Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Ben de katılıyorum. Bugün 12,5 harcadım, geriye kaldı 137,5 tl. Ama yarın bime kurabiye kalıbı geliyor onu bekliyorum ne zamandır :)

Ben haftalık yemek listesi bu hafta yapmayacaktim, iş planima göre 3-4 akşam mesaide olacaktım.
Aşcimiz bugün evinde elini kesmiş önümüzdeki hafta raporlu. Yani öğlen yemek yok, para verilecek.
Bu durumda hem öğlen, hem akşam, hem de eşime göre bir liste hazirlamam lazım.
Pazara kadar dolapta kalan yemekleri bitirip sağlam bir hazırlık yapmam lazım.

Yemek listesini daha düşünemedim ben dışarda işim vardı eve gelinceye bu saate kadar kefir ve yoğurt yaptım. Bugün Kıymalı lahana kavurması, cevizli kereviz yoğurtlama vardı. Evden yaptım. Yarın uygun bir balık bulup pişiririm herhalde, yarın planlayım gerisini de

cevizli kereviz yoğurtlama enfes bir lezzet bazen yanına havuç da yapıyorum ya da karıştırıyorum afiyet olsun

GÜNAYDIN
Dün marketten peynir ekmek ve biber aldım 19 lira verdim
Bugün soğan muz ve sebze bakacağım duruma göre
Haftalık 100 lira market için koydum ayrı bir cüzdana bakalım başarılı olacak mıyım

Gunaydin arkadaslar hayirli cumalar.
Dun esim yumurta ve kasar peynir almis toplam 20 tlye. Bugun evdeyim birazdan bir yemek listesi olusturup markete gidecegim.
Burada pazar yok aslinda fakat marketler cuma gunleri pazar gibi hem taze hem uygun fiyata sebze meyve getiriyor. Bugun alirsam 1 hafta yeterlidir bence.
Fakat bizim maalesef disarida yeme gibi bir aliskanligimiz var onu biraksak super olacak

Ben de katilmak isterdim ama bu hafta o kadar dolu ki evim...
Haftayi 20 tl ile bile bitirebilirim.

Haftaya gelirim :))

20 tl olarak listeye alayım mı :)

dışarda yemek işini bitirdik biz. dışarda yemek de bütçeyi bitirmişti zaten :) yaz tatili ve şubat tatilllerinde fazlaca dışarda vakit geçirdiğimiz için o zamanlar dışarda yiyoruz artık.
siz de özel günlerinizde vs. gibi durumlara kendinizi koşullarsanız, beklenmedik harcamalar azalır.

yeni gelenler hoş geldiniz, listeye adını eklemeyi unuttuğum kimse kalmamıştır umarım.

haftalık yemek listelerini paylaşmak zorunlu değil, isteyen herkes paylaşım yapabilir.

hepiciğinize harcamasız günler...

günaydın kızlar dün hiç harcama yapmadım. 100 tl ile katılmıştım aynen devammm :)

ben gıda sektöründe çalışıyorum toptan gıda. eve bişeyler alıyorum mesela ama parasını maaşımda ödüyorum bunlarıda şimdiki giderden düşmeme gerek yok demi? nasıl yapsam bilemedim ya fikir verirmisiniz?

Dogru diyorsun kosullandirmak gerek.
Bir de okuldan gelince spora gidiyorum spordan sonra da yorgunum hadi disarida yiyelim diyorum cok gun.
Aksamdan yemegimi yapacagim bundan sonra.
Bu sayede evde yemek var cikmayalim deriz belki :)

Canim sonucta ona da para oduyorsun bence dahil et :)

Bir de okuldan gelince spora gidiyorum spordan sonra da yorgunum hadi disarida yiyelim diyorum cok gun.

dışarda yemenin en önemli sebebi bu zaten. evde yemek yok, ama açız, hazırlamak zaman alacak ve yorgunuz, o zaman dışarda yiyelim.

yemeği bir akşam önceden yapmak ya da o gün yapılacaksa da zaman almayan yemeklerden planlanmışsa dışarda yemeğe gidilmiyor. tecrübeyle sabit. haftalık yemek listeleri bu anlamda kurtarıcı oluyor. yemek listene bakıyorsun, eksik varsa önceden tamamlıyorsun.

Dışarıda yemek bütçenin en büyük dusmani gerçekten
Ben genelde şöyle yapiyorum, haftaici yoğun çalıştığım için pazar gününden birkaç çeşit yemek yapıp dolaba koyuyorum, akşamları isitmak kaliyor,yanına salata ya da ayranla tüketiyoruz.
Buzlugunda her zaman yemek olabilecek pratik şeyler de dışarıda yemekten kurtarıyor.
Mesela ben köfte, dolma, et sote, börek, haşlanmış baklagil hep bulunduruyorum ki yemek yoksa bile bir poşet et çıkartıp buzunu cozduruyorum yemek hazır ya da köfte iki dakikada tost makinasında pisiyor

K kahvemsi mutluluk pazar gününden hangi yemekleri yapıyorsun mesela?
Ben de bu sistemi uygulamak istiyorum da ne dayanır emin olamıyorum.
Pazardan bi yapsam çarşambayı da çıkarsa ne iyi olur aslında.
Bir de et soteyi yapıp buzdolabı poşetiyle buzluğa mı atıyorsun?
Bu aralar aklımda mercimek çorbayı pazardan yapıp konserveye koyup perşembe için mesela şaklamak var :)

Bu arada bizim için hafta pazartesinden başlıyor.
Alış verişe haftasonu çıkıyoruz da kızlar.
O nedenle şimdilik aldıklarımı paylaşamıyorum :)
Ama ufacık bir tavsiye vermek isterim, hergün ayrı ayrı şeyler için markete girmek fazla para harcatıyor.
Haftalık alıp sadece ekmek almak bence en iyi sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…