Hem meme hem biberon

Sad woman

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2020
88
34
8
29
Kızlar merhaba kızım 11günlük oldu başlarda emmedi biberonla verdim hep son 2 gündür emiyor çok şükür, ama bana yetmiyor gibi geldi memeden sonra biberonla da versem memeden soğur mu acaba o bırakana kadar memede tutuyorum çekmiyorum ama sütüm çok geliyor mecbur sağmak zorunda kalıyorum yinede en azından geceleri biberonla versem daha iyi doyar diye düşünüyorum içinizde öyle yapanlar var mı acaba

merhaba,
hem sütün var hem bebek emiyor daha ne olsun,ne mutlu sana..
Emzirmeye devam et..

doymayan bebek;
çiş,kaka yapmaz
huzursuzdur uyumaz
kilo almaz

bunlari yasamiyosan emzirmeye devam et
annelik ic güdüsü bu emziren her anne ilk baslarda "acaba doymuyor mu" endişesine kapılır :)
güle güle büyüt..

Sütün varsa o kendi istediği kadar emiyordur zaten. Fazla versende almaz alsa bile kusar. Sakin ol ve bebişi kendi haline bırak :) güle güle büyüt :)

merhaba,
hem sütün var hem bebek emiyor daha ne olsun,ne mutlu sana..
Emzirmeye devam et..

doymayan bebek;
çiş,kaka yapmaz
huzursuzdur uyumaz
kilo almaz

bunlari yasamiyosan emzirmeye devam et
annelik ic güdüsü bu emziren her anne ilk baslarda "acaba doymuyor mu" endişesine kapılır :)
güle güle büyüt..
Çok sağol canım teşekkür ederim

Sütün varsa o kendi istediği kadar emiyordur zaten. Fazla versende almaz alsa bile kusar. Sakin ol ve bebişi kendi haline bırak :) güle güle büyüt :)
Evet kusuyor birkaç gündür zaten ben dünden beri biberon vermedim hiç emiyor diye ama ben duştayken kaynanam vermiş biberondan doymamış bu diye karışmadan edemiyorlar ne yazık ki

Sütün var ve emiyor asla biberona bulaşma memeyi reddeder sonra zor döndürürsün
Evet bende öyle düşünüyorum ama memeden emince hiç uyumuyor hemen uyanıyor uyusada biberonla olunca bittiği gibi uykuya dalıyor memede o bırakana kadar bekletiyorum aslında ama neden böyle yapıyor bilmiyorum

Evet bende öyle düşünüyorum ama memeden emince hiç uyumuyor hemen uyanıyor uyusada biberonla olunca bittiği gibi uykuya dalıyor memede o bırakana kadar bekletiyorum aslında ama neden böyle yapıyor bilmiyorum
Günlük çişli bez sayısı 5 i buluyorsa doyuyordur merak etmeyin

Merhaba böyle bir konu olduğu için yazmak istedim. Acaba memeyi bıraltırmayan iyi bir biberon markası var mıdır? :)
Her biberon memeyi bıraktırır.hem biberon hem annesini emen bebeklerde vardır ama nadir olan birşeydir.medela calma biberon var Anne göğsünü bıraktırmıyor çektikçe geliyor diye piyasada.ama onun bile bıraktırdığını gördüm.emiyorsa asla biberona bulaşmayın

Merhaba böyle bir konu olduğu için yazmak istedim. Acaba memeyi bıraltırmayan iyi bir biberon markası var mıdır? :)
Ben mamajoo kullanıyorum .. 3 çekişte yutkunuyor. Memede daha kolay çekiyor hatta.. Memeyi bırakmadı bebeğim .. 5 aylk olduk.. hem biberon hem meme gidiyoruz

Biberon günlük düzenli verilince memeyi bırakma riski kuvvetleniyor sanırım. ama nadiren dışlarda işiniz olduğunda verilince (haftada bir iki defa) o zaman aramıyor biberonu... ama her gün düzenli verilince memeye koyduğunuzda sinirlenip emmeyebiliyor diye biliyorum ben de... Mamanın sindirimi daha zormuş anne sütüne göre o nedenle mama içince daha uzun uyuyordur. ama bu riske girmeye hiç gerek yok, varsın bikaç defa fazladan uyanın.

Her biberon memeyi bıraktırır.hem biberon hem annesini emen bebeklerde vardır ama nadir olan birşeydir.medela calma biberon var Anne göğsünü bıraktırmıyor çektikçe geliyor diye piyasada.ama onun bile bıraktırdığını gördüm.emiyorsa asla biberona bulaşmayın
Haklısınız biberon emmenin yerini tutmaz. Ama mesela emince doymuyor mama vermek gerekiyor ya onun için bie öneri istemiştim. Yani mama vermek zorunda kalırsam diye. Medela ürünleri piyasada pahalı oluyor sanırım. Ama bir bakacam teşekkürler ❤️
Ben mamajoo kullanıyorum .. 3 çekişte yutkunuyor. Memede daha kolay çekiyor hatta.. Memeyi bırakmadı bebeğim .. 5 aylk olduk.. hem biberon hem meme gidiyoruz
Öneri için teşekkür ederim ❤️ dediğiniz markaya bir bakayım
Biberon günlük düzenli verilince memeyi bırakma riski kuvvetleniyor sanırım. ama nadiren dışlarda işiniz olduğunda verilince (haftada bir iki defa) o zaman aramıyor biberonu... ama her gün düzenli verilince memeye koyduğunuzda sinirlenip emmeyebiliyor diye biliyorum ben de... Mamanın sindirimi daha zormuş anne sütüne göre o nedenle mama içince daha uzun uyuyordur. ama bu riske girmeye hiç gerek yok, varsın bikaç defa fazladan uyanın.
O uyanmaları gelin bana sorun 😁 2 yaşına kadar zaten kızım sürekli uyanırdı. Şimdi memeyi bıraktı. Ama hala devamlı uyanır. Uyku yönünden zaten çok uyuyan biri olamadım. Her anne de öyledir. Ama şimdi inşallah ikinci olunca meme yetmezse mama vermek zorunda kalırsam diye o yüzden öneri istedim. Yani memeye yakın biberon olur mu gibisine. Cevaplarınız için teşekkürler 🌸

Biberonla vardiğiniz de mi anne sütü?Mamaysa eğer, sindirimi daha zor olduğu için acıkmıyordur.

Bir de memeden süt daha az geliyordur. (akış hızı olarak) bir emmede atıyorum 20 cc içiyorsa memeden yorulup bırakıyordur. Biberon dan 30 cc içiyordur aynı sürede. Akış hızı daha fazla çünkü.

Zamanla çenesi güçlendikçe emme miktarı da artacaktır. Eğer sütünüz iyi ise biberon işine hiç girmeyin bence.

Kızlar merhaba kızım 11günlük oldu başlarda emmedi biberonla verdim hep son 2 gündür emiyor çok şükür, ama bana yetmiyor gibi geldi memeden sonra biberonla da versem memeden soğur mu acaba o bırakana kadar memede tutuyorum çekmiyorum ama sütüm çok geliyor mecbur sağmak zorunda kalıyorum yinede en azından geceleri biberonla versem daha iyi doyar diye düşünüyorum içinizde öyle yapanlar var mı acaba
bebegin emiyorsa biberonla neden ugrasiyorsunki sütün çok geliyorsa önce bebeğin emsin sonra sağ dolaba koy emzirmek varken sağmakla biberonla uğraşma sonra bırakır biberon kolayina gelir.

O uyanmaları gelin bana sorun 😁 2 yaşına kadar zaten kızım sürekli uyanırdı. Şimdi memeyi bıraktı. Ama hala devamlı uyanır. Uyku yönünden zaten çok uyuyan biri olamadım. Her anne de öyledir. Ama şimdi inşallah ikinci olunca meme yetmezse mama vermek zorunda kalırsam diye o yüzden öneri istedim. Yani memeye yakın biberon olur mu gibisine. Cevaplarınız için teşekkürler 🌸
ahh evet bende çok zorlanıyorum saat başı uyanıp emmek istiyor, bilinç kayması yaşıyorum hatta sanki :sus:emzik kullanıyor musunuz?

Ben lansinoh kullanıyorum. Memeyi bırakmadı. Genelde ilk 1 ay biberon kaynaklı meme reddi daha sık yaşanıyor, henüz emme refleksi tam gelişmediğinden ve çabuk yorulduklarından. Ben biberona başladığımda 1 bucuk aylıktı. Belki de oyüzden memeyi bırakmamıştır. İlk 1 ay emziremezseniz veya mama vermek zorunda kalırsanız enjektörle ya da kaşıkla vermeniz daha iyi olur

Back