu kullansanıza, bize her ay yüzlerce hasta geliyor ve hepsinin anlattıklarına göre hakikaten işe yarayan bir şey dedi. işte ben o zaman oturup keçi boynuzunu araştırmaya başladım. sonrasında da keçi boynuzu ve beraberinde bir çok takviye kullanımıyla sayılarımız mucizevi derecede arttı. bazen o doktora gidip suratına test sonuçlarımızı çarpmak istiyorum. ama yapsam ne olacak ki? utanacak mı? hiç sanmam.

Her doktora inanmamak gerekiyor, ne kadar çıkarcı, fesat birisiymiş öyle. Ona inanmamakla çok iyi yapmışsın canım. Keçi boynuzunun az çok olacaktır elbet faydası, akşam eşim içti, şaşırdım:1: hadi bakalım. Bu arada inşallah tez zamanda hamile kalırız tatlım:16:

Her doktora inanmamak gerekiyor, ne kadar çıkarcı, fesat birisiymiş öyle. Ona inanmamakla çok iyi yapmışsın canım. Keçi boynuzunun az çok olacaktır elbet faydası, akşam eşim içti, şaşırdım:1: hadi bakalım. Bu arada inşallah tez zamanda hamile kalırız tatlım:16:

sana anlatmak istediğim öyle doktorlara bakmayın, göreceğiniz fayda psikolojik falan değil. bal gibi fizyolojik bir fayda görülüyor. o fesat doktor bize de psikolojik olarak spermlerde anlık oynamalar olur %1-5 değişir demişti ama bizim sayımız 25e katlandı. %1-5 nere %2500 nere. ki benim eşimde varikosel var, öyle psikolojiyle falan sayılarının yükselmesi mümkün değil.
biz şahsen elimizden geleni yaptık ve normal yolla hamilelik için bir engelimiz yok artık. bundan sonrası allaha kalmış. o ne zaman ol derse...aynı takviyeleri kullanıp denemeye devam edeceğiz. ama baktık 3-5 ay olmadı tabi aşılamayı deneme şansımız da var. ki tüp bebeğin yanında hem daha kolay, hem o kadar ağır ilaçlar hormonlar alınmıyor hem de mali olarak yükü çok daha az. ama senin de dediğin gibi inşallah gerek kalmaz hepimiz tez zamanda hamile kalır sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız.

canım bence doktor aşılama veya tüp bebek dedi diye hemen bunlara yönelmemek lazımm.O hatayı ben yaptım.peşpeşe üç başarısız aşılama denememiz oldu.eşimde sayı ve hareket azlığının yanında morfolojinin çok düşük olduğunu sonradan öğrendik,yani spermlerin tamamına yakını bozukken sağlıklı bir döllenme olmasını bekleyemeyiz dimi.Ama insan başına gelmeyince bilemiyo işte.Üç aşılamada tutmayınca doktorum tüp bebek dedi ama bizim şuan için yaptırmaya hiç niyetimiz yok.Ürolog eşime 6 aylık bir tedavi süreci verdi,klomenle başladık,keçiniboynuzu kürünü de uyguluyoruz.Elimizden geleni yapalım da önce olmazsa tüp bebeği sonradan düşünürüz.Doktorlara göre sorun yok ki, o stresi çeken biziz sonuçta dimi..

sevgili arkadaşım, bu başlığı açmakla ne iyi etmişsin...sana kısaca özet geçeyim. biz de sizin gibi çocuk yapmayı denedik olmayınca eşime Aralık 2012'de ilk sperm testini yaptırdı. sayı 2 milyondu. hareketlilik morfoloji her şey yerlerde sürünüyordu. 15 gün sonra tekrar yaptırdı 2,5 milyon çıktı. 3 ay doktor gezdik. çok ciddi derecede olmasa da varikosel çıktı.tüm doktorlar ağız birliği yapmışçasına tüp bebek yaptırın ama tüple bile şansınız %40 dedi. başka en ufak bir takviye, ilaç, tedavi önermediler. bizi manen yıpratacak her şeyi yaptılar. ben üstüne gittikçe terslediler. ama ben yılmadım. tam artık tüp bebek merkezleriyle konuşurken kendimize bir şans vermeye karar verdim. internetten topladığım tıbbi makaleler, burada forumlarda okuduğum deneyimlerle eşimi bir takım takviyelere başlattım. 1,5 ay sonra spermiogram yaptırdık sayı 15 milyona çıkmıştı sadece hızlı ilerisi %22 olmuştu. geçen hafta 2,5 ay dolunca yaptırdığımız spermiogramdaysa sayı 50 milyon, hızlı ileri %36 çıktı. sana şunu söyleyeyim; sakın derhal tüp bebeğe yönlenme. kendinize 3-4 ay daha vakit ver ve kürleri dene. hatta çok içten söylüyorum buraları ve internette yüzlerce siteyi didik didik ederek ne öğrendiysem paylaşmaya da hazırım. ha 3 ay denedin sayılar düzelmedi yine tüp yaparsın. ama bak varikoseliniz yokmuş, sayı da bence çok çok kötü değil(bizim ilk değerlerimizin yanında iyi bile) o yüzden şansınız yüksek. tüp bebekte o kadar hormon alacaksın, yıllarca riskini taşıyacaksın, bence şansını zorlamadan hemen karar verme.

Merhabalar,insallah suan kucaginizda cocugunuz vardir bilmiyorum ama umarim oyledir.Yazinizi okuyunca kendiminmis gibi hissettim ve yazmak istedim 2 gun once bizimde asilama gorusmemiz vardi sadece bilgi amacli ama bilgiden cikti sanirim uygulamaya donusecek esim ocakta ameliyat oldu degeri 2 milyon hiz da bir o derece dusuk doktor bunla asilama bile olmaz tup bile diyemem suan normal yolla hamile kalamzsin deyince ben o an yikildim,basladim aglamaya deli gibi agladim o gun ve halen dusunmeden edemiyorum buyuzden surekli basim agriyor.Keci boynuzu kuru vitamin birde karisim yaptim esime onu veriyorum.Suan doktor butun morallerimi bozdugu icin seneye tup bebek icin Turkiyeye gelmeyi dusunuyorum.Insalllah degerlerimiz artar normal yolla hamile kalirim da tek tek doktorlari dolasip gozlerine sokarim insallah hamile yazan kagidi

Merhabalar,insallah suan kucaginizda cocugunuz vardir bilmiyorum ama umarim oyledir.Yazinizi okuyunca kendiminmis gibi hissettim ve yazmak istedim 2 gun once bizimde asilama gorusmemiz vardi sadece bilgi amacli ama bilgiden cikti sanirim uygulamaya donusecek esim ocakta ameliyat oldu degeri 2 milyon hiz da bir o derece dusuk doktor bunla asilama bile olmaz tup bile diyemem suan normal yolla hamile kalamzsin deyince ben o an yikildim,basladim aglamaya deli gibi agladim o gun ve halen dusunmeden edemiyorum buyuzden surekli basim agriyor.Keci boynuzu kuru vitamin birde karisim yaptim esime onu veriyorum.Suan doktor butun morallerimi bozdugu icin seneye tup bebek icin Turkiyeye gelmeyi dusunuyorum.Insalllah degerlerimiz artar normal yolla hamile kalirim da tek tek doktorlari dolasip gozlerine sokarim insallah hamile yazan kagidi

evet şu an bir kızım var ama tüple oldu:)
bizimki ekstrem bir vaka oldu. sayılar 52 milyona kadar yükseldi. kısırlık tanısı kalktı ama sonra eşimin prolaktini yükselmiş, 1 milyonun bile altına indi. savaşmaktan yorulduk, aralık 2012de eşimden alınan 350bin spermden imci yöntemiyle tüp bebek denedik.ilk denemede hamile kaldım. şu an 8 aylık bir kızım var. şunu da söyleyeyim öncesinde tüp tedavisine çok ön yargılıymışım. kesinlikle düşündüğüm gibi zor ve o kadar riskli bir şey değilmiş. sana da tavsiyem. kürleri deneyin. olmazsa hiç aşılama denemeden tüp yapın. aşılamada şans hakikaten çok düşük. bir de tüpde seçtiğiniz merkez sonucu çok etkiliyor. seçiminizi iyi yapın.

evet şu an bir kızım var ama tüple oldu:)
bizimki ekstrem bir vaka oldu. sayılar 52 milyona kadar yükseldi. kısırlık tanısı kalktı ama sonra eşimin prolaktini yükselmiş, 1 milyonun bile altına indi. savaşmaktan yorulduk, aralık 2012de eşimden alınan 350bin spermden imci yöntemiyle tüp bebek denedik.ilk denemede hamile kaldım. şu an 8 aylık bir kızım var. şunu da söyleyeyim öncesinde tüp tedavisine çok ön yargılıymışım. kesinlikle düşündüğüm gibi zor ve o kadar riskli bir şey değilmiş. sana da tavsiyem. kürleri deneyin. olmazsa hiç aşılama denemeden tüp yapın. aşılamada şans hakikaten çok düşük. bir de tüpde seçtiğiniz merkez sonucu çok etkiliyor. seçiminizi iyi yapın.
Hayirli olsun Allah anali babali buyutsun insallah ogunlere geek kalmaz diye dua ediyorum ama kalacak galiba doktorlar asi bile olmaz diyorlar,bakalim ne olur biter artik bende cok yorulldum psikolojik olarak.Seneye yaza kadar olmazsa bende dusunuyorum ama nerde yaptiririm nekadara mal olur hicbir fikrim yok 10bin yeter diyorlar ama 30bin diyenlerde var.Yurtdisindayim oyuzden iyi arastirmam lazim

Hayirli olsun Allah anali babali buyutsun insallah ogunlere geek kalmaz diye dua ediyorum ama kalacak galiba doktorlar asi bile olmaz diyorlar,bakalim ne olur biter artik bende cok yorulldum psikolojik olarak.Seneye yaza kadar olmazsa bende dusunuyorum ama nerde yaptiririm nekadara mal olur hicbir fikrim yok 10bin yeter diyorlar ama 30bin diyenlerde var.Yurtdisindayim oyuzden iyi arastirmam lazim

yurtdışında olan 2 ayrı arkadaşım türkiyeye gelip istanbuldaki kliniklerde yaptırdı. biri amerikada biri fransada yaşıyordu. bulundukları ülkedeki sağlık sigortaları ücretsiz deneme imkanı sağladığı halde, tr deki kliniklerin teknoloji olarak çok daha ileride olduğunu söylediler. 2si de hamile olarak döndü. burada tüp 4500-8500 arası tutuyor. senin de bilgin olsun.
o yorgunluğu anlıyorum. hepimiz aynı şeyi hissettik. her şey olacağına varıyor. şu an yaşadıkların çok uzun bir süreç gibi geliyor. ama hamile kalınca anlıyorsun ki her şey her sıkıntı boşmuş. her şey yeni başlıyor....
son olarak da belirteyim, sıkıntılara çok kafa yorup çocuksuz günlerini de heba etme:))))gez toz dolaş, eşinle olabildiğince vakit geçir. insan seve seve katlanıyor ama 8 aydır kesintisiz uyumadım, 8 aydır sıcak yemek yemedim, 8 aydır istediğim saatte duş alamadım, evimde kulağım kirişte çocuk ağlayacakmı diye her an tetikte olmadan oturamadım. güzel sıkıntılar olsa da insan çocuksuz günlerin kıymetini sonradan anlıyor:))

Merhaba. Biz de Ateş Bey'in Çapa'da hastasıyız. Oldukça kibar bir doktor. Özele yönlendirme gibi bir şeyi de yok. Zaten 0n saniye içinde teşhisi koyup gidiyor. Ne açıklama ne bir şey. Tokat yemiş gibi çıkıyorsunuz odadan.
Bize de tek seçenek tüp bebek dendi. Eşim aylarca tetkiklerle uğraştı. İlaç vs. önerilmedi. Ne yapacağız bilemiyorum. Bize tam bir yıl sonraya gün verdi Çapa. Ekim 2015. Bu yıl 8-10 bin arası değişiyormuş fiyatlar. Seneye belli değil. Aynı fiyata dışarıda yaptırmak mümkün mü?
Aslında buna gerek kalmayabilir diye kür ve destekleyici şeylerle beklesek faydası olur mu? Azospermi. Testlerde hareketsiz bir ya da birkaç sperm görüldü. Fakat microtese ile olabilecekse kürler faydalı olur mu?
Öncesinde gittiğimiz birkaç doktor en iyisi Çapa, Ateş Bey dediler. Yeniden başka doktor aramaya gerek var mı sizce?

Merhaba. Biz de Ateş Bey'in Çapa'da hastasıyız. Oldukça kibar bir doktor. Özele yönlendirme gibi bir şeyi de yok. Zaten 0n saniye içinde teşhisi koyup gidiyor. Ne açıklama ne bir şey. Tokat yemiş gibi çıkıyorsunuz odadan.
Bize de tek seçenek tüp bebek dendi. Eşim aylarca tetkiklerle uğraştı. İlaç vs. önerilmedi. Ne yapacağız bilemiyorum. Bize tam bir yıl sonraya gün verdi Çapa. Ekim 2015. Bu yıl 8-10 bin arası değişiyormuş fiyatlar. Seneye belli değil. Aynı fiyata dışarıda yaptırmak mümkün mü?
Aslında buna gerek kalmayabilir diye kür ve destekleyici şeylerle beklesek faydası olur mu? Azospermi. Testlerde hareketsiz bir ya da birkaç sperm görüldü. Fakat microtese ile olabilecekse kürler faydalı olur mu?
Öncesinde gittiğimiz birkaç doktor en iyisi Çapa, Ateş Bey dediler. Yeniden başka doktor aramaya gerek var mı sizce?
Ne kadar süredir olmuyo çocuğunuz bilmiyorum ama 8-10 bine özelde tüp bebek yaptırabilirsin tabiki.Diyecektimki devletteki doktorlara güvenin ama yok yani.önemli olan özel yada devlet değil önemli olan doğru dürüst doktoru bulmak.Bizede bir doktoru övmüşlerdi ama beş para etmez.resmen para peşinde.Eğer çok uzun zaman geçmediyse kürleri uygula bir süre.Ayrıca sizin tek çareniz tüp bebek diyen doktorlara kolay kolay inanma.Birçok insana böyle söylendi ama normal yolla hamile kaldılar.Burada çok var örnekleri.

arkadaşlar suna bi bakarmısınız
Spermiyogram - - - -
MAKROSKOPİ
CİNSEL PERHİZ SÜRESİ 4 GÜN 2 7
Miktarı 2,8 cc > 1.5
Vizkozite normal < 2
Likefaksiyon normal Dakika < 60
Ph 8,5 > 7.2
SİGARA KULLANIMI EVET
ALKOL KULLANIMI HAYIR
1 ml deki Sperm konsantrasyonu Milyon/mL
Toplam Sperm sayısı 0,40 MİLYON Milyon
TOTAL MOTİLİTE 0,00 MİLYON % > 40
A) HIZLI İLERİ HAREKETLİ %
B) YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ %
C) YERİNDE HAREKETLİ %
D) HAREKETSİZ 0,40 MİLYON %
MORFOLOJİ
Normal morfoloji % >4
Anormal morfoloji %
Baş Anomalisi %
Kuyruk Anomalisi %
Boyun Anomalisi %
MİKROSKOBİ
Lökosit negatif Bin/mL
Eritrosit Milyon/mL
Aglutinasyon
İmmatür Germ Hücresi Ad./H.Saha
Genişletmek için tıkla...
internetten aldığım laboratuvar sonucu bu ama test sonucunu aldığımda sperm sayısının sadece 2 olduğu toplam ejakulatta 0,4 m yazıyor bu durumda yukarıdaki sperm sayısı 400 bin değil mi kafayı sıyıracam

Back