• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hemen hsg istenir mi yaaa ben anlaamadım sizin düşünceniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi erva15
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

erva15

Ziyaretçi
arkadaşlar ben 2 aydır dr gıdıp takıp edildim gecen ay gıttım yumurtan erken çatlamış bu ay olmayabılır dedi dr yumurtam 11.gunde catlamış bu ay klomen içtim 5 tane gıttım adetımın 10.gunu yumurtam 22x23mm olmuş dr cok buyumuş dedi ve 12.gun gıttım çatlamıştı dr erken çatlamış ddi ve ben sordum bu ay olmassa gelecek ay ne yapacaksınız diye hsg ve eşimden spermiyogram testı istedi spremıyogram neyse ama hemen hsg istenmezkı ben çok araştırdım 6-7 ay uğraşıp ilaçla v.s. ile olmassa tuplere bakılıormış ve ben hsg den cok korkuyorum suan çektırmek istemıyorum gerekırse dr umu değiştiricem ve eşim diyoki senın tuplerınde bışey yok yanı bızde ıkımızde de onemlı bışey yok dıyor ıçımden oyle hıssedıyorum dıyor emınım guven bana dıyor o da cektırmemden yana değil belkı daha zamanı vardır dıyor sizce ne yapmalıyım

bence çektir ben boşu boşuna 1 yıl senın gibi öle yok yumurta takıbı yok çatlatma iğnesi koşup durdum.
sonra ben ıstedım dr dan çekelım dıye.aa bı baktım tuplerden biri tıkalı.boşu boşuna vakıt kaybedeceğine çektir bence kafan rahat olsun.
bu arada şimdi 8,5 aylık hamıleyım.darısı başına.

yumurtan gelişiyorsa neden klomen kullandırdı doktorun. benim geç geliştiği fakat çatladığı için 8 ay bekletti doktorum. hamile olamayınca klomene başladık. 6 ay klomenlede hamile kalamadım. bu ay tekrar görüşüp rahim filmini konuşacağız daha tam belli değil. yani hemen yapmıyor doktorlar. bende sürekli dedim çektirelim ondan sonra klomene başlayalım diye hayır olmaz prosedürlere uymam gerekiyor senin iyiliğin için böyle yapacağım demişti. sen yinede başka bir doktora daha git derim.

canım cektırmen gerekıyo bı sorun varsa hemen mudahele edeılır :teselli:

kızlar ilk doğumum sezeryanla oldu şimdi bebek istiyoruz ama olmuyor ikinci bebekte tüpler tıkanırmı yoksa tüplerin tıkalı olması genelde ilk bebektemi olur geçen doktoruma gittim sizden rahim filmi istemişmiydik dedi yok dedim geri yumurta takibine başladı rahim filminden söz etmedi ama kafamı kurcalıyo 1 kere doğum yaptıktan sonra tüpler tıkanabiliyormu tüplerin tıkanmasının nedeni nedir cevaplarsanız sevinirim.

paylaşımlarınız için çok sağolun arkadaşlar ama ya tuplerım acıksa yoksa bır problem boşu boşuna o acıyı cekecem çok korkuyorum dayanamam ben o acıya oyle bı anlatıyolar ki ya gozum fena halde korktu tuplerım kapalı olsa spermler hemen akar ne kadar yatarsan yat kalkınca yıne akar benımkı hiç gerı akmıyo eğer yatarsam akmadığına emınım hem bıraz daha takıp edebılırdı hemen hsg istemesını ben doğru bulmadım ben de sağlıkçıyım bılemıyorum başka dr a gıtmeyı duşunuyorum

benım yumurtam gelışıyo ve catlıyo fakat tam olarak gelışmeden catlıyo yanı erken çatlama problemım var bunu duzeltmesı gerekmezmıydı yanı suan problem bellı tuplerle yanı ne alaka hala anlayamıyorum danıştığım herkes suan erken çektırmene gerek yok dıyolar

kafam çok karışık arkadaşlar gercekten yaaaaa

doktor rahim filmini 6 7 ay sonra istemez...
ilk gittiğinde ister ....
neden vakit kaybediyorsun ki..eninde sonunda çektireceksin o filmi...
bence doktorda değiştirme belki tüplerinden biri kapalıdır boşa vakit kaybı yapma...

paylaşımlarınız için çok sağolun arkadaşlar ama ya tuplerım acıksa yoksa bır problem boşu boşuna o acıyı cekecem çok korkuyorum dayanamam ben o acıya oyle bı anlatıyolar ki ya gozum fena halde korktu tuplerım kapalı olsa spermler hemen akar ne kadar yatarsan yat kalkınca yıne akar benımkı hiç gerı akmıyo eğer yatarsam akmadığına emınım hem bıraz daha takıp edebılırdı hemen hsg istemesını ben doğru bulmadım ben de sağlıkçıyım bılemıyorum başka dr a gıtmeyı duşunuyorum

:)) canım sen ya daha çok gençsin ya da çok tecrübesiz.Öncelikle spermlerin o tüplerin içinden geçmiyor.hanı akmıyor falan demişsin ya:) yumurtayı dölleyecek olan tek bir sperm tanesidir.sen istersen 15 sat yat kalktığın anda muhakkak sperm dışarı akacaktır ki normal olanı da budur.tüplerin görevi oluşan yumurtayı ucunda bulunan püskül benzeri şeylerle yakalayıp oradan rahim içine ulaştırmaktır ki orada yumurta il sperm buluşabilsin.ama tüplerin de tıkanıklık varsa hangi ilacı kullanırsan kullan yumurtan tüplerden geçemıyeceği için spermle buluşamaz vede döllenme olmaz.ayrıca o acıya dayanamam demişsin.mecbur değilsin ki,mesela ben anestezi alarak yaptırdım.yatmam bayılmam işlem ve ayılmam hepsi 10 dk içinde bitti.sonuç tek taraf tamamen tıkalı diğeri de yer yer yapışık çıktı.dr laporoskopi önderdi ama ben istemedim.velhasıl lafı çok uzattım ama daha öncede yazdığım gibi şu an doğumumu 5 hafta var.Önce Allahtan iste tabi ama üzerine düşen tıbbı şeyleri de ihmal etme.

teşekkür ederim paylaşımlarınız için çok sağolun hepsını duşunup değerlendıreceğim ama bebek için bıraz daha beklemek ve akısına bırakmak istıyorum genc olabılırım ama 6-7 yıldır sağlık sektorunun içindeyım kendımde 2 aydır evdeyım çalışmıyorum bırçok hastanede gorev yaptım ve bıçok seyden haberdarım tanıdığım bu konuda bana yardımcı olabılecek dr lar var ama burda değiller maalesef yalnızca suan fıkırlerını alabılıyorum burda gorev yapsalar hemen onlara gıderım zaten ve hsg ilk dr a gıttığınde istenmez hsg ye varıncata kadar bır suru yapılması gereken testler takıpler ilaçlar yanı bı suru öncelıkle bakılması gereken şeyler var bu yuzden ben doğru bulmuyorum ve cevremde de bu işin uzmanı olan bıçok kişi doğru bulmuyor o fılmın bı takım zararları da varmış suan çok detaylı yazamıyorum ama ben çok araştırdım bence bır doktora gıdıp butun umudunu ona bağlamak doğru değil onemlı bıçok hastalık ve amelıyatta da durum boyle bırden fazla dr agıtmek ayrı ayrı muayenbe olmak gerek maalesef cunku gunumuzde para için yapılan bı suru gereksız amelıyat ve yanlış tedavı yontemlerı uygulanmakta veya bvenımkısı gıbı dr u çok methettıler bana ama guler yuzlu mutevazı olduğu için sanırım tıbbı bılgısı bu konuda uzmanlığı ne derece iyi tartışılır zaten hazıranda gıdıyoruz 2 aydan fazla ist. olmayacağız eşim öğretmen old.için memeleketımıze gıdeceğim nerdeyse 1 yıl oldu ailelerımızk gormeyelı mecburen tedavıye ara vermek durumundayım suanda

bence bosuna zaman kaybetmemıs olursun bende doktorlara kzııyorum 12 deneyın olmazsa gelın dıyorlar bosu bosuba zamn kaybettiriyorlar
rahım fılmınde eger çok ac yapısıklık varsa acılabılıyor ve fılmn arkasından hamıle klan çok tanıdıgım var belkı senın içın hayırlısı boyle em acı cekemm demıssın ya deme okdar acı ceken ama umudunu acıya baglayan ınsanlar var(tüp bebek yaptıranlar)
keşke bebegımo lsada acıya razıyım dıyenler var dogumda acı verıyor ama guzel
belkı hemen hamıle kalacaksın D GABBANA anestezi ile oldugunu soylemıs anestezi olursun ama bagzı guzel seyler ıçın sancı çekmeye deger derm

hemen hsg isteyen doktorlar var tatlım,bu durumu çok kafana takma bence ben 3 ay uğraştım ve sonrasında aşılama istedim doktorumdan ve hsg çektirmemi istedi arkasından kendiliğimden hamile kaldım doktorum hsg sonrası gebe kalma oranının fazla olduğunu söyledi,ben neden ilk önce bunu çektirmedik dedim o da aslında ilk istenmesi gerekenler hsg ve spermiyogramdır dedi ama klomenle olabilir mi acaba diye ilaç tedavisi yaplıyor dedi,hiç korkma filmi çektirmektende çok az ağrı oluyor o da 2 dakika sürüyor bence fazla zaman kaybetme derim canım...

çok çok sağolun paylaşımlarınız için sizde olmasanız bazen korkıuyorum ama tabıkı bebek için değer ama oyle şeyler duydum ki filmle ilgili Allahım herseyın hayırlısını versın ben sey soracaktım dedım ya bız yazın okullar kapanınca memlekete gıdeceğiz burda dr hsg isteği yapmadan ben başka özelde memelekette gıtsem hsg cektırmek istıyorum desem dr istek yapmadan çekerler mi sonra gelınce sonucuyla doktoruma gelsem gostersem olur mu sızce istek kağıdı olmadan hsg çekerler mi?burda suan çektırmek istemıyorum annemö de olsun yanımda yakınımda bana guç ve morel versın istıyorum burda bır tek eşim var başka hiç kimsemız yok ikimizinde sizce olur mu?

canım konuşursun ordaki doktorlarla eğer istek gerekiyorsa yaparlar senin için benim özel doktorum istedi hsg yi ama üniv hastanesinde çekiyorlardı üniversite hastanesi doktoruna durumu anlattım istek yaptı bizim için karne üzerinden çektirdim ben özeldede olur tabi ama ne kadara mal olur bilemiyorum...
anneni yanında hissetmek güç verecekse ve kendini daha iyi hissedeceksen öyle yap sen bilirsin tabi,ama senin gözünü çok korkutmuşlar inan bana çok zor değil korkma...

çok sağol canım ama oyle oldu sanırım gozumu çok korkuttular

suan aklım çok karışık 1 haftadan berı geceleı uyuyamıyorum

ben tedaviye başlıyacağım zaman ilk önce hsg çektirdim ve o şekilde başladım.bence çektir ve hiç korkma.

bu arada hsg yi gözünde fazla büyütmüşsüncanım 15 dakikalık birşey.yani anneni memleketten getittiğine geğmez.inşallah hamile kalırsan anneciğin o zaman gelir sana bakmaya.bence kredini tüketme......

bu arada hsg yi gözünde fazla büyütmüşsüncanım 15 dakikalık birşey.yani anneni memleketten getittiğine geğmez.inşallah hamile kalırsan anneciğin o zaman gelir sana bakmaya.bence kredini tüketme......

ah canım öyle korkuyorum ki annemı memleketten getıtmıcem eşşm öğrt.okullar kapanınca bız gıdeceğiz yanlarını orda cektırsem o da olsa dıyorum ama temmuza kadar erteledığıme değer mı ya dun gece hiç doğru durust uyumadım bu gıdışle kafayı yıyeceğim

Back
X