Merhaba,
26 yaşındayı 8-9 yıldır polikistik over ile boğuşuyorum, yasmin kullanıyorum ve son 2 yıldır kesilmeyen kanamalarla mücadele ediyorum. Yaklaşık 2 hafta önce dayanılmayacak boyutta olan ağrı ve ona eşlik eden hafif kanama ile doktora gittim ve şimdi de yumurtalık iltihabı çıktı. 2 kutu antibiyotik verdi gerçirir bunlar dedi ancak kontrole gittim geçmemiş, yine yeniden 1 kutu daha antibiyotik verildi. Ayrıca rahim ağzı kanseri CIN 1 evresindeyim ve aşının ilk dozunu aldım. Ama artık bunlarla boğuşmaya gücüm kalmadı. Tedavilere devam etmeyi kesip inceldiği yerden kopsun demeye başladım. 2 yıllık ilişkim var seneye evlenmeyi planlıyoruz ve bu hastalıklara sahip biri olarak evlenmemin bencillik olduğunu, bunları ona da aksettirmeye hakkım olmadığını düşünmeye başladım. Benim hastalıklarımın hepsine aynı anda sahip olan var mı bilmiyorum ama iltihabı olup sökülen arkadaş var mı, moral verebilecek en azından ?
Teşekkürler.
Tatlım sen delirdin mi? Evlenmekten vazgeçmek de ne demek? Bunlar evliliğine engel değil. Hayret bişeysin. Annemde de bir türlü iyileşmeyen yumurtalık iltihabı vardı. 8-9 ay çekti sonra geçti. Hem de antibiyorik kullanmayı da bırakmıştı. Bence vücudun iltihabı neden atamıyor onu öğren. Annemde böbrek sorunu vardı şeker hastasıydı iyileşmesi gecikmişti sende de iyileşmeni geciktiren başka bir rahatsızlık olmalı iyi bir doktora git araştırsın. Pko asla çocuk yapmaya engel değil. Kullandığın ilaçlar da senin bünyeni bozmuş olabilir. Avrupada pko için asla ilaç yazmıyorlar bizzat doktorlara sordum. Diyet verip hastaları takip altına alıyorlar ve bir an önce çocuk yapmalarını istiyorlar yani tam tersi bir an önce çocuk yapmalısın. Hem hamilelik tüm vücudu yeniler o rahim kanseri dediğin zart zurt da hamilelikten sonra yavaşlayabilir.
Sen bu aralar çok sık kontrole gittiğin için 1. aşamada olduğunu farketmişsin. Allah bilir buradaki kadınların yüzde onu o birinci aşamadadır da haberleri yoktur. Benim hocam meme kanseriyken hamile kaldı. Aldırmadı doğurdu hem bebek çok sağlıklı şimdi hem de hamilelik hastalığına çok iyi gelmiş doktoru öyle söylemiş kadın tam iki sene içinde iyileşti.
Senin biraz canın sıkılmış boşvermişsin. Bence tam savaşma vakti.
Yumurtalik iltihabi teshisi nasil konuyor acaba? Normal ultrason muaynesindemi yoksa tahlille falan mi yardimci olursaniz sevinirim.. Rabbim yardimciniz olsun ... sifa versin
ben evliyim canım evlenmeden once benımde bı sürü sorunum vardı fakat geçtı kücük gecici seyler kaldı sunu hıcbırzaman unutma eş insanın yarısıdır ve yarın gıttıgınde sende bıtersın bırak hep yanında olsun bagzı sorunlara onunla gogus ger kotu gunde yanında olmasına izin ver ve devası olmayan hıcbır hastalık yok moralini yuksek tut ak mesela ben o kadar sorun yasadım rahım yarası mantar yumurtalık ıltıhabı yumurtalık kisti vs vs bırsırı sey eşim bana oyle bı moral verdi ki Allaha binlerce kez Şükürler olsun ki suan cok cok iyiyim hatta cocuk bıle ıstıyoruz sana demem o ki hiç pes etme kadın güçlüdür ve asla hayatı sımsıkı tutarken bırden bırakmamalı olayımıza ters :)
Ben de evlendikten 6 ay sonra geçirdim yumurtalık iltihabı ne zor şey iyi bilirim çektiğim ağrılardan ,acilde az daha apandisit ameliyatına alıyorlardı beni damar yolu falan açılmıştı kan sonuçları gelice direk kadın doğum servisine gönderdiler.Antibiyotikler kullandım tabi ama midemi perişan ettiler sürekli çıkarmaya başlayınca genta diye bir iğne yazdılar baya yapıldı her gün atlattım şükür 3 yılllık evliyim neredeyse ama bir daha tekrarlamadı Allaha şükür.Sen sıkma canını geçen bir hastalık zor olsa da.Rahim ağzı ile ilgili sorun Allahtan 1.evrede görülmüş umarım tedavin sonuç verir.
benim kanamam olmamıştı canım hatta uzun süre hiç belirti vermeden ilerlemişti.Öğretmenim ben dersteyken birden tüm vücuduma dayanılmaz bir ağrı sardı çocuklar durumu hissetti arkadaşlarımı çağırdılar alel acele hastaneye gittik kusma başladı bulantı falan o yüzden apandisit sanmışlar ama enfeksiyon ilerlediği için kötü duruma gelmişim aslında doktor yumurtalılarından biri gidebilirdi neden bu kadar bekledin dedi ama daha önce hiç bişeyim yoktu ki bunu anlatamadım.1 hafta antibiyotik kullandım ama ağır geldi gece uykumdan uyanır oldum bulantı yüzünden kusma yüzünden sonra tekrar gittim iğne yazıldı işte 1 ay sonra kontrole gittiğimde doktor herşey yolunda dedi rahatladımİğne evresine ne zaman geçildi peki. Ben de 18 gün antibiyotik kullandım 4 gün midem de bağırsaklarım da toparlanamadı çok ağır geldiler. Haftaya tekrar kontrole gideceğim ama duyacaklarımdan korkar oldum artık. Kanamanız var mıydı sizin?
Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?