valla zaten buralarda hep detayları verdim ama tekrar anlatayım. bizim sayılarımız hep 2-2,5 milyon civarı çıkıyordu. totalde canlı sperm sayısı %30 lardaydı. ileri hız %19 falandı. aynen daha önce belirttiğim gibi bizi de doktorlar hep tüp bebeğe yönlendirdi. varikosel var asla sayılarınız düzelmez dedi. ben bir kaç takviyeyi sorduğumda kimisi güldü, kimisi kızdı. en son gittiğim tüp bebek uzmanı kovmaktan beter etti. kaan aydosla görüştük o da testlere bakıp sizde dna hasarı da var ama derecesi için test yaptırın, gelin tedavi edeyim ama bu tedavi normal yolla hamile kalmanızı sağlamaz, sadece tüp bebekte şansınızı artırır dedi(bu arada eşimin hormon testleri de son derece normaldi yani dna hasarını gösterir bir bulgu yoktu, sanırım morfoloji sonuçlarından bunu çıkardı). ben bu tedaviyi mi olsak yoksa imsi'yle direkt tüp bebek mi denesek diye düşünürken önce tüp bebek için sgk raporu çıkaralım diye karar verdik. işlemlere bir başladıkki baktım öyle kolay değil. uzadıkça uzayacak, bir kaç ayımızı alacak, kendi kendime "kaan aydosa gitsek kocam bir yığın hormon alacak, tüp bebekte ben bir yığın hormon alacağım, mademki rapor için vakit geçecek bari bazı takviyelere başlayalım, kaybedecek hiç bir şeyimiz yok" dedim.
öncelikle içinde a,b,c,e vitamini, folik asit, selenyum, çinko vs olan bir multi vitamin almaya başladı. yanına da günde 100 mg Coq10. bir ay sonra yaptırdığımız spermiogramda sayıda pek bir şey yoktu ama motilite %42, ileri hız %22 olmuştu. tabi bu içimize bir umut serpti. oturdum yemedim içmedim, uyumadım bu spermlere ne iyi geliyormuş internetten her siteyi inceledim ve her şeyi listeledim. sonra bunları içeren bilimsel deneyleri buldum hangileri en çok yüzdelikte fayda ettiyse onları seçtim ve hepsini birden eşime vermeye başladım. bizim neler kullandığımız say say bitmez ama ben sana 2-3 tane daha kısa tavsiyede bulunayım:
1-arı poleni, bal, arı sütünü bence sabah bir kaşık akşam bir kaşıkla başla. (yani hepsini karıştırıp, o karışımdan sabah akşam bir çorba kaşığı verebilirsin, içirmeden içine birer çay kaşığı tarçın ve zencefil de ekle)
2-incire devam et. çok midesi bulanıyorsa yağa batırmadan öyle ver hiç yoktan iyiydir.
3-keçi boynuzu kürünü yap. şu sayfada tarifi var.
Prof. Dr. brahim Adnan SARAOLU Keiboynuzu ama bir süre sonra azaltmayı unutma ki fshsi bozulmasın. bu karışımı yaparken ocağı kapattığında birer tatlı kaşığı çekilmiş ısırgan tohumu, deve dikeni, gün aşırı da çakşır kökü ekle. keçi bonuzlarıyla birlikte demlensinler süz içir. tadı biraz kötü ama olacak o kadar.
4-mustafa nevzatın imuneks Coq10 takviyesini alın her gün 1 kapsül içecek bir de eczacıbaşının bir multi vitamini var Eczacıbaşı Vitamin Mineral Complex CoQ10 diye. ondan da 1 kapsül alsın. en az 6 hafta sonra bir spermiogram daha yaptırın bakın bakalım bir gelişme var mı. varsa bağlantıda kalalım, başka takviyeler de ekleriz.