Hem Evli Hemde Çalışan Bayanlar!!

Sweety21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
48
0
86
36
Diyarbakır
Çok merak ediyorum hem evli olup hemide çalışan bayanlar her ikisine nasıl zaman ayırabiliyor.Tecrübelerinizden yararlanmak isterim hanımlar.Bende çalışmak istiyorum evlendikten sonra ama biraz güvenmiyorum sanırım bu konuda kendime

ben de o bayanlardan biri oldum ama henüz tatilde olduğumdan bilemiyorum nasıl idare edeceğimi...inşallah bie zorluk yaşamam,işe başlamamla ramazan başlıyor bakalım nasıl olacak.Allah yardımcımız olsun:)

eminim ki zordur ancak eşin tutumuda önemli sonuçta iki tarafta dışarda çalıştığına göre ikisininde ev işinde birbirlerine yardımcı olması gerekir die dşünüyorum.hayat müşterek sonuçtakaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile2

Evli ve çalışan bayanlardan biri olarak;korkulacak birşey olmadığını söylemek isterim.

Bizlerin herşeyi çok daha düzenli oluyor tabi ipuçları püf noktaları eşliğinde.Diğer türlü işin içinden çıkmak epeyce sorun olur.Temizlik,ütü,yemek...vs için zaman ayırman gerektiğini bildiğin için ertelemiyorsun evde olduğunda ise bol vaktinden dolayı sonra yaparım diye savsakladığın çok olabilir.

Temizlik için önerim;mümkünse tüm işlerini hafta içi mümkünse cuma akşamından yapman hafta sonunu eşine ve dinlenme-gezme işine ayırmandır.

Yemek için önerim;
Dondurucuya koyacağın haşlanmış nohut,sosis,dilimlenmiş sucuk,pizza,mantı,sigara böreği gibi yiyeceklerde can kurtarıcı olur.Ayrıca önceden hazırlayıp poşetlediğin porsiyonluk köftelerde çok yardımcı olacaktır.

Şimdilik aklıma bunlar geldi sen önce evle çok öneride bulunuruz cnm.

güzel konu :dance:

önceki gunun yemegini akşamdan hazırlmak en kolay yol heralde

çalıştıgınız işten ne vakit dönceğiniz daha önemli bu konuda galiba

temizlik falan beylerle beraber artık :emir_bebek:

mısraaaaaaa
bana yardım et öneride bulun lütfen.:Saruboceq:..1 eylülde başlıyorum işe,nasıl olacak ne yapayım anlat biraz:uhm:

bende çalışıyorum...1 ay oldu. ikisinide idare etmeye çalışıyorum. Mısranın dediği gibi dondurucuya atılmış yemekler çok pratik. ve temizlik işinide hafta sonuna bırakmamak lazım. Benim birde şöyle bi şansım var eşim temizlikte bile yardım ediyo bana...Gerçekten çok faydası oluyor...

Ben 3 yıldır çalışıyorum 5 te bitiyor işim. 2 yıldır da evliyim. Eşim yardımcı değil sadece tabağını kaldırır. Ayda yılda süpürme yapar yani yok desem yeri. ılk başlarda çeşitli yemek yapıyodum salata tatlı falan. Olmuyo. Çok yoruluyorum bi köşede uyuyakalıyorum. Ev işlerini bazen cumadan yapıyorum. Mümkün olduğunca hertarafı dağıtmadan kirletmeden iş görmeye çalışıyorum. Buzluğa hazır mantı dolma gibi şeyler koyuyorum. Tek çeşit yada yanına makarna pilav yapıyorum. Ütüyü 2 haftalık toplu yapıyorum. Bide önerim özellikle küçük ev aletlerini ütü mesela en iyi markalardan üst modellerden alman işini acayip kolaylaştırıyor. Bide eşin fazla üstün performans beklemezse çözülüyor. Ama şimdiden söyleyeyim ki yorucu bir hayat seni bekliyor.

bende bir aylık evliyim . . . evliyken çalışmk çok zor değil. . yanlız eşimle fazla ilgilenememem canımı sıkmıyor değil . tek sorunum o . temizlikte sorun değil çnkü küçük görümcem hergün yatağımı topluyor nerdeyse . bende hafta birkez makine tutuorum . mutfağım çok kirli olmuo zaten .bulaşık makinesinide war . eşim gececi olduğu zamn daha bi temzlik yapmk için vaktm oluyor. 3 günde bir geceleri yanlızım :(( genelde yemeği kayınvalidemlerde yiyoruz .zaten eşimde fazla yemk düşkünü deil . ne olursa yiyor . bazen kendisi hazırlıyor . .

2 aylık evliyim bende.iş ve ev gerçekten zormuşş:)) cumartesi günleri yarım gün çalışıorum.ilk zamanlar cumartesi günleri temizliğe ayırırdım.ama artık sıkıldım.pazar günleri kahvaltıdan sonra 1 saatte bitirmeye çalışıorum.aslında zamanım olsa cuma akşamdan yapabilsem süper olur..yaz mevsiminde insanın canı temizlik yapmak ya da evle uğraşmak istemiyoo..ama işte bi şekilde yapıyoruz.allahtan eşim çok yardımcı oluyor bana.pazarları beraber temizliyoruz evi.eve erken geldiğinde yemek yapar yapamazsa sölediğim malzemeleri doğrayıp hazırlar ve bana sadece onları karıştırması kalır:))birde ben pilavı tutturamıyorum ama eşim çok güzel pilav yapar:))zaten öle aman aman bi yemek bilgim yok.evlendikten sonra öğrenmeye başladım.ben masayı kuruyorsam eşim toplar.makinaya yerleştirir.yani herşeyi beraber ortaklaşa ve eşit bi şekilde yapıyoruz.zor ama yinede sevdiğin adamla aynı evi paylaşmak , akşam yattığında son gördüğün ve sabah kalktığın ilk gördüğünün sevdiğin adam eşin olması mükemmel bişi.sabah ona kahvaltı hazırlamak öpücüklerle işe uğurlamak akşam geldiğinde kapıda karşılamak çok güzell:))valla konuştukça kocamı çok özlediğimi hissettim bian:)opuyorumnanaktan:asigim:

2 aylık evliyim bende.iş ve ev gerçekten zormuşş:)) cumartesi günleri yarım gün çalışıorum.ilk zamanlar cumartesi günleri temizliğe ayırırdım.ama artık sıkıldım.pazar günleri kahvaltıdan sonra 1 saatte bitirmeye çalışıorum.aslında zamanım olsa cuma akşamdan yapabilsem süper olur..yaz mevsiminde insanın canı temizlik yapmak ya da evle uğraşmak istemiyoo..ama işte bi şekilde yapıyoruz.allahtan eşim çok yardımcı oluyor bana.pazarları beraber temizliyoruz evi.eve erken geldiğinde yemek yapar yapamazsa sölediğim malzemeleri doğrayıp hazırlar ve bana sadece onları karıştırması kalır:))birde ben pilavı tutturamıyorum ama eşim çok güzel pilav yapar:))zaten öle aman aman bi yemek bilgim yok.evlendikten sonra öğrenmeye başladım.ben masayı kuruyorsam eşim toplar.makinaya yerleştirir.yani herşeyi beraber ortaklaşa ve eşit bi şekilde yapıyoruz.zor ama yinede sevdiğin adamla aynı evi paylaşmak , akşam yattığında son gördüğün ve sabah kalktığın ilk gördüğünün sevdiğin adam eşin olması mükemmel bişi.sabah ona kahvaltı hazırlamak öpücüklerle işe uğurlamak akşam geldiğinde kapıda karşılamak çok güzell:))valla konuştukça kocamı çok özlediğimi hissettim bian:)opuyorumnanaktan:asigim:

Birçok yazdığın şeyde hemen hemen aynıyız:))bende 2 aylık evliyim.ctesi çalışmıorum temzliği o gün öğlene kdr bitiriyorum. eşim o sırada işte oluyor. yemek konusunda benimde eşim benden güzel pilav yapar hatta ona yaptırırım ben:jeyyar: bende evlendikten sonra yemek yapmayı biras öğrendim öyle fazla bilgim yok gün geçtikçede birşeyler öğreniyorum. Meğer bilmediğim ne çok şey varmış :utangac: Ama herşeyden önemlisi sevdiğin insanla birşeyleri paylaşmak,hep onun yanında olmak hiçbirşeyle ölçülemes..:1hug:

Birçok yazdığın şeyde hemen hemen aynıyız:))bende 2 aylık evliyim.ctesi çalışmıorum temzliği o gün öğlene kdr bitiriyorum. eşim o sırada işte oluyor. yemek konusunda benimde eşim benden güzel pilav yapar hatta ona yaptırırım ben:jeyyar: bende evlendikten sonra yemek yapmayı biras öğrendim öyle fazla bilgim yok gün geçtikçede birşeyler öğreniyorum. Meğer bilmediğim ne çok şey varmış :utangac: Ama herşeyden önemlisi sevdiğin insanla birşeyleri paylaşmak,hep onun yanında olmak hiçbirşeyle ölçülemes..:1hug:

kesinlikle canım hiçbişiyle ölçülemez.zaten yukarda eşitiz dedim ama evliliklerde bayan çalışşsada çalışmasada evle en fazla kadın ilgilenmek zorunda kalıyor.eee napalım gülü seven dikenine katlanacak:)ama allah için benin kocamda elinden gelen ne varsa yapar.haziranın kaçında evlendin:))

Canlarım onu bunu yorgunluğu .......vs boşverelim ve çalışıyor olduğumuz için şükredelim.
Şu zamanda ne çok kişi işsiz.
Kaldıki ben kadının ne olursa olsun her daim çalışmasından yanayım.
Gözünüz korkmasın benim evim 200 metrekare ,hem ben hem de eşim çok titiziz.Yardımcı kadın bile almıyorum.
Eşim neredeyse hiç yemek yemez çokkkkkkk seçer.
Her akşam mutlaka pasta börek yaparım.
Bunları niye yazıyorum benim kadar yorulan neredeyse yoktur sonuç mutluyum:))))))))
Seve seve yapıyorum kimse bana yap demiyor benim tek sıkıntım ütü çünkü haftada 5 makine çamaşır yıkıyorum yaptığım ütüyüde hesap edin.Sadece bıu işi halletmesi için haftalık bir kadın almayı düşünüyorum.

kesinlikle canım hiçbişiyle ölçülemez.zaten yukarda eşitiz dedim ama evliliklerde bayan çalışşsada çalışmasada evle en fazla kadın ilgilenmek zorunda kalıyor.eee napalım gülü seven dikenine katlanacak:)ama allah için benin kocamda elinden gelen ne varsa yapar.haziranın kaçında evlendin:))

13 ü canım sen??

mısracım tebrik ederim canım seni sen olayı çözmüşsün ama ben de bu konuda sıkıntısı olanlardanım 2 yıllık evli 2yıldırda çalışan bi bayanım odkar zorki e küçük evim çok çabuk dağılıyor toplamak kısa ama heryer heryerde oluyor bir hafta içi mutfakda öle işten yorgun geliyoreum zman ne çabuk geçiyor anlamıyorum eşim yemek konusunda problem ve sırf bu yüsden annesinde yediğimiz zmanlarda oluyoır geç yiyirouz diye tepki veriyor ama benimde elimden gelen budur diyorum genelde cumadan bitirmeye çalışıyorum ama olmuyor hafta içide çamaşırım çok oluyor ve onları topla yerlerine koy çok uzyun zaman yorgun kalmamam neden oıluyr kısmet diyorum bakalım bigün bende bu işşin düzenini çözücem zamanla

Canlarım onu bunu yorgunluğu .......vs boşverelim ve çalışıyor olduğumuz için şükredelim.
Şu zamanda ne çok kişi işsiz.
Kaldıki ben kadının ne olursa olsun her daim çalışmasından yanayım.
Gözünüz korkmasın benim evim 200 metrekare ,hem ben hem de eşim çok titiziz.Yardımcı kadın bile almıyorum.
Eşim neredeyse hiç yemek yemez çokkkkkkk seçer.
Her akşam mutlaka pasta börek yaparım.
Bunları niye yazıyorum benim kadar yorulan neredeyse yoktur sonuç mutluyum:))))))))
Seve seve yapıyorum kimse bana yap demiyor benim tek sıkıntım ütü çünkü haftada 5 makine çamaşır yıkıyorum yaptığım ütüyüde hesap edin.Sadece bıu işi halletmesi için haftalık bir kadın almayı düşünüyorum.

Bişey merak ettim ben:) 2 kişimisiniz 5 makine çamaşır çok geldide:) ama eğer kalabalıksanız normal tabiia.s

haftada 5 makina çamaşır banadafazla geldi :) tabi iki kişi için.bencede bi bayanın çalışması çok önemli..ben şahsen çalışmadan duramam .işimi mesleğimmi çooook seviyorumm:)

Back