- 21 Mart 2015
- 44
- -5
- 28
Merhaba. 25 yaşındayım. Evli değilim. İlk cinsel deneyimimde vajinismus olduğumu fark ettim. Fakat bunu çözmek için hiç uğraşmadım. Yıllar geçtikçe bu durumun benim özgüvenimi düşündüğünü fark ettim. Kendimi eksik ve kusurlu hissetmeye başladım. Ve çözmedikçe korkularım giderek artmaya başladı. En sonunda vajinismus konusunda ününü duyduğum bir kadın doğum doktoruna gittim. Muayene sonucunda kızlık Zarımın genetik olarak penisin girişine izin vermeyecek darlıkta olduğunu bu yüzden ameliyat olmam gerektiğini öğrendim. Doktor, Bu operasyon olmadan vajinismus tedavisine başlarsam tedavinin tam anlamıyla sonuçlanamayacağını söyledi. Annem de evlendiğinde bu ameliyatı olmuş. Bu yüzden genetik olduğunu düşünüyorum ve ameliyatın şart olduğu kanısındayım. Ayrıca vajinismusun da ileri seviyedeymiş. Zaten evde çözmeye çalışmak bir yana bu konuyu düşünmek bile benim başıma ağrıtmaya yetiyor. Anlayacağınız o derece vajinismusum. Bu ameliyat bir nevi kızlık Zarı aldırma operasyonuymuş. Evli değilim fakat bu özgüvensizliğim yüzünden açıkçası bu ameliyatı olmak istiyorum. Ameliyat ücreti 5000 TL. Bu ameliyatla ilgili bilgisi olanlara bazı sorularım var. Çünkü etrafımda bunları öğrenebileceğim kimse yok. Lütfen yardım edin. Doktor ameliyatın oldukça risksiz olduğunu söyledi. Hemen ameliyattan çıktıktan sonra rutin hayatıma devam edebilirmişim. Peki cinsel ilişki anlamında oranın açılması bir dezavantaj yaratıyor mu. Ama zaten açmadan da cinsel birliktelik mümkün değilmiş. Doktorun vajinismus konusunda çok iyi fakat ameliyatla ilgili kendisi hakkında bilgim yok. Küçük te olsa sonuçta bir operasyon ve korkuyorum. Sizce nelere dikkat etmem gerekir?