Erkek İnfertilitesi hemen tüp bebek deyip kestirip atan doktorlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

maviboncuk2013

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
685
356
123
Eskişehir
Bilen arkadaşlar bilir beni, beş aydır korunmuyoruz hamile kalamdım, eşim spermogram testi yaptırdı. Ssonuçlar baya düşük çıktı. dört gün aralıklarla özelde de yaptırdık orda hareketlilik daha yüksek çıktı. Ayrıca varikosel yok eşimde. Testerona da bakıldı o da normal. Ama hemen ''bu değerlerle aşılama bile olmaz direk tüp bebek'' diye kestirip atan doktorlar var. Çok kızdım. Tama bilimsel veriler var ama şurdan takip ettiğim bütün konular da hep bir umut var. Keçiboynuzu, incir, arı sütü polen vs. kürlere başladık. Ben inanıyorum olacağına tabi Allahın izniyle. Doktoruma bunu söyledim. Hiçbir etkisi yok bunları yiyince kendini iyi hisseder belki öyle faydası olur dediç Moralimi bozdu. Üç ay bekle deneyin sonra direk tüp bebek dedi. Ben burda bazı arkadaşların değerlerinin altı ayda düzeldiğini okudum. Bi de tüp bebek merkezlerine netten sonuçları gönderdim biri demiş tüp bebek yapın zaman kaybetmeyin daha kötü olabilir diye. biri demiş değerler iyi gibi. Tamam hareketlilik sayı az farkındayız ama hemen de aşılama vs. istemiyorum. Yardım kızlar ne yapayımm

canım keçi boynuzu kürünü yapın eşimde varikosel vardı.ameliyat oldu ama spermleri düzelmemişti üç ay kullandık şimdi normal çokşükür bu arada aşılama mı tüp bebek mi dedi doktor.

canım değerlerini yazarsan daha iyi olur.birde eğer bekleyebileceğini ypranmayacağını düşünüyorsan biraz daha zaman ayırabilirsin kendine.ayrıca tüp bebekte artık bi embriyo konuluyor yani başarı şansı yüzde 30 gibi düşük bir değer tabi Allah isterse her şekilde olur ona şüphemiz yokta dediğim kgibi kendini değerlendir bakalım

canım sperm sayısı 7 miyon. İleri hareketlilik yüzde10. ya biraz daha bekleyeyim diyorum korkuyorum aşılama tüp bebek sürecinden. Nasıl yapıldığını da tam bilmiyorum. hareketlilik sıfırdı daha önce.şimdi yüzde10 a çıkmış belki üç dört ay sonra normal olur. bi de arı sütü bal polen aldık ama oranlarını bilmiyorum acaba bilen var mı?

canım keçi boynuzu kürünü yapın eşimde varikosel vardı.ameliyat oldu ama spermleri düzelmemişti üç ay kullandık şimdi normal çokşükür bu arada aşılama mı tüp bebek mi dedi doktor.
ürolog eşime biraz kendini dinle sigarayı bırak, düzenli beslen harektlilik artsın demiş. Benim kendi kadın doğum doktorum bu değerlere göre direk tüp bebek ama bekle bakalım üç ay dedi

sevgili arkadaşım, bu başlığı açmakla ne iyi etmişsin...sana kısaca özet geçeyim. biz de sizin gibi çocuk yapmayı denedik olmayınca eşime Aralık 2012'de ilk sperm testini yaptırdı. sayı 2 milyondu. hareketlilik morfoloji her şey yerlerde sürünüyordu. 15 gün sonra tekrar yaptırdı 2,5 milyon çıktı. 3 ay doktor gezdik. çok ciddi derecede olmasa da varikosel çıktı.tüm doktorlar ağız birliği yapmışçasına tüp bebek yaptırın ama tüple bile şansınız %40 dedi. başka en ufak bir takviye, ilaç, tedavi önermediler. bizi manen yıpratacak her şeyi yaptılar. ben üstüne gittikçe terslediler. ama ben yılmadım. tam artık tüp bebek merkezleriyle konuşurken kendimize bir şans vermeye karar verdim. internetten topladığım tıbbi makaleler, burada forumlarda okuduğum deneyimlerle eşimi bir takım takviyelere başlattım. 1,5 ay sonra spermiogram yaptırdık sayı 15 milyona çıkmıştı sadece hızlı ilerisi %22 olmuştu. geçen hafta 2,5 ay dolunca yaptırdığımız spermiogramdaysa sayı 50 milyon, hızlı ileri %36 çıktı. sana şunu söyleyeyim; sakın derhal tüp bebeğe yönlenme. kendinize 3-4 ay daha vakit ver ve kürleri dene. hatta çok içten söylüyorum buraları ve internette yüzlerce siteyi didik didik ederek ne öğrendiysem paylaşmaya da hazırım. ha 3 ay denedin sayılar düzelmedi yine tüp yaparsın. ama bak varikoseliniz yokmuş, sayı da bence çok çok kötü değil(bizim ilk değerlerimizin yanında iyi bile) o yüzden şansınız yüksek. tüp bebekte o kadar hormon alacaksın, yıllarca riskini taşıyacaksın, bence şansını zorlamadan hemen karar verme.

canım çok teşekkür ederim, cevabın nasıl iyi geldi anlatamam. Hangi kürleri yaptın bana yardımcı olur musun? Ben keçiboynuzu ve incir kürü uyguluyorum. Fakat incirleri ikiye bölüp kavanoza koydum, üzerine saf sızma zeytinyağı koydum, hergün sabah bir tane yiyor eşim ne kadar midesi bulansa da:)) arı sütü bal polen aldım ama karışımını bilemedim ağır gelir mi diye korktum. Yardımcı olursan sevinirim. Detaylı bir biçimde yaşadığınız süreci anlatırsan bir nebze de olsa rahatlarım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Doktorlar işlerine öyle geldiği içinmi hemen tüp bebek diyorlar acaba:26: canım farklı doktorlara gittinizmi? bizimde çocuğumuz olmuyor, henüz doktora gitmedik ama işte bu anlattıklarından bende korkuyorum. Tüp bebek felan diyerek kolay yoldan kestirmece yapıyor sanki bu doktorlar. Bir tedavi süreci olması lazımki bence en son tüp bebeğe geçilmeli, öyle değilmi:26:

valla zaten buralarda hep detayları verdim ama tekrar anlatayım. bizim sayılarımız hep 2-2,5 milyon civarı çıkıyordu. totalde canlı sperm sayısı %30 lardaydı. ileri hız %19 falandı. aynen daha önce belirttiğim gibi bizi de doktorlar hep tüp bebeğe yönlendirdi. varikosel var asla sayılarınız düzelmez dedi. ben bir kaç takviyeyi sorduğumda kimisi güldü, kimisi kızdı. en son gittiğim tüp bebek uzmanı kovmaktan beter etti. kaan aydosla görüştük o da testlere bakıp sizde dna hasarı da var ama derecesi için test yaptırın, gelin tedavi edeyim ama bu tedavi normal yolla hamile kalmanızı sağlamaz, sadece tüp bebekte şansınızı artırır dedi(bu arada eşimin hormon testleri de son derece normaldi yani dna hasarını gösterir bir bulgu yoktu, sanırım morfoloji sonuçlarından bunu çıkardı). ben bu tedaviyi mi olsak yoksa imsi'yle direkt tüp bebek mi denesek diye düşünürken önce tüp bebek için sgk raporu çıkaralım diye karar verdik. işlemlere bir başladıkki baktım öyle kolay değil. uzadıkça uzayacak, bir kaç ayımızı alacak, kendi kendime "kaan aydosa gitsek kocam bir yığın hormon alacak, tüp bebekte ben bir yığın hormon alacağım, mademki rapor için vakit geçecek bari bazı takviyelere başlayalım, kaybedecek hiç bir şeyimiz yok" dedim.
öncelikle içinde a,b,c,e vitamini, folik asit, selenyum, çinko vs olan bir multi vitamin almaya başladı. yanına da günde 100 mg Coq10. bir ay sonra yaptırdığımız spermiogramda sayıda pek bir şey yoktu ama motilite %42, ileri hız %22 olmuştu. tabi bu içimize bir umut serpti. oturdum yemedim içmedim, uyumadım bu spermlere ne iyi geliyormuş internetten her siteyi inceledim ve her şeyi listeledim. sonra bunları içeren bilimsel deneyleri buldum hangileri en çok yüzdelikte fayda ettiyse onları seçtim ve hepsini birden eşime vermeye başladım. bizim neler kullandığımız say say bitmez ama ben sana 2-3 tane daha kısa tavsiyede bulunayım:

1-arı poleni, bal, arı sütünü bence sabah bir kaşık akşam bir kaşıkla başla. (yani hepsini karıştırıp, o karışımdan sabah akşam bir çorba kaşığı verebilirsin, içirmeden içine birer çay kaşığı tarçın ve zencefil de ekle)
2-incire devam et. çok midesi bulanıyorsa yağa batırmadan öyle ver hiç yoktan iyiydir.
3-keçi boynuzu kürünü yap. şu sayfada tarifi var. Prof. Dr. brahim Adnan SARAOLU Keiboynuzu ama bir süre sonra azaltmayı unutma ki fshsi bozulmasın. bu karışımı yaparken ocağı kapattığında birer tatlı kaşığı çekilmiş ısırgan tohumu, deve dikeni, gün aşırı da çakşır kökü ekle. keçi bonuzlarıyla birlikte demlensinler süz içir. tadı biraz kötü ama olacak o kadar.
4-mustafa nevzatın imuneks Coq10 takviyesini alın her gün 1 kapsül içecek bir de eczacıbaşının bir multi vitamini var Eczacıbaşı Vitamin Mineral Complex CoQ10 diye. ondan da 1 kapsül alsın. en az 6 hafta sonra bir spermiogram daha yaptırın bakın bakalım bir gelişme var mı. varsa bağlantıda kalalım, başka takviyeler de ekleriz.

kadınlarda bir sorun varsa evet çoğu zaman tüp bebek tek çare oluyor ama sorun erkekteyse ve azospermi değilse bence muhakkak tüp bebekten önce başka çareleri denemekte fayda var. ayrıca 6 aydır gitmediğim doktor kalmadı ve şunu gözlemledim. tamam her doktor için geçerli değil ama çoğu doktor için git tüp bebek yaptır demek kolayına geliyor. ayrıca tıbbi ilaçların harici her hangi bir tedaviyi katiyen kabul etmek istemiyorlar. bunun yanında tüp bebek çok büyük paraların döndüğü bir sektör ve bir sürü doktor da bundan nasipleniyor. geçen yıl gazetelere çıkmıştı bazı tüp bebek merkezleri bazı hastanelerdeki doktorlarla anlaşmış, gönderilen her hasta için komisyon veriyorlarmış. doktorlar da bir kutu ilaçla tedavi edilebilecek hastaları bile tüp bebeğe yönlendiriyormuş. yani böyle çirkin oyunlar da var işin içinde. bahsettiğim haberi linkte okuyabilirsiniz.
Tüp bebek merkezine avanta baskını - Gündem 7/24 - Gündemden Haberiniz Olsun...
ama özellikle belirtmek istiyorum bu demek değil ki herkes kötü. asla değil, sürüyle namuslu doktorumuz var ama diyorum ya çok da acele etmemeli.

canım bazı doktorlar uğraşmak istemiyor ve bizim söylediğimiz kürlere inanmıyorlar. Ben buradaki en iyi kadın doğum doktoruna gittim bana dediği bunları yediğinde kendini iyi hissedecektir stres yapmayacaktır ancak öyle faydası olabilir. Ama geçmiş konulara bakarsan öyle değil işte. Rabbim her zaman bi çıkış kapısı koymuş. Araştıracaksın tek doktorla yetinmeyecksin. Doktorun ibir sonuçlar iyi görünüyor dedi diğeri direk tüp bebek dedi. Ben kendimize biraz daha şans vermekten yanayım. Elimden geleni yapacağım şu birkaç ay kür vs. Gerisi rabbimin taktiri. Biz de beş ay olmayınca gittik keşke daha önce gitseymişiz. Eğer eşin gitmek isterse hemen gidin en azından için rahat eder ya da varsa böyle bir durum gereğine bakarsın

peki bunların hepsi ağır gelmez mi? Ne bileyim sıkıntı çıkmasın. Bi de şu arı sütü bal polen karışımını bilemedim. Nasıl ayarlanacak ki o? 1 kg halis bal aldık, 14 gram arı sütü aldık, polen aldık. Ama ne kadar koyacağım içine? Peki bu saydığın ilaçalrı doktora gitmeden kendiniz mi aldınız? Yani adamları zehirlemeyelim:)

Son düzenleme:

tatlım bu saydığım şeylerin hiç biri ilaç değil. tamamı zaten vücudun kendini yenilemesi için anti oksidanlar. artı ben çok araştırdım zaten vücutta bunların içindeki maddelerin eksikliği olduğu için yeterince sperm üretilmiyor. benim eşim 3 aydır bu söylediğim dozların daha fazlasını kullanıyor inan her şeyden bünyesi bozulan, çok da alerjik bir insandır şu ana kadar en ufak bir şey olmadı. kan testlerini yeni yaptırdık turp gibi çıktı. bana her gün kendini çok iyi çok enerjik hissettiğini söylüyor. bir de tavsiye ettiğim deve dikeni devamlı karaciğere destek olan bir takviye. enginarın daha da güçlüsü. dolayısıyla bir şey vücuda fazla gelse bile fazlalığı vücuttan atıyor. söylediğim dozlarda kullanırsan hiç bir şey fazla gelmez emin ol. takviyeleri kendim aldım fakat doktor olan bir kuzenim var, bir de ünlü bir tüp bebek merkezinde embriyolog arkadaşım, ikisine de seçimlerimizi onaylattım.

tamam eczaneden mi alacağım? Peki şu polenli karışımı nasıl hazırladın,kusura bakma çok soru sordum

ben polenli karışım hazırlamadım biz balın yanına arı sütü ve propolis kapsülü kullandık. kapsülleri kırıp bala karıştırıyorum yani dozu ölçüsü belli. istersen balcılara sor onlar sana bir oran söyleyecektir. ya da aldığınız 1 kilo bala hepsini koy gitsin. bir sorun çıkacağını sanmıyorum. burada bir çok kişi bala bile kaymadan arı sütüyle poleni kaşık kaşık yediriyor eşine. onlarda fazla doz falan olmadığına göre sizde de olmasa gerek.
söylediğim coq10 ve multivitamini eczaneden ya da internetten alabilirsin. diğerleri aktardan.

Son düzenleme:

Haklısın canım, benim korkumda bu zaten. Ne kötü, insanların sağlığı için bile maddiyat peşinde koşuyorlar. Rabbim uzak etsin onlardan bizi.Tek doktorla yetinmemek gerek anlaşılan.İnternetten araştırdım, bulunduğum şehirin en iyi doktorlarını buldum. Eşim şuan için erken diyor. Eğerki bu ayda hamile kalmazsam doktora gideriz artık inşallah. Rabbim sanada yardım etsin, inşallah anne olursun canım. Sevgiler

Eşim istemiyor canım, hatta dün akşam 1 yıl gibi bir süreçten bahsetti halbuki bizim yaşlar çoktan erdi kemale Netten bir iki doktor buldum bakalım, eğerki bu ayda tutmazsa, bakalım ne yapcak kendisi. Belki kendiliğinden ikna olur. Tatlım sen Bursa da yaşıyorsun galiba, bende Bursa dayım. Hangi doktora gittiğini yazarmısın ?
Bu arada keçiboynuzu içinde netten araştırdım, doktorlar faydası yok dedi diyor. Bunu duydu ya, zaten inat kendisi, hiç içmez galiba
Allah seninde yardımcın olsun canım, emeklerimiz boşa gitmez inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…