Merhabalar,
ben 1 normal dogum, 1 sezeryen ve cok yakın zamanda meme buyutme(kas altı - 275 cc high profil) ameliyatı olmuş biri olarak en zor sonuncusu oldugunu soyleyebilirim. birincisi kaslarınızı zorladığı icin kasları kullandığınız her an agrınız oluyor, ust kaslar daha cok devreye girdiği icin en ugfak harekette kullanmış oluyorsunuz, yatıp kalkmak ozellikle zor. Sezeryen olanlar bilir, bogazınızı temizlemek dahi istemezsiniz kullanacagınız karın kası devreye girip acı hissedeceginiz icin, meme ameliyatında daha da feci, kollarınızı kullanamıyorsunuz, cam acma kalkarken kendini destekleme v.s. ilk gunlerde ben bol yastıkla oturarak uyumanızı tavsiye ederim. 8. günde araba kullanabildim fakat dar bir yere park ederken hızlı cevirmek gerektiği icin yapamadım, yardım istemek zorunda kaldım.
Normale donmeniz en az 10 gun alır, kişiye gore ve agrıya dayanıklılığına gore değişir tabi. Sezeryen sonrası ertesi gun dolasabiliyorken bu ameliyat sonrası hafif işleri yapabilmek bile en az 3-4 gun, buna gore hazırlıklı olmak gerek.