Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Böyleyse meyve sebze kahvaltılık yoğurt vs onlarda bende bütçeyi aşmam diye düşünüyorum daha doğrusu bilmiyorum buraya yazarak neye ne kadar verdiğimı görmek istiyorum
Kesinlikle sınır koymak ise yarıyor...Mesela gitsem bugun bir cok sey alırdım.
Hayır tatlu evdekilerle idare et dedim ve Kendimi engelledim
Yarın ya da salı acil ihtiyaçları alirim...Su an 250 bütçemden harcama yapmadım

Dün markette su ekmek ve yumurtaya 28.95 verdik. Ayrıca yemek siparişi için 39 verdik. Dünün toplamı: 67,95
Bugün eşim nöbetçi şimdilik harcaması 24 tl.

Böyleyse meyve sebze kahvaltılık yoğurt vs onlarda bende bütçeyi aşmam diye düşünüyorum daha doğrusu bilmiyorum buraya yazarak neye ne kadar verdiğimı görmek istiyorum
Nereye ne kadar verdiğini ve nelerden kısabileceğini görebilirsin. Topiği kurduğumdan beri hedefi tutturduğum hiç olmadı 🙄 ama normalde harcadığım miktarın altına düşmeyi öğrendim.

Nereye ne kadar verdiğini ve nelerden kısabileceğini görebilirsin. Topiği kurduğumdan beri hedefi tutturduğum hiç olmadı 🙄 ama normalde harcadığım miktarın altına düşmeyi öğrendim.
Evet bende onu amaçlıyorum dediğim gibi toplu bır alışverişim var o yüzden tutar hesap diye düşünüyorum

Kesinlikle sınır koymak ise yarıyor...Mesela gitsem bugun bir cok sey alırdım.
Hayır tatlu evdekilerle idare et dedim ve Kendimi engelledim
Yarın ya da salı acil ihtiyaçları alirim...Su an 250 bütçemden harcama yapmadım
Size çok katılıyorum haftalık markete gitmeye başladım ne kadar cok gitsen okadar harcanıyor örnek eşim ekmek almaya gidiyor sadece ekmek lütfen dememe rağmen en iyi ihtimalle 20 25 TL harcıyor yasak koydum para al cebine kartı alma diyorum

Merhabalar
Yeni bir hafta başladı ve 250 tl attim cüzdana bakalim yetecek insallah.nekadar cok markete gidersek okadar fazla gidiyor.
Suan hic harcama yapmadım perşembeden almistim eve her şey
Cok ihtiyacım yok aslında biraz keyfi alirsam ona gider ama kendimi tutmaya calisicam cunku meyve sebze Yumurta sut yogurt bakliyat falan her şey var. Eger 50 tl artırıp kenara atarsam ne güzel olur.bu ara kiyafet alışverişine gidesim var para var aslında ama bitmesin diye kendimi tutuyorum 😊harcamak ve tutmak konusunda sınanıyorum

Selam canlar,

bugün 42€ harcadim.
Komsum gözleme yollamisdi dün. Nasil sevindim. Lezzetli olmasindan ziade, düsünmesi bile cok mutlu etti beni. Simdiye kadar sadece merhabalasiyorduk. Bugünde tabagi geri götürdügmde mutfagin yok, istedigin zaman benim mutfagimi kullana bilirsin dedi. Cidden cok güzel davranislari var. Umarim arkadas oluruz.

Markete cikolata almaya gittim bugün, tabagi geri vermek icin. Güya cikolata, süt alip cikacaktim. 20€ harcadim. Aksamda baska bir markete gittim gerisini orda harcadim 😂 Cidden markete gitmemek gerek.

Selam canlar,

bugün 42€ harcadim.
Komsum gözleme yollamisdi dün. Nasil sevindim. Lezzetli olmasindan ziade, düsünmesi bile cok mutlu etti beni. Simdiye kadar sadece merhabalasiyorduk. Bugünde tabagi geri götürdügmde mutfagin yok, istedigin zaman benim mutfagimi kullana bilirsin dedi. Cidden cok güzel davranislari var. Umarim arkadas oluruz.

Markete cikolata almaya gittim bugün, tabagi geri vermek icin. Güya cikolata, süt alip cikacaktim. 20€ harcadim. Aksamda baska bir markete gittim gerisini orda harcadim 😂 Cidden markete gitmemek gerek.
Kesinlikle çözüm markete gitmemek.bugün gitmedim gitsem kesin 50 veya 100 gitmisti bi ondan bi bundan halbuki gitmeyince bir şey kaybetmedim hersey var evde.maksat kısmak degil mutfaktan kısılmaz ama israfı gereksiz şeyleri önlemek.

Kesinlikle çözüm markete gitmemek.bugün gitmedim gitsem kesin 50 veya 100 gitmisti bi ondan bi bundan halbuki gitmeyince bir şey kaybetmedim hersey var evde.maksat kısmak degil mutfaktan kısılmaz ama israfı gereksiz şeyleri önlemek.
kesin hepimiz evdekilerle bi üc hafta geciniriz 😄
Bende artik daha az gitmege calisacam, cünkü her gitdigimde buda gerekir, bu bozulmaz elim bosken alayim diye dünyanin parasi gidiyor.

Size çok katılıyorum haftalık markete gitmeye başladım ne kadar cok gitsen okadar harcanıyor örnek eşim ekmek almaya gidiyor sadece ekmek lütfen dememe rağmen en iyi ihtimalle 20 25 TL harcıyor yasak koydum para al cebine kartı alma diyorum
Yani aslinda o an markete gidilmese hicbir sey alinmamis olacak. Ve cogu zaman alinanlar abur cubur ya da gercekten ihtiyac olmayan seyler oluyor

Havayı güneşli görünce az yürüyelim dedim hemen sebze eksiklerim var diyerek Kendi mi alışverişte buldum. 27 TL pazarda harcadim. 20 TL de cerez aldim.

Dün meyve bugun sebze alışverişi tamamdir.

Bu hafta ya da gelecek hafta et almaliyim

Bugünün harcaması da 0 TL arkadaşlar.
Çocuklar atıştırmalık aradığı için ıspanaklı börek ve ebruli kek yaptım. Ders aralarında abur cubur yerine yiyorlar. Paketli gıda almamaya çalışıyorum. Değişik tarifler deniyorum onlar için.

Selam herkeseee
🥰
Bugün markete gittim artik.
Zeytin,ezine peynir,tel peynir,salca,kefir,yogurt,duş jeli bi kac abur cubur.
125 tl gitti bile... kaldi 125 tl cuma pazar a gidicem meyve sebze icin bu hafta tamamdir.bugun mercimek çorbası biber dolması yaptim .biberler yazdan buzluğa koymuştum.

250 tl yetmiyor bile temizlik ürünleri hariç üstelik ve et bile alamıyoruz yapanlara bravo diyebilirim ama bnm için hayalden öte değil.

X