• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'nin yavru partisi: Herkes elektriği kaçak kullansın

matmazeldepresif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7.981
11.878
218
DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Buradan açık söylüyorum, basın da yazsın; herkes kaçak elektrik kullansın, çünkü bizimdir o enerji" dedi.
01.10.2015 - 17:33

Haberler » Gündem

Batman'da DBP tarafından organize edilen "Hep Birlikte Öz Yönetime" konulu panelde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Aslında devlet bizim fikir gücümüzden korkuyor. Öz yönetim, Demokratik Özerklik fikrinden korkuyor, çekiniyor. Fikrinden korkmayanlar başka fikirleri bastırmazlar" dedi.

"HERKES ELEKTRİĞİ KAÇAK KULLANSIN"
Bölgede [URL='http://www.ensonhaber.com/kacak-elektrik.htm']kaçak elektrik
kullanılması konusuna da değinen Yüksek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Türkiye’nin yüzde 80 enerji ihtiyacını Kürdistan coğrafyası karşılıyor. Bizim nehirlerimiz, bizim sularımız üzerine koyuyor barajı, tüm ihaleleri batılı iş adamlarına ait, geliyor burada hem onu palazlandırıyor, hem de enerjimizi alıyor, Türkiye’nin geneline. Biz kaçak elektrik kullanıyoruz. Kaçak elektriğe mahkumuz. Niye? Bizim başka şansımız yok ki elektriğe, suya para ver, iş yok, aş yok çalışamıyor. Nasıl olacak kaçak olacak tabi ki, ben buradan açık söylüyorum basın da yazsın, herkes kaçak kullansın, bizimdir o enerji. Bize her gün parayla satıyor. Paramız da yok, borçla alıyoruz ne olacak, enerjimizi, toprağımızı komünleştirelim diye her tarafa asıyoruz ya pankartımızı işte budur."

http://www.ensonhaber.com/hdpnin-yavru-partisi-herkes-elektrigi-kacak-kullansin-2015-10-01.html[/URL]

:KK57::KK57::KK57:
madurumda madurum edebiyatı anca bu kadar yapılabilir.Sanki barajlar onlara ait,sanki hepsi aç açıkta,sanki diğer bölgelere çalışmaya gelenleri kovuyoruz,sanki doğuda hiç iş yok.Yapılan bir suç ve haksızlık bu kadar masumlaştırılıp acıtasyon yapılabilir ve normalleştirelebilir.Valla böyle saçma sapan bir açıklamaya nasıl bir yorum yapılır bilemedim de.:KK57:

Ee doğuya gelen çoğu kamu görevlisi de batı coğrafyasından geliyor; doktorlar, öğretmenler, devlet memurları vs. "Biz" de onları mı göndermeyelim, kaçak doktor mu kullanacaklar o zaman nedir yani?
O zaman Manisa'dan çıkan kömürü de yakmasınlar madem yani, senin nehirin benim suyum onun madeni bunun kömürüne giriyorsak, bu mudur?

Yahu arkadaslar doguda kurdistan kurulmus bizim haberimiz yok .Bu nasil bir yuzsuzluk yahu kim verdi sana bu hakki. Senin yillardir ulkeye en ufak bir katkin olmasin, katkin olmadigi gibi ayagina gelen butun hizmetleri yak yik. Ogretmenleri oldur okul bas. Sonra da kalk devlott bize bakmiiiyyr de. Devlet sana niye baksin ki. Helal etmiyorum hakkimi. sen kacir ben odim tabi yaa

Toprağına baraj için talip olan devletin burnundan getire getire milyonları alırken böyle demiyorsunuz ama. Siz zaten kaçak kullanıyorsunuz hayvanlarınıza bile elektrikli ısıtıcı sabaha kadar çalışıyor ışıkları inadına söndürmüyorsunuz. Yaptığınız suçu meşrulaştırma derdindesiniz anca ben de çocuğuma her ay devlet yardımı almıyorum nasıl olacak şimdi:KK14:

Bak sen uyanıklara, Kürdistan coğrafyasıymışşşş, kaçak elektrik kullanacaklarmışşşş, heee oldu siz kullanın biz her ay sizin kaçak kullandıklarınızı ödeyelim, bu konuda gerçekten kızgınım:KK12:
Onlar kaçak kullanıyor, kaçak-kayıp adı altında bizden tahsil ediliyor, kaçak kullanımın cezası var, devlet hepsini tespit edip Söke Söke almalı.

Illegal şeyleri nasılda güzel biliyorlar, iş yok aş yokmuş, Batı'da çok var, sorma buradakiler bir elleri yağda diğeri balda bolluk içinde yaşıyor, aşiret ağalarınız zengin olsun, maraba ezilsin, devletin yaptıklarını yakın bombalayın sonra mağduruz deyin.

Doğu insanı üzerinden siyaseti bırakın artık:KK14:

Bak sen uyanıklara, Kürdistan coğrafyasıymışşşş, kaçak elektrik kullanacaklarmışşşş, heee oldu siz kullanın biz her ay sizin kaçak kullandıklarınızı ödeyelim, bu konuda gerçekten kızgınım:KK12:
Onlar kaçak kullanıyor, kaçak-kayıp adı altında bizden tahsil ediliyor, kaçak kullanımın cezası var, devlet hepsini tespit edip Söke Söke almalı.

Illegal şeyleri nasılda güzel biliyorlar, iş yok aş yokmuş, Batı'da çok var, sorma buradakiler bir elleri yağda diğeri balda bolluk içinde yaşıyor, aşiret ağalarınız zengin olsun, maraba ezilsin, devletin yaptıklarını yakın bombalayın sonra mağduruz deyin.

Doğu insanı üzerinden siyaseti bırakın artık:KK14:

Kurtarılmıs bolge o bolge, lutfen..
Devlet islemez orda.

Kurtarılmıs bolge o bolge, lutfen..
Devlet islemez orda.
Devletten mi kurtarmışlar:KK14: Allah yaşatmasın ama orayı Türkiye'den ayırdıklarında görürüm onları, bu gaza getirenlere yine birşey olmaz, olan gariban Doğu Halkı'na olur, dönüp baksınlar bakalım Ortadoğu niye kaynatılıyor?

Devletten mi kurtarmışlar:KK14: Allah yaşatmasın ama orayı Türkiye'den ayırdıklarında görürüm onları, bu gaza getirenlere yine birşey olmaz, olan gariban Doğu Halkı'na olur, dönüp baksınlar bakalım Ortadoğu niye kaynatılıyor?
Ayrı bir ülke çoktan olmuş zaten orası ben geleli 4 sene oldu 4 sene önce bile öyleydi mobese kamerası yok mesela Hakkari'de biliyor musunuz:KK14:

Kürt ve Doğu halkı üzerinden siyaset yapıyorlar. Ellerinde başka birşey yok.

Her ay faturama yansıyan kaçak bedel benim saatlerimden çalınıyor. Biraz daha evimi kısmama sebep oluyor.
Devlet bu konuda ciddi bir şekilde çalışmalı.
Yaz kaçak bedeli kurtul açıktan. Sigara içilen mekanları nasıl basıyorlarsa bunları da tek tek bassınlar.

Ayrı bir ülke çoktan olmuş zaten orası ben geleli 4 sene oldu 4 sene önce bile öyleydi mobese kamerası yok mesela Hakkari'de biliyor musunuz:KK14:
Doğrudur ama gerçekten yazık, bu yaşananların sorumluları bir yana, hiç suçu günahı olmayan Doğu'lu insanlar var, maalesef onlara ödetecekler en ağır bedelleri, yine mağdur olan onlar olacak.

Şimdi Eğri oturup doğru Konuşmak lazım, devlet oralara bakmıyor değil, öyle olsa polis, öğretmen, doktor daha ilk göreve başlarken Şark görevi zorunluluğu olmazdı, eskiden insanlar Doğu Görevine giderken birşeyler yapabilecek olmanın aşkıyla gidiyordu ama bu terör denen illet insanların Doğu Görevine gitme isteğini yok etti, nice öğretmenler şehit edildi, polisimiz askerimiz az şehit vermedik hala da şehit oluyorlar.
Yine de gidilmiyor mu gidiliyor, en canlı Örneği sizsiniz, sizin gibi niceleri var bu sitede üye, eşi ya da kendisi Doğu hizmetinde.

Bizim topraklarımızda yol kesiyorlar, insanları şehit ediyorlar, yetmiyor petrol boru hatlarını bombalıyorlar, boru hatlarına vana takıyorlar vana, hastaneleri, okulları tarıyorlar bu da yetmiyor kaçak Elektirik kullanırız, kendi emniyet gücümüzü oluşturduk, kendi nüfus kağıdımızı yaptık gibi bir sürü eylemleri var, bu insanlar devlet ne yaptı size hizmetten başka?

Ülkemizde fakir halkımız var, bu sadece doğuda güneydoğuda değil ki. Yedi bölgemizde fakir halkımız var ama kimse bu şekilde yaklaşmıyor.
Batıya göç eden binlerce kürt kökenli işadamı var, peki bunlar niye yatırım yapmıyor kendi bölgelerine (nolur yanlış anlamayın habere göre yorum yapıyorum. Yanlış cümle kurmamak için sürekli sildiğim için cümlelerim devrik oluyor). Hadi onu geçtim , hatta burada konusu bile açıldı, ağlanılan bölgelerde batıda hiçbirşekilde görmediğimiz takılar takılıyor gelinlere, yada sürekli paylaşılan videolar var, 39 yaşındayım onca düğüne katıldım ama hiçbirinde orada yapılan düğünlerin videolarındaki gibi dolar savuran kimseyi görmedim. Bu altın ve dolar saçan insanlar nerden buluyor kaynağı..Bunu da geçiyorum, madem o kadar fakirsiniz tüm sağlık ocaklarında doğum kontrol destekleri verilirken hiç birine katılmadınız, tam aksine üstünüze gelen kumalara göz yumuyorsunuz ( yemin ederim yıllarca kürt sorunu, mağduruz diyene kadar bu mağduriyetlere direnselerdi, kan davası da kalmazdı, kuma da, hatta aşiret sistemide de. neyse..).
Ya hakket şaşırıyorum. Ülkede orta direk kalmadı zengin ve fakir keskin çizgilerle ayrılmak üzere. Ben bu yorumumu yazarken hiç gitmediğim, görmediğim ama bir şekilde basından gördüğüm bölgelerden haberleri gözönüne alarak yapıyorum. Gelin ülkeyi bütün bir şekilde ele alalım, o zaman samimeyitinize inanayım. Ki her zaman mecliste tüm seslerin olması gerektiğine inan biriyim.

Back
X