Hem çalışmam gerekiyor hem yeni anneyim kararsızım

New born

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2024
31
5
31
Merhaba
Bebeğim henüz 3.5 aylık ben çalışmayı ezelden beri çok seviyorum çünkü boş durmak faydasızmışım hissi veriyor fakat tabi bebek süreci evdeydim uzun zamandır sonra danışman bir iş arkadaşım ısrarla bi iş görüşmesine davet etti görüşmeye gittim ayıp olmasın çalışamasamda tanışmış oluruz diye olumluydu hatta bebeğe bakacak biri çıkana kadar bekleriz dediler fakat bebeğimi bırakacak kimsem yok diye vazgeçmiştim Aksilik işte eşimin firması bi anda kapandı kirada oturuyoruz ve iş bulamadı ne yazıkki ben bebeğimden ayrılmak istemiyorum bakacak biri de olsa vicdan azabı çekiyorum çünkü bana çok bağlı ama zaten öyle biri yok ama şu süreç o kadar zor ki böyle bir dara düştük ama bende ne yapayım şaşırdım artık

Merhaba
Bebeğim henüz 3.5 aylık ben çalışmayı ezelden beri çok seviyorum çünkü boş durmak faydasızmışım hissi veriyor fakat tabi bebek süreci evdeydim uzun zamandır sonra danışman bir iş arkadaşım ısrarla bi iş görüşmesine davet etti görüşmeye gittim ayıp olmasın çalışamasamda tanışmış oluruz diye olumluydu hatta bebeğe bakacak biri çıkana kadar bekleriz dediler fakat bebeğimi bırakacak kimsem yok diye vazgeçmiştim Aksilik işte eşimin firması bi anda kapandı kirada oturuyoruz ve iş bulamadı ne yazıkki ben bebeğimden ayrılmak istemiyorum bakacak biri de olsa vicdan azabı çekiyorum çünkü bana çok bağlı ama zaten öyle biri yok ama şu süreç o kadar zor ki böyle bir dara düştük ama bende ne yapayım şaşırdım artık
Eşin şu an işsiz ve evde değil mi ?

Eşin şuan işsiz sen sağım yapip çocuğa bırakacaksın eşin ilgilenecek. İş bulma surecine kadar da eşe dosta haber salacaksiniz birini bulacaksınız. Şuan eşinizden daha güvenilir kimse yok.

Eşin şuan işsiz sen sağım yapip çocuğa bırakacaksın eşin ilgilenecek. İş bulma surecine kadar da eşe dosta haber salacaksiniz birini bulacaksınız. Şuan eşinizden daha güvenilir kimse yok.
Deli gibi iş arıyoruz çünkü kiralar çok yüksek ama eşim bebeğe tek başına bakamıyor bebeğin dilinden anlamıyor kakası mı var mama mı istiyor bazen bırakıyorum işim oluyor ama beni çoğu kez yardıma çağırıyor

Öyle ama bebek mamayı bile benim dışımda kimseden içmiyor babası bile olsa
İçer merak etme aç kalırsa içer. 3.5 aylık bebek kafanızda büyütmeyin. Evet siz hâlâ lohusasiniz çok hassassiniz sizi çok iyi anlıyorum ama siz mecburum dediğiniz için böyle söylüyorum. İlla çalışmanız gerekiyorsa her şey halolur. Şimdiden bebeğin mamasini falan babaya devredin kendi ustunuzdeki kıyafeti koklatin falan filan.

Deli gibi iş arıyoruz çünkü kiralar çok yüksek ama eşim bebeğe tek başına bakamıyor bebeğin dilinden anlamıyor kakası mı var mama mı istiyor bazen bırakıyorum işim oluyor ama beni çoğu kez yardıma çağırıyor
Canım benim güzelim anlamak zorunda ,anlayacak sen nasıl anlıyorsun ? Çünkü onunla zaman geçiriyorsun. Baba da zaman gecirdikce anlayacak. Bak yemin ederim benim oglanin kakasinin geldigini eşim anlar. Yüzünden anlıyor bunun kakası var diyor. Zaman gecirdikce alışıyor onlar da.

Allah hayırlı bir kapı açsın , eşiniz iş bulsun da bunlara hiç ihtiyaç kalmasın ama ortada olan da bir durum var. Ev sahibi tolere etmez ki ? Bu ay da benden olsun demez eldeki avuctaki para da erir elbet.

İçer merak etme aç kalırsa içer. 3.5 aylık bebek kafanızda büyütmeyin. Evet siz hâlâ lohusasiniz çok hassassiniz sizi çok iyi anlıyorum ama siz mecburum dediğiniz için böyle söylüyorum. İlla çalışmanız gerekiyorsa her şey halolur. Şimdiden bebeğin mamasini falan babaya devredin kendi ustunuzdeki kıyafeti koklatin falan filan.
Tek sorun aslında en büyük sorun bebek kakasını kendisi hiç yapamıyor yapmadı da fitil kullanıyorum ama eşimin bunu yapabileceğini sanmıyorum bu durumda bebek morarıyor

Tek sorun aslında en büyük sorun bebek kakasını kendisi hiç yapamıyor yapmadı da fitil kullanıyorum ama eşimin bunu yapabileceğini sanmıyorum bu durumda bebek morarıyor
Öğret. Zaten hop adamın kucağına bırakıp git demiyorum ki. Örneğin fitil vermek zorundaysan çağır eşini izlet , karnı sisse dokundurt... Doktorunuz kabızlık için bir şey demedi mi ? Fitil de uzun süre kullanimda bağırsakların tembellesmesine neden olur.

Merhaba
E bir de senin tek maaşın eve mi, kiraya mi, faturaya mi, bebeğin mamasina bezine mi gidecek, bakıcıya mi gidecek? Şuan en kötü bakıcı parası 10-15 bin. O da en en iyi ihtimal.

Öyle ama bebek mamayı bile benim dışımda kimseden içmiyor babası bile olsa
eşim bebeğe tek başına bakamıyor bebeğin dilinden anlamıyor kakası mı var mama mı istiyor bazen bırakıyorum işim oluyor ama beni çoğu kez yardıma çağırıyor
iyi ya iste artik icmeye baslar, babasiyla da bağ kurar. babasi da size sormadan cocuk bakmayi ogrenir.
siz cok mu bilgilisiniz? uc cocuk mu büyüttünüz? nasil ogrendiyseniz o da ogrenir

Şu durumda yol belli ne yazık ki isteseniz de evde çocuğunuzla kalıp ilgilenemezsiniz o çocuğun bezi maması masrafı olacak ama eve maaş getiren yok. Eşiniz öğrenecek işleri çözmeyi kendisi bakmayı. İş bulana kadar bu şekilde devam edersiniz siz eve para getirirsiniz eşiniz iş bulunca da çocuk biraz daha büyümüş olur bakıcı kreş mreş bir şekilde hallolur.

Eşiniz iş bulsun bir an önce siz değil! Hem yeni annesiniz hem de iş sorumluluğu çok ağır gelmeyecek mi size?
Ev hanımlığını eziklik olarak neden görüyorsunuz bence çok mühim bir vaziyyet. Evi çekip çevirmek hem de evlat yetiştirmek kolay şey mi?

Siz ne iş yapacaksınız ve maaşınız ne kadar olacak?
İş seçme şansı yok şimdi girsin bir komi olsun bir sürü komi ilanı var 30k maaş veriyorlar. Hiç yoktan iyidir.

Şöyle ki
Merhaba
eşiniz evde . Daha güvenilir kim olabilir ki . Sütünüzü sağın zaten özel sektör bile olsa 6 aydan küçük bebeği olanlara tanınan haklardan yararlanırsınız . Çocuğunuzla geçirdiğiniz kısıtlı vakti de kaliteli değerlendirin yanında olun .

Eşiniz iş bulsun bir an önce siz değil! Hem yeni annesiniz hem de iş sorumluluğu çok ağır gelmeyecek mi size?
Ev hanımlığını eziklik olarak neden görüyorsunuz bence çok mühim bir vaziyyet. Evi çekip çevirmek hem de evlat yetiştirmek kolay şey mi?
Gerçekten öyle. İki yavrumda da ücretsiz izne ayrıldım . Evde asla iş bitmiyor çalışınca ya çalışıyorum deyip bazı şeylerin göz ardı ediliyor ama ev hanımından her şey dört dörtlük bekleniyor

Valla bacım o dört dörtlük bekleyenler bir zahmet avucunu yalamak zorunda. Kimse bebeklerimden mühim olamaz. Bu yüzden dörtlük bir hizmet beklemesin kimse
Gerçekten öyle. İki yavrumda da ücretsiz izne ayrıldım . Evde asla iş bitmiyor çalışınca ya çalışıyorum deyip bazı şeylerin göz ardı ediliyor ama ev hanımından her şey dört dörtlük bekleniyor

X