bende 8 aylık evliyim :) normalde ayın 15 açıyoruz kumbarayı fakat bu ay yılbaşı süprizi olsun diye yılbaşında açacağız. Bebişin hayırlı uğurlu doğsun işallah.Analı babalı büyüsün. Bizde evden bahsediyorduk tam üstüne geldin :)hosbuldum tskler ne zamandan ne zaman sayıyorsunuz kumbaralarınızı canm su sıralar hem bebek beklıyoruz hemde bı yandan ev yaptırıyoruz o yuzden bebegım ıcın kenara bıseyler atmak ıstıyorum 6-7 aylık evlıyım evlendıgımden yana bı mıktar attım kenara ama bunun uzerınede eklemek ıstıyorum
ÇOK GÜZEL UYGULAMAYMIŞ İNŞALLAH OLUR CNMgeçen gün servisteyken radyoda duydum. bir! banka %25 devlet katkısı %25 katkı da bizden diyordu. temmuzda da olur inş başlarım böyle bir şeye
bahar616 canım hayırlı olsun evin güle güle otur işallah. Ben 120.000 liralık bir eve girdim fakat ev bana çıkınca o para burada ev almaya yetmeyecek. En az 40.000 üzerine koymak lazım.düşünmüyor şimdilik o kısmı naparım nasıl olur bilmiyorum.
Bende Evimi iki ay önce aldım 130 bine bankada 130 biçti 35 ini peşin verdim kalanı krediama evi almakla bitmiyor gerçekten abonelikti dogalgazdi eksik gedikti derken hali perde falanda aldım 10 binde öyle gitti
eger kabul edersenı bende sızınle bırlıkte bırıkım yapmak ıstıyorum kızlar
pekı o zaman bende 15 gunluk bırıkımle katılırım aranızabende 8 aylık evliyim :) normalde ayın 15 açıyoruz kumbarayı fakat bu ay yılbaşı süprizi olsun diye yılbaşında açacağız. Bebişin hayırlı uğurlu doğsun işallah.Analı babalı büyüsün. Bizde evden bahsediyorduk tam üstüne geldin :)
hoşgeldiniz :) kumabaranızı hemmen hazırlayın :)
bu sistem faizsiz bi sistem değil miydi?canım benim elimde çok peşinat yoktu. Krediye girsem peşinat çok isterlerdi.Gerçi onunda evin değerini yüksek gösterip aradaki peşinata sayıyorlarmış.Bilmiyordum. Benim tanıdık biri bu sistemde çalışıyor. bu sisteme girince öğrendim. O ikna etmmedi. Sistem tamamen senin ödeme durumuna göre plan yapıyor. İlk olarak Kaç paralık bir ev istiyorsun ona karar veriyorsun.Ne kadar peşinat veriyorsun onu beliyorsun. Sana evin fiyatı üzerinden kaç ayda ödeme imkanın varsa ona bölüyorlar. Ev çıkana kadar ne kadar ödeyebilirsin ev çıktıktan sonra ne kadar ödeyebiliyorsun onu belirliyorsun.Ev çıkana kadar kirada oturuyorsun ya düşük ödeme yaparak kira yardımı almış oluyorsun.Ev çıkınca da kiradan kurtulduğun için biraz daha yüksek ödüyorsun. onun hesabını aylık olarak hazır sana veriyorlar. 120.000 lik bir evde ilk ay bana cıkarsa ödeyeceğim miktar toplamda 160.000 oluyor. Çünkü kira ödemiyorum artık kendi evimdeyim. Ev bana atıyorum 4.yılda çıktı ödeyeceğim para 140.000 gibi felan oluyor. kafan karışmadı umarım. takıldığın yer varsa çekinmeden sor.anlatayım tekrar.
bu sistem imece usulü.Altın günü gibi aynı. normalde ayda ödemen gereken para atıyorum 1.300 iken sen 500 le başlıyorsun ya aradiki farkı sen kira yardımı alıyorsun.Sonrasında da sen başkasına yardım etmiş oluyorsun. Yani aslında hemen hemen krediyle aynı paraya geliyor. ama aradaki tek fark faize bulaşmıyorsun.bu sistem faizsiz bi sistem değil miydi?
yani neden ev erken çıkarsa 20 bin fark ödüyosun?
başta dosya masrafı adı altında biraz para alıyolar ama bu kadar olduğunu bilmiyordum.
Allah odeme kolaylığı versin inşallah cnm hepimizegve tşkler cnm sennkide hayırllı olsun bir çırpıda öderiz inşallah
hamarathatice sennde hayırlı olsun cnm aynen ya nasıl etcez 10 bin bizimde masrafımız var şuan siz 30 bn faiz bizim 77 bine 48 bn faiz şuan off
Amin canm insalah bende aksam gelince bosaltiyorduk ceblerini :)) bi cebi daha gir basiyor maşallah napiorsa o kadar bozuk parayimerhabalarr
ev alanlar hayırlı olsun darısı başımıza :)
yeni gelenler hoşgeldiniz hayırlı birikimler
sabah eşim işe gitmeden bütün bozuklarını attı kumbaraya ne kadar vardı bilmiyorum :)
eve gidip yatasım vareve gidip kitap okuyasım var :/
eve gidip makinaya çamaşır koyasım vareve gidip yatasım var
benimki bazen kıyamıyo paralarına bozukta olsa bazen de bakıyorum kendiliğinden atıyo :)Amin canm insalah bende aksam gelince bosaltiyorduk ceblerini :)) bi cebi daha gir basiyor maşallah napiorsa o kadar bozuk parayi
Eve gidip orgu öresim vareve gidip makinaya çamaşır koyasım var
akşam soğuk oluyor eriniyorum
Hosbuldum TSK ederimaskrhpozitif hoşgeldiniz
valla öyle kiyamadigi zaman bende yarisini alip atiyorum canm çünkü günde en az 3-4 TL bozukluğu oluyor :)) onada yazik bide ceplerinde seppiyor bazen ortaliga bende ondan önce el koyuyorum:))benimki bazen kıyamıyo paralarına bozukta olsa bazen de bakıyorum kendiliğinden atıyo :)
ne örüyorsun :)Eve gidip orgu öresim var
ya kızlar bu çoklu alıntıyı nasıl yapıyorduk
herkesdeki çoklu alıntıya basıyorum nerde çıkıyor göremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?