• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef 52 hadi bakalım yaşam biçimimi değiştiriyorum!!

Floweroflife

7.takım
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2017
7.734
30.728
463
Herkese selam,
Nasıl oldu ne oldu derken kendimi 65 kilo buldum geçen ay
Yaşım 34,evliyim ve şu anda çalışmıyorum, eşim ince uzun yiyip de kilo almayanlardan
Geçen ay diyete başladım(dukan gibi ama değişik
Diyet kısaca şöyle:
• karbonhidratlara güle güle diyor hayatta başarılar diyorum
•şeker de hoşçakalsın baybaayyy(bu şekerin içine meyve de giriyor ama yakında döneceğim kendilerine meyvesiz olmaz,toz şeker benden uzak olsun )
•patates vs gibi nişasta içeren sebzeler yassak
•sebzeler bizimdir çiğ, pişmiş, fırında her şeklinde bizimdir
•et, balık, peynir ,yoğurt ,yumurta
başlangıç tarihim 24 ekim başlangıç kilom 65
Su anda 61.2 kiloyum daha var 10 kilo
Hergün ne yendiğimi ne kadar spor yaptığımı yazacağım buraya hem ben takip ederim hem de işe yararsa başkalarına da faydası olsun.
Benimle beraber diyet yapmak isteyen olursa çok sevinirim, bazı günler motivasyonumu kaybediyorum ama kalarlıyım çöl vereceğim

Bugün yediklerim:
Sabah şekersiz sütlü kahve
1 dilim dukan ekmeği
1 dilim beyaz peynir
3 dilim salam

Öğle yemeği
10 minik köfte
Salata

Dünkü menüm
Sabah 1 muz
1 nar
(Blenderda püre yaptım)
1 sütlü şekersiz kahve
Öğlen:
1 yağlı izgara biftek
Zeytinyağlı salata(domates kıvırcık soğan)
Akşam
16 adet izhara kanat
Ertesi gün Sabah tartı sonucu:61

Dün akşam düşündüm spor olayımı nasıl çözebilirim diye, 5 aylık gym üyeliğimde sadece 3 kere gittiğimi hatırlayıp gym üyeliğimi sonlandırmaya karar verdim. Olmuyor gitmiyorum acı gerçekle yüzleşme vakti, çok sıkıcı, ben de dans kursuna gitmeye karar verdim, akşam ilk denemeye gitsem fena olmaz hem spor hem de kurtlarımı dökerim :)

1 aydır karbonhidrat meyve şeker yok, bugün birşey farkettim meyvesiz olmuyor!! İki gündür kaçamak meyve yiyorum bugün son olsun diyerekten ama vücut istiyor yahu!Manava gittim pırasa almak için, mandalinalara gözüm takıldı artık nasıl bakmışsam yetim gibi adam bir tane tutuşturdu elime :( düzenli meyve eklemeye karar verdim diyete, dukan olmayacak artık ama kusura bakmayın mr. Dukan meyvesiz hayat geçmiyor, her sabah 1 tane az şeker içeren, karbonhidrat içermeyen meyveye izin verdim kendime çok mutluyum

Aradım taradım, dukandaki yulaf kepeğini çıkarıp yerine sabahları (saat 3 e kadar en geç) bir meyve koymaya karar verdim.
Diyetin ilk zamanlarında yulaf kepeği dukan ekmeği yaparak hayat kurtardı resmen. Ekmeği tamamen çıkarmak zordu ama onun yerine yulaf kepeği koyarak kolay biçimde adapte oldum, ama farkettim ki son 1 haftada yulaf kepegini unutur oldum, ben de onun yerine az şekerli az karbonhidratlı meyve koymaya karar verdim. Araştırmacısı sonucu yenebilecek az şeker ve karb. İçeren meyveler şunlar:100gr karb miktarı
Çilek (yuppiieeee) 6gr
Avakado(pek sevmem )
Her türlü böğürtlen
(Raspberry 5gr
(Blackberry 5gr
(Blueberry 12gr
Bu meyveler yenebilecek en iyi meyveler
Digerleri:
Kavun 7gr
Karpuz 10gr
Şeftali 9gr
Portakal 10gr
Mor erik 7gr
Ananas 12gr
Limon 6gr
Muz 20gr
Kivi 12gr
Mandalina 10gr
Elma 12gr
Armut 12gr
Mango 13gr
Kiraz 10gr
Şeker ve karbonhidrat içeriği göze alınırsa yenebilecek en iyi meyveler (en iyiden en kötüye)
Raspberry(frambuaz)
Çilek
Blackberry
Papaya
Kavun
Greyfurt
Kavun
Şeftali
Kivi
Kayısı
Ananas
Portakal
Armut
Mor erik
Blueberry
Elma

Bu arada öküzlük etmeyeyim İngilizce yazdığım meyvelerin Türkçelerini yazayım(İngilizce araştırdım kolayıma geldi bazı meyveleri öyle yazdım Türkçe tam karşılığını bilmediğimden)
Raspberry: ahududu
Blackberry: bogürtlen(tam karşılığı olmadı sanki)
Blueberry: yaban Mersini

Merhaba,
1 aydır karbonhidratsız ve şekersiz beslenmenizin cildinizde bi etkisini gördünüz mü? Şekersiz beslenenlerin "cildim parıl parıl parlamaya başladı, sabahları daha dinç uyanıyorum, kendimi çok mutlu hissediyorum" vs vs söylemlerinin reelde bir karşılığı var mı merak ediyorum açıkçası. Bir süredir ben de rafine şekeri kestim, 4 kilo verdim. Ama aman aman değişimler görmedim kendimde. İnsanlar mı abartıyor, ben mi yanlış yapıyorum bazı şeyleri bilemedim :)

Açıkçası gördüm. Cildim daha parlak oldu, gözeneklerim falan düzeldi, cildim bir gençleşti,saçlarım canlandı bir de herkes yüzün küçülmüş diyor.
Ammaa daha dinç olmadım :( bazı günler deli gibi başım döndü ama sorunu anladım, kendimi aç bırakıyordum, bir de meyveyi o yüzden ekledim, iki gündür kendime geldim.
Bence rafine şeker inanılmaz sağlıksız, ailemde diyabet de var benim, siz de bence devam edin yememeye.
Karbonhidrat da sebzeden se alınır boş ünlü şeyleri çıkarın tavsiye ederim gönül rahatlığıyla.
Başarılar diliyorum:) :)

1 hafta ekmek, patates, baklagil, kök sebzeleri çıkarın deneyin bence faydasını göreceksiniz cildinizde.

Eveettt dans kursuna gitmedim. Amma dalağımı elime alıp 40 dakika koştum,hadi dürüst olmak lazım 20 dakika koştum 20 dakika gözlü tempo yürüdüm ama hala kararlıyım kurs konusunda. Dansss renkkk

Bugün menüm
Sabah 1 muz(artık muza veda ettim araştırmalardan sonra)
İki kuru kayısı
2 ceviz
1 kuru incir
Şekersiz sütlü kahve
Öğlen:
Pirinçsiz havuçsuz pırasa yemeği
Yoğurt
Akşam:
Hindi biftek
Salata
1 şekersiz kahve
1 ceviz
Gece acıkırsam da 1 bardak ayran
İlk defa bugün kendimi çok zinde ve enerjik hissettim, umarım kilo da vermişimdir sabah görücem

Sabah kilo: 60,8 (-200)
Gece çok acıktım. 1 bardak ayran içtim banamısın demedi, iki kayısı kurusu, 2 ceviz bir avuç da goji berry yedim, yavaş yiyeyim tok tutsun dedim dayanamadım attım ağzıma hepsini sonrası mutluluk ve suçluluk, neyse ki yine de kilo kaybıyla sonuçlandı gümüm :)
Bu sabah da 1 minik kase çilek ve 1 tabak pırasa yemeği yedim(pırasaya eşim elini sürmez bitsin diye kahvaltıda yedim lol

:KK57: hani kurabiye yedim yazıp üzgün surat koymuşum ya, üzülmemişim ki ben, bir tane daha kurabiye yedim çünkü :mad:
Neyse bügünkü menüm:
Sabah:
yazmıştım
Öğlen:
1 tavuk budu
Ispanak püresi
Ara ögün:
2 kurabiye
Akşam yemeği:
150 gr dana ızgara
Ispanak püresi

Aaaaa noluyor ya bir tane daha kurabiye yedim. 1 aydır ağzıma sürmemiştim neden oluyor böyle durduramıyorum kendimi!! Meyve yemeye başlatınca içimdeki şeker canavarı mı canlandı ne?? Töbe yemeyeceğim birdaha!! Yarın kendime ceza vericem meyve yok,sebze yok,ceviz kayısı yok!!

Sabah Kilom: 61.0
O kadar kurabiyeye iyi yine 200 gr almışım.
Bugün saf protein + 1 saat yürüyüş cezası verdim kendime. Bir de 1 haftadır 61 de gezinip duruyorum, kilo vermeyi hızlandırmak gerek

Ara öğün 1 bardak süt
Akşam: 4 kaşık yoğurt
200 gr dana biftek
1 bardak kahve
Şimdi de cezamın kalanını çelmek için yürüyüşe çıkacağım :KK43: (bu arada ben Türkiye’de değilim arada 3 saat fark var, burada saat 21.30 ,hani mesajın saatine bakıp bu kız bu saatte nereye yürüyor diyenler olabilir:)

Back