Hem Evli Hemde Çalışan Bayanlar!!

başta insan zorlansa da zamanla düzene giriyor.ASlında çok zor ben bir yıllık evliyim hala ev dışında birşeylere vakit ayıramamaktan yakınıyorum. önemli olan hafta içi işleri düzene sokup hafta sonuise eşine ve kendine zaman ayırabilmen bunun içinde işleri bir programa göre apmak daha iyi oluyor. mesela ben hergün yapacaklarımı zaman zaman unutmamak için listeliyorum ona göre yaptığımda birşeyleri atlamamış oluyorum... İş ortamı çok yoğun olanlar için bu liste yöntemi iyi çünkü hangi birini aklında tutcağını düşünmek zorunda kalmıyorsun...

bende eşimin yardımlarını unutmuşum bizde yemek taze yenmeli çünkü eşim öle istiyor en fazla dün yapılan yemeği bugün yer o yüzden de yemek konusunda sıkışık olduğum için mutfağa hep beraber girerriz ben salatayı genelde eşim yapar masayı bile toplarız beraberce . DD

merhaba, bende bu yaz evlendim yazın başında evlendiğim ve yaz tatilinde olduğum için rahattım gel keyfim gel günleri okulların açılmasıyla sona erdi(((
şu an için baya zor geçiyor günler alışmaya çalışıyorum... işe gitmek için 1.5 trafik olduğu zmnda 2 saat yol gidiyorum bi de bunun gelişi var... yani kısacası iş + yol günümün çoğu dışarıda... yarım gün çalışıyorumda eve de el atabiliyorum ama ne kdr olur artık siz tahmin edin bi de o yorgunlukla((
kendimce bi düzen kurmaya çalıştım... öğlenci olduğum için erken kalkıyorum sabah akşam için yemek yapıyorum evi toparlıyorum ve işe gidiorum. akşam yorgun argın aç ve kendine hayrı olmayan bi şekilde eve geliyorum amca yemeği ısıtacak kdr enerjim kalmış oluyor... yemeğimizi yiyoruz...sonra yatış... tv izliyoruz, çamaşır bulaşık yıkanacaksa onları mak atıyorum okdr... evin temizliği ise sadece hftsonuna kalıyor... hfta için bazen enerjim varsa veya yemeğim toz falan alıyorum ama arada:))))
sonuçta kızlar bi şekilde planlı ve programlı olmalıyız... programın dışına çıkınca bütün hftada aksamalar oluyor...
annemde emekli olana kdr senelerce böyle yaptı o tam gün çalıştığı için her akşam yemekten sonra bi sonraki akşam için yemek hazırlıyor, evin temizliği ve toplamasını gece yapıyor we 12-01 gibi yatıyordu.. bende ozmnlar kızıyordum ndn hiç dinlenmiyorsun veya aksatmıyorsun die! ama şu an daha ii anlıorum programlı olmak gerek...

kızlar süper bi topik olmuş, ancak birbirimizin halinden anlayabiliriz biz..bende 3 yıldır evliyim ve mesai saatlerimiz eşimle aynı..sabah 9 akşam 7 anca eve gelmemiz 8 i buluyor.. ben hiç bişeyi yetiştiremiyorum..yemek olayını bi şekilde hallediyoruz, eşim çok yemek düşkünü değildir, hatta daha çok kahvaltı sofrası taraftarıdır..o yüzden şanslıyım, bide anneciğimin sağolsun dondurucuya sezonluk koyduğu şeyler sayesinde çözüyoruz yemek işini..temizlik işini hafta sonları hallediyorum bi arkadaşımızın da dediği gibi 1 saat içinde bitirmeye çalışıyorum, yoksa işi miskinliğe vuruyorum...bana en çok koyan 3 senedir çamaşır ve ütü olayı kafamçokkarıştı bi ton ütülenecek kıyafet boş bekleyen çocuk odasında yığılıdır ne yazık ki, hergün bitane bitane ütülüyorum ben de sırf bu yüzden haftada bir bi kadın tutmayı düşünüyorum...

BU KONUYU yenı gordum
ben 6 aylık evlıyım cok zor gelıyor bana kızlar ya
ramazanda hele offf

Yemek konusunda cok sorun yasamıyorum bende. Makarnaya bıle razı oluyor esım. Karnı doysunda ne olursa oslun. Hatta kımı zaman bır yemek yapıyorum, bılerek 3 gun yetecek kadar pısırıyorum. 3 gun yemek derdım olmuyor. Esımın bu konuda hakkını yıyemem.

Temızlıge gelınce esım nadıren yardım eder. Hem fazla vaktı olmaz hem de ıkna edemem. Zaten ıkı kısıyız, evımız cok dagılmaz.

Su sıraalr kayınvalıdemdeyız gercı. Kendı evımıze gececegız yakında. Bu nedenle bu araalr yemek pısırme derdım de yok.

Kısacası calısan bayana bır sekılde esı destek olmalı. Benım esım temızlık konusunda pek olmaz ama yemek konusunda oldukca rahatım.

ben de evliyim genelde çalışan bayanların evine temizliğe gidiyorum bu şekilde hem evli hem çalışanım. bu arada çalışan bayanlar yardımcı ararsanız benimle iletişime geçin lütfen :)

merhaba arkadaşlar bende çalışıyorum 1 yıllıkta evliyim bende temizliğimi cumadan yapıyorum cumartesi pazar tatilim ama eşim cumartesi çalışıyor o yüzden temizlikte ufak ufak yardımcı oluyor sağolsun ütü beni çok bunaltıyor eşim işi gereği sürekli takım ve beyaz gömlek giyiyor onu değilde bide hem çalışıp hem ev bide üstüne bebeği olanlar napıyor bend eonu merak ediyorum

ben de evliyim ama dugunumuz henuz olmadi..Ogretmenim, ne kadar yogun olucam bilemiyorum ders saatim degisecektir mutlaka yeni gorev yerimde..ama bir ihtimal sabahci olurum herhalde ve ogleden sonralarim bos olabilir..Bu anlamda ogleden sonra evime gelip dinlenebilirim aksama da yemekle ugrasirim gibi geliyo..Ben utu yapmayi hic sevmem hatta ustun koru yaparim o yuzden esim bu isi yapabilecegini soyledi..kaydirigubbakcemile3 utu secimini bile kendi yapti ileride bu sorumlulugu ustlenecegini gostermek adina..
Derin dondurucuya koymayi dusunuyorum hazirladigim sebze yemeklerini posetlere atip,kofte,sigara boregi vs. de derin dondurucuya konulabiilir..Bunun icin tupperwareden urunler aldim iste kendimce..Domates rendesi vs. bunlar yazin hazirlanip koyulabilir ve boylece yemek yaparken o dertten de kurtulmus olursunuz..
haftasonlarini temizlige ayiririm herhalde cumartesi ben evde olacagim icin(extra bi calisma durumum olmazsa tabii) temizligi o gun halledebilirm pazar gunu de esimle zaman gecirebilirz boylece..
butun bunlarin otesinde esimin yardimci olmasini her bayan gibi isterim tabiki..:icecream:

valla herşeyin planlı oluyor bi kere,temizlğim şu gün ütüm şu gün vs.vs.eşimden de 1-2 saat önce evde oluyorum genelde o gelmeden yemeğimi de hazırlamış oluyorum rahat oluyo o şekilde..hem evli olup hem çalışmak gerçekten güzel şey...haftasonları genelde gezip tozuyoruz eşimle birbirimize vakit ayırıyoruz..

niltt e katılıyorum herşeyin planlı olmak zorunda. benim mesela prş cuma çamaşır günümdür. temizlik cumartesi günü 3 e 4 e kadar falan bitirim her hafta yaptığım için çok uğraştırmaz. sonra vınnnnn atarız kendimizi gezmeye. ütüyüde ya cmt aksamı yada pazar gunduz hallerim. ayda bi kere dip köşe dalarım o gün tabe başka şey yapmam.
beni uğraştıran yemek olayı oluyor. dondurucuya yemek koymayı sevmiyorum. o yüzden genelde hafta içi tavuk köfte balık gibi hemen olan şeyleri tercih ediyorum.
şu an için sorun yok ama bebek olunca nası olur tabe onu hiç bilemiyorum...

Bende çalışıyorum, evet yorucu oluyor ama eşinin beklentileri de önemli. Ben hafta içi temizlik yapmam hatta ev dağınık olur, gelen giden de yok, eşim şunu yap bunu yap demez. Haftasonu temizlik yapılır ve istersek misafir ağırlarız.

Ama şu bir gerçek çalışan bayanlar ne olursa olsun eziliyor, çünkü türk erkeği ne kadar anlayışlı ve yardımcı olsa da evde işlerin büyük kısmı kadına kalıyor artı erkekler ilgi istiyor çayını meyvesini çerezini sen hazırlıyorsun.

bende çalışan evli bir bayanım. temizliği genelde hafta içi akşam halletmeye çalışıyorum yada cumartesi sabahtan yapıyorum. yemek için eşim hep yardımcı olur birikte yaparız ama tabi mutfağı toplama kısmına hiç karışmaz :) o tamamen bana kalır. ütü yapmayı pek sevmiyorum genelde ütülerim hep birikmiş olur eşim kendi giyeceğini ütüler bende öyle :) çamaşırı da temizliği yaparken yıkar aradan çıkartırım. tabi bence en önemlisi temizliği yaptıktan sonra mümkün olduğunca temiz tutabilmek ki bu kısımda ben çok sinirli olabiliyorum o kadar yorgunluktan sonra eşim bir yeri kirlettiğinde çok kızıyorum

Biz de henüz bir aylık evliyiz şu sıralar çalışmamama rağmen ev işleri yemek temizlik ütü falan filan derken baya zorlanıyorum bazen kendime şaşıyorum her işimi düzene sokmaya çalışıyorum sanki birşeyi eksik yapsam bütün denge bozulacak gibi, okullar açıldıktan sonra napıcam bilmiyorum bu arada eşim yardım ediyo ev işlerine falan ama ben söylediğim zaman yapıyo büyük ihtimalle yakında o da isyan bayraklarını açacak benim de bir avantajım yemek olarak ne yapsam yiyor eşim beğenmemezlik yapmıyo, yemek seçmiyo evlilikte bence bu da çok önemli

çalıştığın işe göre değişir evle işi beraber yürütmek.kimisinin işi rahattır 7 den önce işden çıkar cumartesi pazarı tatildir onun için oldukça basittir.ütüsünü,temizliğini,bulaşığını biriktirmeden yapar.özel sektörde çok yoğun şekilde çalışıp gecesi gündüzü olmayanlara Allah sabır versin asıl onların işi zor.ben işten 5.30 da cıkıyorum cumartesı pazarım tatıl, evım ısıme yakın benım için problem olmuyor.Her seyi günlük yapıp bitirmeye calısıyorum. ( beni en çok yoran yemek yapmaktan çok ne yapacağımı düşünmek)

çalışıyor olmamıza gerçekten şükretmeliyiz. doğru.
ayrıca temizlik yapması zor olur diye kafamdan geçiriyordum senin yazdıkların bana cesaret verdi. teşekkürler canım:lepi:

günaydınnnnn..bende çalışan ve evli bir bayanım..aranızdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…