- Konu Sahibi Ezberbozan
-
İsteme söz nişanın ayrı olması hem güzel, hemde ayrı stres ve masraf. Biz isteme sözü yapacağız, ertesi günde nişan olacak. Bir hafta sonra nişanım var:) Zaman çok hızlı geçiyor..
LoLo söyle bir durumda var ben mesela hic altın istemedim ki nisanlımın ailesinin durumu cok sükür iyi.. kayınvalidemin takacaklarına kendisi karar verdi setimi bileziklerimi birlikte sectik onun belirledigi bütçeye göre.. bu altın isteme isleri biraz eskilerde kaldı devir o devir degil artık.. altınla deger ölcülmez.. nisanlım hic altın alamayacak durumda da olsaydı hiç önemli degildi benim icin.. bence kayınvalidesiyle zıtlaşmak yerine o anda onun istedigine tamam diyip sonra istediginizi alabilirsiniz aldıktan sonrada karısamaz karıssada sadece konusur bence bunları dert etmemelisiniz eger yuva kurulacaksa el birliği ile zıtlaşmanın anlamı yok..
Katiliyorum cok dogru söyledin canim. Altinda deger alsa ölcülmez. Bende bana ni$anda acaba bir sey takilacak mi diye elbette düsünüyorum. Ama takilmazsada sözlüme olan sevgim zerre kadar eksilmez. Zira en büyük masraf dügün zamaninda olacak. Yeni evleneceksiniz ev kuracaksiniz ceyiz düzeceksiniz vs vs vs. Bir bilezik yerine baska bir seyde alinabillinir mesela.
Tabikide daha ne masraflar cıkacak karsımıza.. Hepimiz isterizdee olmuyosa da zorlayamayız :)) Zaten hergün takıcak degiliz.. Takılsada takılmasa da hic önemli degil.. Sözlümün verdigi huzur mutluluk yeterAyrıca maddi hersey zamanla yapılırda mutluluksa zor yakalanır..
Cok haklisin. Ayrica ben bana dügünde takilacak olan bilezikleri ileride kendimize ait alacagimiz ev icin bozdurmayi düsünüyorum. Sonucta kendimize ait bir ev kolumda ki bileziklerden cok daha yararli olacak. Bir iki sene gelinlik görevimi yapar bilezikleri (gerektigi taktirde) takarim. Sonra insaAllah o bileziklerin yardimi ile ev sahibi olurum. (Tabi sadece bileziklerle degil ama onlarinda katkisi olacaktir.)
Mutluluk ve huzur parayla altinla esyayla satin alinmiyor. :)
Dogru diyosun vallahi. Bizde yatırım icin kullanıcaz. Belki evimizi degistiririz belki kendi emegimizle kimsenin yardımı olmadan kendi evimizi alırız. Tabii hayırlısı olsun önce.
Arkadaşlar yazdığınız yorumlara katılıyorum. Ne takıldığı önemli değil, bütçeleri varsa fazla takılır, yoksa alabildikleri kadar takılır. Ben hiç takı falan istemedim, onlar beğen takı seti alacağız dedi, makul fiyatlı bir set beğendim, yarın almaya gideceğiz. Bilezik falan istemedik, aslına bakarsanız hiçbişey istemedik. Nişanda bilezik taksalarda takmasalarda önemli değil. Kısıtlı bütçeleriyle ellerinden geleni yapıyorlar. Az ya da çok farketmez, Önemli olan uğaşıyorlar benim için, bilezik takmasalarda umrumda olmaz benim.
Arkadaşlar yazdığınız yorumlara katılıyorum. Ne takıldığı önemli değil, bütçeleri varsa fazla takılır, yoksa alabildikleri kadar takılır. Ben hiç takı falan istemedim, onlar beğen takı seti alacağız dedi, makul fiyatlı bir set beğendim, yarın almaya gideceğiz. Bilezik falan istemedik, aslına bakarsanız hiçbişey istemedik. Nişanda bilezik taksalarda takmasalarda önemli değil. Kısıtlı bütçeleriyle ellerinden geleni yapıyorlar. Az ya da çok farketmez, Önemli olan uğaşıyorlar benim için, bilezik takmasalarda umrumda olmaz benim.
pink_love canim tekrar hayirli olsun cok az bi zaman kalmis desene :)
Lolo bu konuda henüz tecrübeli degilim cünkü biz ni$an nasil olacak nerede olacak taki olacak mi ne kadar olacak hic bir sey bilmiyoruz henüz. Kiz kardesinin evi isi ve iyi bir geliri oldugunu ama damadin tek maasi oldugunu söylemissin. Ama kiz kardesin demek ki damadi öyle sevmis ve öyle kabul etmis. Hersey altin demek degildir benim gözümde. Ben burda cok örneklerini gördüm ni$anda dügünde altin yagmuruna tutulan gelinler bir iki sen sonra bosandilar. Nasil olmasi gerektigini bilmiyorum ni$anda ne kadar altin takiliyor onuda bilmiyorum ama sanirim ailenin maddi durumunada baglidir. Belki biraz anlayis gösterseniz bu konuda nasil olur sence? Iyi olan 9 Temmuza daha birazcik vaktiniz var o zamana kadar tekrar oturup konusursunuz insaAllah.
Ve merak ettigim bisey var kardesin ne diyor bu konuya? Yani su kadar bu kadar bilezik isitiyorum o olmazsa olmaz bu olmazsa olmaz dedigini duydunmu?
evet kardeşim çocuğu seviyo ama sonuçta genç bir kız herşeyinin güzel olmasını istiyo
4 bilezikte saçma değilmi
genede ısrar etemedik 8 diye 6 olsun dedik onada laf etti
tek o değilki kadın normal nişan alışverişinede laf etti
benim bildiğim kadının gelinine kızım bizim elimizden geldiğince senin her istediğini yapmaya çalışıcaz gibi sözler söylemesi gerekiyodu
bu kadın tam tersi ona gerek yok bu olmasın şu olmasın ee o zaman nikah yapıp gönderelim kızı olsun bitsin
ben 15 yıllık evliyim eşimle kaçarak evlendim
genede düğünümde oldu istenmemde oldu takılarımda takıldı ben ben böyle bişeyle hiç karşılaşmamıştım demekki böyleleride varmış allah yardımcımız olsun ne diyim
bu işler hayatınızda 1 kere oluyo herşeyin en iyisini en güzelini istemek hakkınız bu hayalinizi kimse bozamaz
bilşey yapamayınca keşke şunu şöyle yapsaydım deyip içiniz içinizi yer
neyse biz damatla hallettik sorunumuzu
damat ben bir kere evleniyorum ben her şeyimin çok iyi olmasını istiyorumsiz anneme aldırış etmeyin ben elimden geleni yapıcam dedi
ve böylelikle anlaştık anneleri araya fazla sokmucaz bi sorun olduğunda benimle konuşun dedim
beraber bu işi halledelim yoksa anneler bu işi karıştırıcak dedim
çocukta tamam abla dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?