Hecha Ürünleri (Kullanımı / Özellikleri )

UzmaN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
5.078
11
156
Kütahya
Hecha Ürünlerini daha önce duymamıştım açıkçası.. Ta ki kız kardeşimin mutfağında görünceye kadar..

Aman aman ne farklı bir çizgi ne farklı bir trend anlatamam :) ''Eeee dedim marifetli, lezzetli yemekler sunuyor bu ürünler...İşin sırrrı nerde ? ''

Kardeşim başladı ballandıra ballandıra anlatmaya..

Çizilmez
Yapışmaz
Hızlı pişirme özelliği var
Dayanıklılık mükemmel
Uzun ömürlüdür..
Ağır olması gerçek lezzetin güvencesi

Tamam dedim iki çocuklu ve günün çoğunu mutfakta geçiren ben için kaçırılmaz fırsat..Zaten ihtiyacım da var dedim.. Kardeşimin dediklerine bir de netten araştırma yaptım ve işi tescilledim diyebilirim..

Nette ki bilgiler mükemmel bir de kardeşimin teminatı olunca ben bu ürünleri almam da ne yaparım ?

Kullanmaya hazırım, tavsiye ederim..

Son düzenleme:
Şimdi Hecha Ürünleri hakkında soru cevap şeklinde bilgiler verelim..

- Neden döküm demir tercih etmeliyim?

- Yüksek sıcaklıklara çıkabilir.
- Isıyı yüzeyine eşit yayar.
- Sıcaklığını bünyesinde uzun süre muhafaza eder ve enerji tasarrufu sağlar.
- Düşük ateşte uzun süre pişirme için idealdir.
- Sağlıklı pişirme için tavsiye edilmektedir.

Tüm bu özellikler, pişirme deneyimini eşsiz kılmaya yetiyor. Ayrıca, döküm demir yüzyıllık geçmişiyle, doğal pişirme yöntemi olarak biliniyor ve sağlıklı beslenme için tercih ediliyor.

- Ürünler neden bu kadar ağır?
Tüm Hecha ürünleri döküm demirden imal edilmiştir. Ağırlığı gerçek lezzetin bir teminatı olarak düşünün.

- Döküm demir ürünler sağlığa zararlı mıdır?
Hayır, döküm demir sağlığa zararlı hiçbir madde içermez. Teflon kaplı değildir, sağlığa zararlı hiçbir etkisi olmayan toz emaye ile kaplıdır. Ayrıca sağlıklı pişirme yöntemi olarak tavsiye edilmektedir.

- Ürünlerde herhangi bir kaplama var mı?
Evet, Hecha ürünleri sağlığa zararlı hiçbir madde içermeyen toz mat emaye ile kaplıdır. Ürünlerimiz teflon kaplı değildir. Yalnızca Hot Plate ürünümüz kaplamasız ancak yağlanmış olarak satılmaktadır.

- Tava/tencerelerin sapları da ısınıyor mu?
Evet, ürünler ısıyı tüm yüzeye eşit yaydığından ürünlerin sapları ve kulpları da aynı şekilde ısınmaktadır. Lütfen dikkat ediniz, mutlaka fırın eldiveni veya tutacak kullanınız.

- Ürünler kutulu mu geliyor?
Evet, ürünlerimiz kendi özel kutularında, köpüklü kâğıda sarılı olarak gelmektedir.

- Hecha ürünleri hangi ocak ve fırın kullanımları için uygundur?
Tüm Hecha ürünleri gazlı, elektrikli, endüksiyon, seramik ocaklar için uygundur. Aynı şekilde tüm ürünler fırına girebilecek şekilde tasarlanmıştır. Hecha ürünlerini dış mekanda barbekünüzün üzerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ürünleri mikro dalga fırında kesinlikle kullanmayınız.

- Hecha tava/tenceremi mikro dalga fırında kullanabilir miyim?
Hayır, ürünleri mikrodalga fırında kesinlikle kullanmayınız..

- Hecha ürünümle hangi malzemeden spatula, maşa vs kullanmalıyım?
Emaye yüzeye zarar vermemek için tahta veya ısıya dayanıklı silikon malzemeler kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

- �Seasoning/ Yağlama� işlemi nedir? Bu işlemi uygulamak zorunda mıyım?
Öncelikle belirtelim, ürünlerimiz toz emaye ile kaplı olduğundan bu işlemi uygulamanız gerekmiyor ancak seasoning/işlemi yemeklerinize lezzet katar, ürünün yapışmazlığını artırır ve tavanızın ömrünü uzatır. Hot Plate ürünümüz emaye kaplı değildir, ön bir yağlama görmüştür. Bu ürün için seasoning işleminin yapılmasını öneriyoruz. - Seasoning işlemi nedir?
Seasoning işlemi üzerinde herhangi bir kaplama olmayan döküm demir tavanızın yüzeyinde yağ bazlı, doğal, yapışmaz bir katman oluşturarak çevre şartlarından korumak adına yapılıyor. Aksi takdirde döküm demir; nem, rutubet ve su ile temas ettiğinde paslanabiliyor. Ek olarak, bu doğal katman yemeklerinize lezzet katıyor, tavanızın ömrünü uzatıyor.

Mevcut bir Hecha tavanız var ve seasoning işlemini uygulamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

- Tavanın yağlanması yani season edilmesi:
1- Fırınınızı turbo fonksiyonuna ve 150-180 dereceye ayarlayın.
2- Tavanıza kasabınızdan temin edebileceğiniz bir parça dana veya sığır yağını yerleştirin. Tavanızı fırına koyun.
3- Aralıklarla tavanızı eğerek eriyen yağın tavanın her kösesine yayılmasına yardımcı olun ve bu işlemi 2 saat kadar sürdürün.
4- Üzerindeki fazla yağı dokun ve temiz bir parça bezle yüzeyini silin.

Haliyle tavanın üzerinde ince bir tabaka hayvansal yağ kalacaktır. Tavanızı bir kağıda sararak saklarsanız, diğer tavalara dolabınızda bulaşmaz. Tavanız yağlı kaldı diye endişe etmenize gerek yok. Hayvansal yağ son derece dirençli bir koruyucudur. Kırsal bölgelerde kavurma etini hayvansal yağa basılmış şekilde yıl boyunca oda koşullarında sakladıklarını da ekleyeyim.

Tavanızı sadece et pişirmek için kullanıyorsanız, bu işlemi tekrarlamanıza gerek yok. Her et pişirdiğinizde, etin yağı yüzeyi kaplar ve gözenekleri yeniden doldurarak tavanızın yapışmazlığını artırır. Unutmadan ekleyeyim ki ilk bir kaç kullanımda yapışma olması normaldir, tavanızı kullandıkça yapışmadığını göreceksiniz.

Ancak tavanızda tavuk gibi yağsız etler veya sebze vs kullanıyorsanız yukarıda bahsedilen 4 basamaklı işlemi sık sık uygulamanızı öneririz.

- Hecha döküm tavamı/ tenceremi nasıl yıkamalıyım?
Ürünü kullandıktan sonra bir süre soğumasını bekleyiniz. Ürünü ılık suda deterjanla elde yıkamayı tercih ediniz. Tavanızda yemek artıkları kalırsa, tavanızı bir parmak sıcak su ile doldurup 15-20 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra, bir bez yardımı ile kurulayınız.

- Hecha'mı bulaşık makinesinde yıkayabilir miyim?
Evet yıkayabilirsiniz ancak, sık kullanımı kesinlikle önermiyoruz. Hecha ürünleri çok kaliteli bir malzeme olan döküm demirden üretilmiştir. Döküm demir, doğru bakım ile nesilden nesile kalabilecek niteliktedir. Bu nedenle, ürünleri elde yıkamayı tercih ediniz.

- Hecha tavamı/tenceremi nasıl muhafaza etmeliyim?
Ürününüzü kullandıktan ve temizledikten sonra, iyice kurulayın. Tamamen kuruduğundan emin olmak için, bir süre kısık ateşte ocakta veya fırında ısıtabilirsiniz. Ürününüzü nem ve rutubetten uzak kuru bir yerde saklayınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…