• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Helikobakter!

Krissi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
3.000
2.221
133
34
Bu illetten ne Zaman kurtulucam bilmiyorum. 2 sene önce ilk kez yakalandım tedavi oldum geçti dediler tahlil yaptılar kurtulmuşum. Sonra ne olduysa bir ay önce tekrar mide sorunları yaşamaya başladım. Tekrar gittim geçmişim olduğu için mideden parça aldılar baktılar tekrar olmuşum. Yine tedavi oldum yine geçti gibi hissediyorum tahlil vericem. Ama bu böyle seneler sonra yine tekrarlayacak mı? Ben artık tamamen kurtulmak istiyorum çok sıkıldım ve acı çekiyprum. İyi yıkanmayan sebzelerden olurmuş, o kadar da dikkat ediyorum neden oluyor bilmiyorum.

Bu arada konu doğru yerde mi onu da bilmiyorum. Ben hiç bir şey bilmiyorum :KK76:

Bu illetten ne Zaman kurtulucam bilmiyorum. 2 sene önce ilk kez yakalandım tedavi oldum geçti dediler tahlil yaptılar kurtulmuşum. Sonra ne olduysa bir ay önce tekrar mide sorunları yaşamaya başladım. Tekrar gittim geçmişim olduğu için mideden parça aldılar baktılar tekrar olmuşum. Yine tedavi oldum yine geçti gibi hissediyorum tahlil vericem. Ama bu böyle seneler sonra yine tekrarlayacak mı? Ben artık tamamen kurtulmak istiyorum çok sıkıldım ve acı çekiyprum. İyi yıkanmayan sebzelerden olurmuş, o kadar da dikkat ediyorum neden oluyor bilmiyorum.

Bu arada konu doğru yerde mi onu da bilmiyorum. Ben hiç bir şey bilmiyorum :KK76:
Miğden bu konuda hassas belliki tekrarlamaması gerekir aslında
Demekki gerektiği kadar dikkat etmiyorsun
Et balık vs iyi pişmiş yemelisin
Sebzeleri sirkeli su ile yıkamalı daha sonra sudan geçirmelisin
Dışarda yemek yiyor isen ondan kaynaklanıyor olabailir malum pek hijyenik değil oralar

Miğden bu konuda hassas belliki tekrarlamaması gerekir aslında
Demekki gerektiği kadar dikkat etmiyorsun
Et balık vs iyi pişmiş yemelisin
Sebzeleri sirkeli su ile yıkamalı daha sonra sudan geçirmelisin
Dışarda yemek yiyor isen ondan kaynaklanıyor olabailir malum pek hijyenik değil oralar
İnsanız canımız çekiyor yemiyorum diyemem yiyorum ama onca insan yiyor neden onlarda olmuyor. Belki oluyor da benim gibi şiddetli acı hissederek doktora gitmiyorlar insanların %80inde varmış ama ben resmen acilleri aşındırıyorum yakalandığımda. Bu kadar sık olmak neden olur ki? Özellikle ilk yakalandığımdan beri çok dikkat ediyorum ama buna rağmen yakalandım. İlacını içmek sorun yoksa endoskopiye canlı giriyorum devlette oluyorum alıştım da senede bir giriyorum.

İnsanız canımız çekiyor yemiyorum diyemem yiyorum ama onca insan yiyor neden onlarda olmuyor. Belki oluyor da benim gibi şiddetli acı hissederek doktora gitmiyorlar insanların %80inde varmış ama ben resmen acilleri aşındırıyorum yakalandığımda. Bu kadar sık olmak neden olur ki? Özellikle ilk yakalandığımdan beri çok dikkat ediyorum ama buna rağmen yakalandım. İlacını içmek sorun yoksa endoskopiye canlı giriyorum devlette oluyorum alıştım da senede bir giriyorum.
Hepimizde var bu bakteri dediğiniz gibi
Ama herkezin asit yüzdesi sindirim sistemi hızı vs farkldıır bunalara bağlı olarak bakterinin üremesi artıyor olabilir
Sizin miğdeniz daha hassas demekki
Dışarda yerseniz bile sebze dışında birşeyler yeyin

Hepimizde var bu bakteri dediğiniz gibi
Ama herkezin asit yüzdesi sindirim sistemi hızı vs farkldıır bunalara bağlı olarak bakterinin üremesi artıyor olabilir
Sizin miğdeniz daha hassas demekki
Dışarda yerseniz bile sebze dışında birşeyler yeyin
Dikkat ettim sebzeyi evde de yesem oluyor, o kadar dikkatli temizlesem de sanırım o mikrop bir türlü ölmüyor.

Şu anda tıp dünyası tarafından öldürülmeye çalışan hp nin ileride faydalı bakteri olabileceği konuşuluyor.bunu diyenlerden biri rasim küçükusta bu bakteri her insanda var bakteri çok fazla çoğalıp hastalık yapıyorsa.saraçoğlunun 21 günlük brokoli kürünü araştırın.derim.

Ben de aynı derdi taşıyorum. Yaklaşık 2 yıl önce olmuştu. Antibiyotik tedavisinden sonra geçmişti ve şikayetlerimin hepsi geçmişti. 1 ay kadar evvel ağız kokusu şikayeti ile gittim. Endoskopi sonucu bakteri var dediler. Yine ilaç tedavisi verdiler. 2 gündür kullanıyorum ama ilaç kullanmaya başladığımdan beri ağız kokum arttı. Hatta ilaçtan önce sadece ben farkediyordum şimdi herkes duyuyor kokuyu.
Böyle birşey yaşayan var mı?

Bildiğim kadarıyla ve kullandığım kadarıyla ağızda acı bir tat bırakmak dışında ağız kokusu yapmıyor. Geçti mi şikayetleriniz merak ettim?

Back