Hem kızlık zarı ameliyatı hem de ileri derecede vajinismus. Lütfen yardım edin. Kimseyle konuşamıyorum ve bilgisizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yettiner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
44
-5
28
Merhaba. 25 yaşındayım. Evli değilim. İlk cinsel deneyimimde vajinismus olduğumu fark ettim. Fakat bunu çözmek için hiç uğraşmadım. Yıllar geçtikçe bu durumun benim özgüvenimi düşündüğünü fark ettim. Kendimi eksik ve kusurlu hissetmeye başladım. Ve çözmedikçe korkularım giderek artmaya başladı. En sonunda vajinismus konusunda ününü duyduğum bir kadın doğum doktoruna gittim. Muayene sonucunda kızlık Zarımın genetik olarak penisin girişine izin vermeyecek darlıkta olduğunu bu yüzden ameliyat olmam gerektiğini öğrendim. Doktor, Bu operasyon olmadan vajinismus tedavisine başlarsam tedavinin tam anlamıyla sonuçlanamayacağını söyledi. Annem de evlendiğinde bu ameliyatı olmuş. Bu yüzden genetik olduğunu düşünüyorum ve ameliyatın şart olduğu kanısındayım. Ayrıca vajinismusun da ileri seviyedeymiş. Zaten evde çözmeye çalışmak bir yana bu konuyu düşünmek bile benim başıma ağrıtmaya yetiyor. Anlayacağınız o derece vajinismusum. Bu ameliyat bir nevi kızlık Zarı aldırma operasyonuymuş. Evli değilim fakat bu özgüvensizliğim yüzünden açıkçası bu ameliyatı olmak istiyorum. Ameliyat ücreti 5000 TL. Bu ameliyatla ilgili bilgisi olanlara bazı sorularım var. Çünkü etrafımda bunları öğrenebileceğim kimse yok. Lütfen yardım edin. Doktor ameliyatın oldukça risksiz olduğunu söyledi. Hemen ameliyattan çıktıktan sonra rutin hayatıma devam edebilirmişim. Peki cinsel ilişki anlamında oranın açılması bir dezavantaj yaratıyor mu. Ama zaten açmadan da cinsel birliktelik mümkün değilmiş. Doktorun vajinismus konusunda çok iyi fakat ameliyatla ilgili kendisi hakkında bilgim yok. Küçük te olsa sonuçta bir operasyon ve korkuyorum. Sizce nelere dikkat etmem gerekir?

Bence olup kurtulun. İlerde daha büyük sıkıntı olur size evlendiğiniz zaman. Şimdiden olun bence..

Çok basit, lokal anestezi ile bile yapılabilecek bir ameliyat. Ameliyattan endişelenmeyin, vajinusmusu çözmeye çalışın. Eninde sonunda çözülüyor da süreç uzamasın. Kadın hastalıkları uzmanının yönlendirmesi gerekir mutlaka psikoterapi alın.

kadın doğum doktoru vajinismusu 5 seansta çözülebileceğini söyledi ama ileri seviye olduğundan dolayı olduda çözülemezse çözene kadar ekstra yardımcı olacağını söyledi. ÇKendisi hakkında çok fazla yorum okuduğum için güveniyorum ama psikoterapiyi hiç araştırmadım. Etkili olabilir tabi ki sonuçta psikolojik bir sıkıntı. Bununla alakalı tavsiyelere açığım.
Ameliyatı da araştırdım ve evet dediğiniz gibi çok basit bir operasyonmuş, birkaç güne yaptıracağım. Doktorun söylediğine göre 15 dk sürecek bu operasyon sonrası 2 saat hastanede kaldıktan sonra hastaneden çıkıp rutin hayatıma devam edebilirmişim. Umarım bu engellerden kurtulup bir an önce iyileşirim ve ben de normal bir kadın olabilirim

Lokal anestzi derken tamamen uyutmuyorlar mı ?

Bence sağlığınız için ameliyatınızi olun ama bu ameliyat ile kızlık zarınızı kaybetmiş olacaksınız sanırım bunun içinde rapor falan verebilirler belki.

Merhaba. Amelıyatınızı olun ama vajinusmus tedavısını evlendıkten sonraya bırakmanızı onerırım. Ya da cınsel ılıskı yasayacagınız partnerinız varsa oyle vajı tedavısı olun. Cunku sızı korkutan ılk deneyımdekı basarısızlık. Sımdı o engeli doktor alınca gerıye bi engel kalmıyor. Belkı de rahatlıkla yapacaksınız. Kendınızı sartlamıssınız ve doktorlsr genelde vajı tedavısı ıcın cok para alır. Bence amelıyatı olun, ılıskı denedıkten sonra yıne olmazsa vajı tedavisinı oyle olun.

Hem biyolojik sıkıntım hem de psikolojik olan vajinismusum var. Yani ameliyat olduktan sonra da vajinismus tedavim başlayacak ve maalesef ameliyatla geçecek bir durum değil. Vajinismus olduğumu zaten biliyordum çünkü cinsel ilişki fikri bile beni rahatsız ediyor. Ve bu durum artık ilişkilerimde özgüvenimi düşürüyor. Bakireliği de önemsemiyorum çünkü ilişkim ciddiye döndüğü zaman karşımdaki insanın benim bu artan problemimle uğraşmasını istemiyorum. Aslında bu tedavileri kendim için özgüvenim için çok istiyorum

O zaman tabıkı tedavı olun. Ama demek ıstedıgım bunu partnerle uygulayabilir bir anda yapmanız.

GÜNCELLEME
AMELİYAT OLDUM himenektomi. İlk gün çok hafif kanama oldu ama kanama bile denemez yani. Sonraki iki üç gün bir şey yoktu ve sonra tamamen çekti. Şu an ameliyat olalı 1 hafta olmadı ve ameliyat olduğumu bile unuttum.

Merhaba ,kesinlikle bir dr a daha görünmeden ameliyat olmamalısın bence ,bir doktorum daha fikrini almalısın.
Vajinusmus için Kadıköy de Dr Saygın Micozkadioglu var ,sende kendine inaniyorsan ,yüzde yüz tedavi ediyor ama fiyati yüksektir bilginize.Devlet hastanelerinde de cinsel işlev bozuklukları bölümü var onlarda yardimci oluyor .

Saygın beyin eşine gittim zaten doktor olarak.

Süreç nasıldı acaba aynı durumdayız ve ben sedasyondan korkuyorum lokal istiyorum işlem esnasında acı yada kanama oluyor mu siz lokal mi yaptırdınız

Ameliyatını hangi doktor yaptı bende ol ak istiyorum doktor bulamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…