Helikobakteri

geçmiş olsun, bende yaklaşık 20 senelik bir geçmişi vardı mide rahatsızlıklarının. helikobakteri 20 sene önce çok fazla bilinmiyordu, en son yaklaşık 7-8 sene önce yaptırdığım endoskopide bulundu ve tedavimi asla aksatmadım. Doktorum bana ne derse hepsini yaptım.
Üzerine mide kapakçığım inanılmaz açılmışi incelmiş ve afedersiniz ne yesem su bile içsem gazla beraber ağzıma geliyordu.
Yeme şeklimi kökten değiştirdim.
Kola asitli içecek inanın tadını unuttum.
Mısır ve türevleri haşlanmışı, közlenmişi, salataya eklenilen hatta pizza üzerine koyulan mısırın bir zerresini bile ağzıma senelerdir atmıyorum.
Hamburger vb işlenmiş hazır gıdaları senede 2-3 oda ancak canım çok isteyecek o zaman güvenilir gerçek et kullanan yerlerden yiyorum.
Patates kızartması aşığıydım ama yağlı yedikçe baktım gaz, afedersiniz geğirmeyle gelen midedeki ne varsa hepsini tetikliyor. Kızartmayı bıraktım. Fırında patates kızartması yapıyorum azıcık yağla karıştırıyorum 1-2 kaşık patatesi üzerine azıcık baharat fırında aynı yağda kızarmış gibi oluyor.
Senelerdir böyle devam ediyorum;
Midem düzeldi bin şükür
Geğirme, gaz, midedeki yemeğin genizden geri gelmesi bitti
Mide kapakçığım artık eskisi gibi açılmıyor
Hamile kadın görüntüsü gitti yemek yediğimde karnımın toparlak olması
İlaçlar sizi geçici olarak iyileştirecek, eğer yaşam şeklinizi değiştirmezseniz 1 sene geçmeden yeniden geriye gelecektir. Size dokunan gıdaları en iyi siz bilirsiniz. Bunları mutlaka fark edin, sonra hayatınızdan çıkartın