Hediye krizi

Benim eşim de özel ders veriyor, yakın akrabalarımızın çocukları dışında kimseye ücretsiz ders vermez.
Akraba çocuklarına da yakınlığına göre değişir tutumu.
Rutin her hafta ders vermez mesela.
Evvelki yıl komşumuz üniversite sınavına girecek kızı için ders istedi, ara sıra görüşürüz ailece.
Eşim normalde verdiği ücretten 100 TL indirim yaptı.
Komşumuz, kızı tıp fakültesini kazanınca jest yapmak istemiş ve kendi mutfak dolaplarının kapaklarını yenilerken bizimkini de yenilemeyi teklif etti.
Teşekkür ederiz zahmet etmeyin dedik çok uyguna yapılacak deyip ısrar ettiler.
Bu işler karşılıklı oluyor anlayacağınız.
Eşiniz gibi insanlara ‘el iyisi, ev ağası’ denir bizde.
Babam da aynı böyle.
Annemi az üzmedi eş, dost, akraba için.

Hediyeleşmek güzel bir davranış ama bu kadarı fazla. Ben kimseye çok pahalı hediyeler almam bana alınmasını da arzu etmem çünkü karşılığını vermek zorunda hissederim. Çocuklarımın 1 yaş doğum günü hariç doğum günü yapmadım. Doğum günlerinde alır onları yemeğe oradan da lunapark a götürürüm ardından bir hediye alır evde de bir pasta keseriz olur biter. Evde doğumgünü yapsam illa ki eşi dostu davet edeceğim, insanlar da kendilerini hediye almaya mecbur hissedecekler hiç gerek yok. Çocuğum güzel bir gün geçirsin yeter bana.

Bebeğiniz doğduğunda masraflarıniz çok olacak, anne sütü ile besleseniz sütünüz bol ve kaliteli olsun diye özel içecekler alacaksınız, meyve, et, süt ürünleri derken sağlam bir harcama yapacaksınız. Mama yese büyük kutuları 100 TL den aşağı değil ve ayda 2 kutu gidiyor o da anne sütü takviyesi olduğu halde. Bezi, kıyafeti, doktor muayenesi, vitamini, oyuncağı hep para. Bu saatten sonra ekstradan kimseye para harcamayın. Mesela çocuğunuz doğduğunda, çocuğunuzun adına bes hesabı açtırıp, her ay düzenli para yatırın. Dogumunuza az bir süre kalmış, doğum ücreti bile başlı başına iyi bir meblağ.

fark etmesine sevindim.
bir de benim bebeğim 7 aylık, normal 70-80 tl lik küvet takımlarından var ve artık onunla zorlanıyoruz. banyo oturaklarından aldım ona geçecek yarın :) o katlanan küvete para vermediğiniz bence iyi olmuş daha alacağınız çok şey olacak
sağlıcakla doğsun, büyüsün inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…