• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Helikobakteri

annemde yıllarca cekti o mide agrısını bir cesit antibiyotik kullandı ve gecti cok sükür denemedigi bitkisel kalmamıstı. gecmiş olsun.

annemde yıllarca cekti o mide agrısını bir cesit antibiyotik kullandı ve gecti cok sükür denemedigi bitkisel kalmamıstı. gecmiş olsun.
Ne mutlu anneniz adına çok sevindim.suan kullanıyorum 14 günlük bi antibiyotik tedavisi umarım geçer.annenizinde mı 14 günlük tedaviydi.

ağız kokunuz da oluyormu acaba ? bende dün yaptırdım aynıları bendede çıktı fakat doktora daha gösterme fırsatım olmadı

ağız kokunuz da oluyormu acaba ? bende dün yaptırdım aynıları bendede çıktı fakat doktora daha gösterme fırsatım olmadı
Evet ağız kokusu yapıyor ilk belirtisiydi bende çok kötü bi koku .biran önce gösterin tedaviniz başlasın.insallah şifa buluruz

arkadaslar reflüm var yirmi gündür hat safhada .dr a gittim hayatımda ilk reflü atagı bu cok saskınım ve cok üzgünüm ızdırabım da buyuk:KK43: Rabbim hepimize şifa versin tezelden insallah.
ben dr a gittim endoskopi yaptırdım gastrit ve reflü cıktı .biopsi de aldı.hp bakacaktır muhtemelen.bu hastalıga 20 gundur tutuldum geceli gunduzlu arastırdım yazayım herkes faydalansın

helico tedavisi herkese gerekmiyormus artık
ülser varsa
ailede kötü hastalıktan varsa
bu durumlarda helico bitirmeye calısıyor tıp

helico tedavisi sonrası muhtemelen kurtulunur ha kurtulanamadı mı dr ona bakar dortlu antibiyotik set var onu da yapar
bol su için bu tedavi doneminde

evde mutfakta her sey bulasık makinasında yıkanacak elde bi r sey yıkanacaksa az camasır suyu dort bes damla ceyrek kapak yıkanacak

mutfaktaki sunger kısa surelerde yenilenecek
herkesin bardak tabak kasık salata tabagı ayrı olacak
yani ortak alanda kimse baskasının da kullandıgı mutfak esyasını kullanmauacak
bunlar önlemler tekrarlamama önlemleri
solunumla bulasmaz
esler arasında tedavisi tam olana bulasmaz tedavisi tam olan da digerine bulastırmaz

helico genelikle tedavi ile yok olur
olmaz ise bunu dr a sormalıdır belki dr şikayetler azalmaz veya gecmezse endoskopiye yollar
aslında dr lar endoskopi oncesi bu tedaviye de baslamaması lazımdır ama bazen emin olduklarında hemen baslarlar

baska soru varsa cevaplarım

benim de helico tedavisi alan sizlere sorularım var
-şikayetlerinizin arasında bogaz yanması -agza acı su gelmesi- midedeki asit miktarındaki artıs nedenli kusma... bunlar var mıydı yoksa şikayetiniz nelerdi

Tedavi sonrası agız kokusu bitmesi lazım helico yoksa bittiyse ve koku devam ediyorsa 1- bademcik tası 2- diş diş eti hastalıkları bakılır.ayrıca uzun sure aclıkta illa az biraz agız kokar.oruc ayında cogu insanın nefesi kokar.fazla ac kalınmaz dişler iyi fırcalanırsa kokmaz

arkadaslar reflüm var yirmi gündür hat safhada .dr a gittim hayatımda ilk reflü atagı bu cok saskınım ve cok üzgünüm ızdırabım da buyuk:KK43: Rabbim hepimize şifa versin tezelden insallah.
ben dr a gittim endoskopi yaptırdım gastrit ve reflü cıktı .biopsi de aldı.hp bakacaktır muhtemelen.bu hastalıga 20 gundur tutuldum geceli gunduzlu arastırdım yazayım herkes faydalansın

ülser varsa

helico tedavisi sonrası muhtemelen kurtulunur ha kurtulanamadı mı dr ona bakar dortlu antibiyotik set var onu da yapar

evde mutfakta her sey bulasık makinasında yıkanacak elde bi r sey yıkanacaksa az camasır suyu dort bes damla ceyrek kapak yıkanacak

solunumla bulasmaz
esler arasında tedavisi tam olana bulasmaz tedavisi tam olan da digerine bulastırmaz

olmaz ise bunu dr a sormalıdır belki dr şikayetler azalmaz veya gecmezse endoskopiye yollar
aslında dr lar endoskopi oncesi bu tedaviye de baslamaması lazımdır ama bazen emin olduklarında hemen baslarlar

-şikayetlerinizin arasında bogaz yanması -agza acı su gelmesi- midedeki asit miktarındaki artıs nedenli kusma... bunlar var mıydı yoksa şikayetiniz nelerdi
Mer

ülser varsa

solunumla bulasmaz

ülser varsa

solunumla bulasmaz

Merhaba sizede geçmiş olsun .ağıza acı şu gelmesi ve boğaz yanması genelde reflu şikayetinde oluyor bende reflüde var.simdi antibiyotik tedavim bitti hb için migde koruyucu içiyorum sadece şuanda 2 ay içicem 3 ay sonra yeniden bakilicak. Reflunuz varsa size tavsiyem her yanma hissettiğiniz de 3 yudum süt icmeniz faydasını görüceksiniz iyi geliyor

gastroentoroloji hemşiresi olarak nacizane birkaç şey söylemek isterim.helikobacter varlığı 14 günlük antibiyotik tedavisi ile yüksek oranda biter,bitmediği vakalar vadır,başka bir antibiyotiğe geçilir o takdirde.her helikobakter pozitif her hasta tedavi edilmelidir,es geçilmez.toplumda yaygınlığı çok fazladır zira hava yolu ile bile bulaşabilir.konu sahibine tavsiyem antibiyotıklerinizi,çiğneme tabletlerinizi doktorunuzun size söylediği şekilde aralıksız kullanın,ilaç kullanımı sırasında ağzınızda acı tat olabilir bu durumda nane şekeri iyi iş görüyor,ilaçlar büyük abdesinizi boyayabilir telaşlanmayın.geçmiş olsun

gastroentoroloji hemşiresi olarak nacizane birkaç şey söylemek isterim.helikobacter varlığı 14 günlük antibiyotik tedavisi ile yüksek oranda biter,bitmediği vakalar vadır,başka bir antibiyotiğe geçilir o takdirde.her helikobakter pozitif her hasta tedavi edilmelidir,es geçilmez.toplumda yaygınlığı çok fazladır zira hava yolu ile bile bulaşabilir.konu sahibine tavsiyem antibiyotıklerinizi,çiğneme tabletlerinizi doktorunuzun size söylediği şekilde aralıksız kullanın,ilaç kullanımı sırasında ağzınızda acı tat olabilir bu durumda nane şekeri iyi iş görüyor,ilaçlar büyük abdesinizi boyayabilir telaşlanmayın.geçmiş olsun
Merhaba Teşekkür ederim.antibiyotik tedavim bitti şimdi 2 ay migde koruyucuyu içiyorum. Inşallah dediginiz gibi gitmistir o bakteri .3 ay sonra dışkı testiyle bakilicak dedi doktorum. Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler icin

benden antrumda gastrit dedi ve hafif kös.antrumdan biopsi aldı.sonucu daha cıkmadı.benim ana şikayetim reflü.ilaçlar bunu biraz bastırıyor.resmen köpürür gibi bir tükürük oluyor bogazımda.bogazım yanıyor sesim de iyi değil.ilaçlar ne kadar sürede fayda edecek bilemiyorum.bu durumda helico cıkarsa o tedaviyi vucudum kaldırır mı onu da hiç bilemiyorum...
bir arkadasım bana safra kesene baktır safra kesesi taşı da reflü yapar dedi.siz bu işin eğitimini almıssınız safra tası bu şikayeti yapıyor olsa gastroenteroloji dr u ultrasona bakması gerekmez miydi?

benden antrumda gastrit dedi ve hafif kös.antrumdan biopsi aldı.sonucu daha cıkmadı.benim ana şikayetim reflü.ilaçlar bunu biraz bastırıyor.resmen köpürür gibi bir tükürük oluyor bogazımda.bogazım yanıyor sesim de iyi değil.ilaçlar ne kadar sürede fayda edecek bilemiyorum.bu durumda helico cıkarsa o tedaviyi vucudum kaldırır mı onu da hiç bilemiyorum...
bir arkadasım bana safra kesene baktır safra kesesi taşı da reflü yapar dedi.siz bu işin eğitimini almıssınız safra tası bu şikayeti yapıyor olsa gastroenteroloji dr u ultrasona bakması gerekmez miydi?
[/QUO
doktor mutlaka usg ye bakar diye düşünüyorum,tabi her doktorun yaklaşımı farklıdır.endoskopide kaçağın boyutu görülmştür,eğer çok fazla ise cerrahi yöntem öneriyoruz biz hastalarımıza.

hafif dedi kös e .hafif diyor ama şikayetim fazla.anlamıyorum.hem hafif olup hem sesim kısık bogazım yanıyor.gunde 2 tablet pantpas 40 mg basladık 2 gundur bakalım biraz iyi gibi.
--peki plicatör endoskopla agızdan girip kapağa dikiş atma yöntemi varmıs bunu duydunuz mu bunu öneren var bana
cunku aneztesi yok kesi yok endoskopi yapar gibi bi işlem

--reflü ameliyatları sizce tc de basarılı mı önerir misiniz?

Merhaba gecmiş olsun bende vardı tedavi gördüm 11 yıl önce antibiyotik tedavisi. Cok şükür gecti. 4 ay önce endoskopi yaptırdım çok şükür yok. Bi taıdıgım endoskopi için beklerken Bi amca yıllarca Dr. Dr gezdim Bi care bulamadım demiş.. Birisi ona bu tarifi vermiş kullanmış artık cıkmıyor us endoskopi de helikobakteri ve herkese öneriyormus. Aynen yazıyorum bana gönderilen. Birer cay bardagı olacak hepsi. Leblebi tozu, bal, sığla yağı karıstırıp 21 gün boyunca bir kasık tüket yazmış. Umarım şifa olur denemekte fayda var. Kontrollerinizi aksatmayın tekrar geçmiş olsun

Benim biopsi sonucunda heliko cıkmadı..helico bazı özel durumlar harici tıp artık tedavisini vermiyor.yani her helicosu olana tıp tedavi vermiyor .zaten tedaviye ragmen kurtulamayanlar oluyor yada tedavi olsa bile tekrar bulas sansı olabiliyor.bu nedenlerden dolayı dr lar vermiyor net helicodan kurtulmak için olanlarla dolu.tedavi almıs avuc avuc içmiş ama helicodan kurtulamamıs bu gibi durumlarda işinde yetkin bir gastroenteroloji uzmanı gormesi lazım.

Merhaba arkadaşlar geçen hafta endeskopi oldum ve Migdemde gastrit ve helikobakteri çıktı şimdi antibiyotik tedavisine başladım.bu mikroptan kurtulan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim.bi bitki yada kür kullanıp geçen var mi
bende de birşeyler var ama henüz doktora gidecek boyutta değil, gaz problemi oluyor, sizde de midede şişlik gaz yapıyor mu yazabilir misiniz rica etsem ? en azından sorunun ne olduğunu anlamama yardımcı olur cevabınız

Merhaba arkadaşlar geçen hafta endeskopi oldum ve Migdemde gastrit ve helikobakteri çıktı şimdi antibiyotik tedavisine başladım.bu mikroptan kurtulan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim.bi bitki yada kür kullanıp geçen var mi
Geçmiş olsun mevlam şifa versin. Uygulanmış Bi kür var onu deneyin derim. Birer cay bardagı olacak sığla yağı, bal ve leblebi tozu bu üçü karıstırıp 21 gün boyunca bir kasık tüketilecek. Denenmiş Bi kür. Bi amca yıllarca doktor doktor gezmiş enson bu kürü uygulamış ve fayda görmüş. İnsallah şifa olur

Merhaba Kullandığınız antibiyotik sonucunda iyileşme oldumu. Sizin şikayetlerinizi yaşayan ve iyileşen bi çok tanıdığım var bitkisel tedavi ile daha doğrusu kırmızı reishi mantarı kullandılar diğer adı Ganoderma licidum mantarı tavsiye etmek istedim

Back
X