Hem çalışıp hem de tezli yüksek lisans yapan?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Selam arkadaşlar,

ben çalışıyorum, aynı zamanda yüksek lisansa başvurucam. tezli yapmak istiyorum 2 senelik.. benim gibi düşünenler var mı okula çok fazla devam etmeden de bitirebilirim diyen cesur yürekler :)

Canım bende bu yıl tezli yüksek lisansa başlıcam ve iş arıyorum yani hem çalışıp hem yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ve yapabileceğimede inanıyorumsengözlerimebaksanab

tez zamani daha yogun calismak gerekir ama halledilir yahu =)

kolay gelsin basarilar

arkadaşlar, ben de hem çalışıp hem de tezli yükseklisans yaptım ama genelde tüm üniversitelerde derslere devam zorunluluğu var..hatta olmayan yok...bize ilk önce bir program yaptılar, haftanın 4 günü ders..e hepimiz çalışıyoruz..hocalarla konuş konuş...sıkış tepiş 2 güne sığdırdık...öğle arasını falan hep dersle doldurduk...işyerlerinden de resmi olarak 1gün izin verdiler ama güç bela bir şekilde 2 gün devam etmeyi başardık...

"okula çok fazla devam etmeden de bitirebilirim diyen cesur yürekler :)" demişsin...sen bunu galiba okula gitmeden de dersleri başabilirim anlamında yazdın ama devam zorunluluğun varsa ve hocalar bunu çok ciddiye alıyorsa derslerin çok iyi de olsa devamsızlıktan kalma riskin var..ama devam zorunluluğun yoksa (ki sanmıyorum tezli hem de) ya da hocaların bunu önemsemiyorsa (ama genelde dikkat ediyorlar) şansın var...

ben geçen sene yüksek lisansa başvurduğumda işten ayrıldım çünkü devam zorunluluğu vardı benim okulumda.haftada 3,5 gün dersim oldu ve derslerin tamamına girebildim.
çalışan arkadaşlarım da oldu ama onlar hem tüm dersleri 1 yılda veremediler-hocalar devam zorunluluğunu uyguladıkları için- hem de işten izin almaları çok zor oldu.izin aldıkları günlerde ücret ödenmedi ve yıllık izinlerinden kesildi,sürekli iş yerinde huzursuzluklar oldu vs vs.

devam zorunluluğu olmayan bir okul ya da bölüm olursa yapabilirsin ama aksi takdirde biraz zor gibi- ben değil full time,part time bile çalışamadım.

Ben de 2 senelik y.lisansı 3 senede bitirdim gamyoncuiremsu çünkü arada hem çalışıyordum hem de evlendim sositososito hatta ilk sene tüm dersleri tamamlayıp 2. sene tezime başladığım halde, bir de izmirde yaşayıp tezi ankaradaki üniversitemde verdim.. ilk sene ders zamanı da part time çalıştım.. Çok üzgünüm çoook kabus gibi zamanlarım oldu, vliliğimin ilk senesi de kabusa döndü ama şimdi o günler o kadar uzak ki geçen temmuzda verdim tezimi :içelim:

arkadaşlar istanbulda ki özel üniversitelerde yüksek lisans saat 19,00 da başlıyor çalışanları düşünerek yapmışlar ne güzel...tabiiki devam zorunluluğu var..ama artık herşey ilerledi..yüksek lisans yapmak isteyenlere müjde verebilirim..hem çalışıp hem yüksek lisans yapabilirsiniz...çünkü yine bazı üniversiteler uzaktan eğitim yüksek lisans dersi veriyor....
mesela sakarya üniversitesi uzaktan yüksek lisans eğitimi veriyor...linki veriyorum bilgileri alabilirsiniz....her ilde mutlaka vardır bu sadece sakarya üniversitesiyle isınırlı kalmıyor..goggle dan araştırın..

http://www.sakarya.edu.tr/?pid=haber&hbr=224

canım ben bu tip y.lisansların ücretli ve ayrıca tezsiz olduğunu biliyorum ve her bölüm için de yok ayrıca CADIARZU

Yüksek lisans yapmak zor olsa gerek okuduklarımdan sonra

devlet üniversitelerinin de tezsiz y.lisansları var, akşam gidiyosun 1 senede bitiyo.. ama örneğin marmara'nın bi programı 6,5 milyar lira.. çok bence devlete neden o kadar para vereyim ki

devlet üniversitelerinin de tezsiz y.lisansları var, akşam gidiyosun 1 senede bitiyo.. ama örneğin marmara'nın bi programı 6,5 milyar lira.. çok bence devlete neden o kadar para vereyim ki

ewt devlet üni.lerinde de paralı..ben de senye ist.da özel bi üni.de tezsiz yapmak istiyorum ama çalışmam şart,ailemin kesinlikle karşılayacak durumu yok..hem yeni bi şehir,yeni bi düzen,iş hayatına alışma(iş bulabilirsem tabi inş.) hem de yüksek nasıl olacak bilmiyorum ama çok istiyorum :icecream:
Allah hepimizin yardımcısı olsun a.s.

dersleri özel sektörde çalışırken verdim.1 günlük iznimi haftaiçine ayarlayıp,o bir günlük iznimde okula gidip derse giriyordum,programım okadar karışıktı ki,öğlen ders bitiyordu,diğer ders ta 4 te başlıyodu derken dersleri bitirdim,şimdi teze geçtim,izin konusu biraz daha rahat haftanın bir günü 3 saat gidip geliyorum,ama gerçekten zor oluyor hem çalışıp okula gitmek,izin problem olmasa iyide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…