canım hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Nişan evde mi oldu yoksa bir mekanda mı? Sırasıyla neler yaptınız peki? Benim de 23 Temmuz'da olacak nişanım ama neler yapacağımızı hiç bilmiyorum
çok teşekkürler öncelikle :) şimdi şunu unutmamalısın bugün senin günün :) böyle günlerde terslikler olabilir ama ne olursa olsun yüzümüz asılmamalı :) yorgunluktan dahi olsa:)
bizim neler yaptığımıza gelince,
nişanımız evde oldu ve isteme söz nişan hepsi birlikte oldu, yaklaşık 50 kişi geldi, salon ve teras kullanıldı genelde. zaten bazı kişiler sürekli servise koşuyor mutfakta da oturuluyor vs. erkek tarafı uzak yoldan geldiği için onlara yemek hazırladık öncelikle, bizim de uzaktan gelen akrabalarımız çoktu yaklaşık 25-30 kişi yemek yedi. mercimek çorbası, çiftlik kebabı, bulgur pilavı, zeytinyağlı taze fasülye, salata ve ardından da ev baklavası ikram ettik. sonra sofralar toplandı bu sırada sohbet edildi biraz. sonra herkesi salona buyur ettik erkek tarafı mesajı aldı tabi :), isteme gerçekleşti ardından hemen kahveler içildi ve getirdikleri çikolata ikram edildi. (kahveleri ben tuttum çikolatayı bir arkadaşım peşinden de birisi suları getirdi pratik oldu o şekilde) bunlar öğlenden sonra oldu bitti hep. sonra ben üzerimi değiştirdim, erkek tarafından da bazıları üstlerini değiştirdiler akşam 7 civarı tekrar toplanıldı, bu sefer nişan için. diğer misafirlerimiz de geldi, biz akşam için bir daha ikramlıklar hazırladık ama bu sefer sofra kurulmadı self servis oldu bir masa salona bir masa terasa kuruldu herkes istediğinden alıp yedi, tabi büyüklere yine biz servis ettik. akşamın menüsünde ev yapımı su böreği, zeytinyağlı sarma, peynirli poğaça, tuzlu kurabiye, tatlı kurabiye, otlu peynirli tepsi böreği, özel olarak yaptırdığımız kalpli kurabiyeler vardı üzerlerinde farklı desenlerde hamur kaplı, cips, çerez vardı. meşrubatlar, çay, kahve vardı tabi. yenildi içildi yine sonra yüzük faslına geçildi, fotoğraf çekildi bolca, yüzükten sonra takı oldu, sonrası da sohbet muhabbet 00.30 gibi de erkek tarafı gitti biz evde eğlenmeye devam ettik. bohçamı açtık kızlarla annemle falan :)
biz bohça işini de abartmadık, birbirimize aldık ve yalnızca kullanacağımız şeyler alındı. mesela nişanlıma röbdöşambr alınmadı ya da deri terlik. bana da tüylü terlik almadık. ben sandık da bohça da istemedim, birer valiz aldık onları tüllerle kurdelelerle süsledik. sanırım bu kadar :) başka sorunuz olursa yanıtlarım yine :) bol şans :)