• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hemen iş için ikinci üniversiteÇARESİZLİK

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Merhabalar Konumu daha önce ünivertise bölümüne açtım ama bir cevap alamadığım için burada iş ile ilgili olduğu için konuyu buraya taşıdım. Malum belki ikinci ünv olunca hak yediğimi düşünüyorlar ama artık herkese yetecek kadar kontejyan var ki .. Herkesin kısmeti inan çokta bayılmıyorum ama artık psikolojim bozuldu boşa kürek çekmek istemiyorum

Ben fen fakültesi biyoloji bölüm mezunuyum. Formasyon aldım. Kpss hazırlandım olmadı ve çok yıpratıcı ... işler deseniz sömürü düzeni almış gidiyor.. baş edilcek gibi değil ücreti geçtim gece gündüz çalıştırtıyorlar.. annem git başvur dene şansını dedi başlarda önemsemiyordum ama ygs konuları zaten ortak dersler olduğu için ve kpss birikim ve biyoloji bilgime güvenerek cesaretim arttı.. fizik yapmayı düşünmüyorum bakıcam ama en temel sorulara artık..

Eğer doğru dürüst puan gelirse .. ebelik-hemşirelik olsun istiyorum yeter ki iş kaygısı olmasın da .. aslında amacım fazla zaman kaybı olmadan iki yıllı anestezi , odyoloji okumak ama meslek lisesi öncelik olduğu için şansım yok diyorum.. Bu bölümler dışında mezun olunca kaygı olmadan yıllar kaybetmeden başka önerebileceğiniz bölüm var mı

canım 2 yıllık adalet bölümü okuyabilirsin iş imkanı çok iyi. 2 yılın sonunda bi yerlerde mutlaka çalışmaya başlarsın. yükselmek istersende geçiş sınavlarına girip hukuktan devam edebilirsin. hukukta devam zorunluluğu olmadığı için hem çalışır hem okursun. bide büro yönetimi ve sekreterliği okursan ataması çok var devlette. ancak söyle bir şart var diye biliyorum 4 yıllık mezunsan 2 yıllık için olan kpssye girip atanamıyorsun. sen yinede araşır istersen. bende biri 5 biri 4 yıllık iki fakülteden mezunum ama başımı çok vurdum taşlara keşke iş garantisi olan 2 yıllık bir bölüm okusaydım diye. hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
diğer bir önerimde bilgisayarlı muhasebe kursuna katılıp sertifika alabilirsin ya da tıbbi sekreterlik kursu iş bulmanı kolaylaştırır. bide anestezi düşünme çalışma şartları çok zor. bi yakınım bu bölümden mezun yapamadı. başka bölüm okuyor şimdi. illa sayısal istiyorsan diş protez uzmanlığını düşün derim.

canım 2 yıllık adalet bölümü okuyabilirsin iş imkanı çok iyi. 2 yılın sonunda bi yerlerde mutlaka çalışmaya başlarsın. yükselmek istersende geçiş sınavlarına girip hukuktan devam edebilirsin. hukukta devam zorunluluğu olmadığı için hem çalışır hem okursun. bide büro yönetimi ve sekreterliği okursan ataması çok var devlette. ancak söyle bir şart var diye biliyorum 4 yıllık mezunsan 2 yıllık için olan kpssye girip atanamıyorsun. sen yinede araşır istersen. bende biri 5 biri 4 yıllık iki fakülteden mezunum ama başımı çok vurdum taşlara keşke iş garantisi olan 2 yıllık bir bölüm okusaydım diye. hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
diğer bir önerimde bilgisayarlı muhasebe kursuna katılıp sertifika alabilirsin ya da tıbbi sekreterlik kursu iş bulmanı kolaylaştırır. bide anestezi düşünme çalışma şartları çok zor. bi yakınım bu bölümden mezun yapamadı. başka bölüm okuyor şimdi. illa sayısal istiyorsan diş protez uzmanlığını düşün derim.

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim öncelikle..

Eğer iki yıllık adelet olup dgs ile hukuk fakültesine geçebilmek süper olur ama o süreçte bir yerlerde çalışmam gerekli nereye kadar baba eline bakacağım :((
Evet atanma işini duydum 4 yıllık geçerli oluyormuş

Üniversite tercih döneminde her şey toz pembe illaki fakülte okuma hayali
Annem kaç kez ebelik hemşirelik oku dedi yok ben o kadar ikinci bölüm için hazırlandım çöpe atamam şimdi 5 yıllım çöpe gidecek belki de .. ebelik yazabilirim ama o 4 yıllık süreçte maddi kazançta elde edebilirim yaş geçiyor 30 da mezun olacağım e bide gene 4 yıl sonra ne olacağı belli değil bakalım bir puan gelsin de ama şu hukuk- adalet sürecini atlatabilirsem süper

çevremde gel muhasebecilik yap diyen akrabalarım var seni eğitiriz diye ama para işleri bana göre değil işte

anestezi sanırım hata kabul etmiyormuş bir an dalgınlık ..

bakalım kısmet ne yapacağım ??

Bende matematik mezunuyum.is icin olmasa da tekrar okumak istedigim icin oturdum hazirlandim hic de zorlanmadan okul oncesi ogretmenligini kazandim.suanda 1.sinifim cok da mutluyum.universite bitirmis olman cok cok fayda sagliyor.universitede ders calismayi ogrendigin icin emin ol ygs ye hazirlanirken hic sknti cekmeyeceksin.1.bolum yani ygs ye gir bence sadece.2.bolum zor ve agir.baya emek istiuor.ama 1.bolum cok kolay.halledersin.

Basarilar diliyorum.sormak danismak istedigin olursa bana ulasabilirsin

Bende matematik mezunuyum.is icin olmasa da tekrar okumak istedigim icin oturdum hazirlandim hic de zorlanmadan okul oncesi ogretmenligini kazandim.suanda 1.sinifim cok da mutluyum.universite bitirmis olman cok cok fayda sagliyor.universitede ders calismayi ogrendigin icin emin ol ygs ye hazirlanirken hic sknti cekmeyeceksin.1.bolum yani ygs ye gir bence sadece.2.bolum zor ve agir.baya emek istiuor.ama 1.bolum cok kolay.halledersin.

Basarilar diliyorum.sormak danismak istedigin olursa bana ulasabilirsin

Çok teşekkür ederim Su_peri sağolun bir sınava gireyim bir puan gelsin de bakalım danışırım size .. ilgilendiğiniz için sağ olun :)

Back