Nişan Haziran Temmuz gibi nişanlanacak olan kızlar. Burada toplanalım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
İsteme söz nişanın ayrı olması hem güzel, hemde ayrı stres ve masraf. Biz isteme sözü yapacağız, ertesi günde nişan olacak. Bir hafta sonra nişanım var:) Zaman çok hızlı geçiyor..

evet cok masraflı oluyor ayrı ayrı yapnca ama farkına varıyosun bide istemede ki heyecan farklıydı sözde ki bambaskaydı istemeyle sözüm arasnda 2 gün vardı.. ama cok cok güzeldi herşey :)

LoLo söyle bir durumda var ben mesela hic altın istemedim ki nisanlımın ailesinin durumu cok sükür iyi.. kayınvalidemin takacaklarına kendisi karar verdi setimi bileziklerimi birlikte sectik onun belirledigi bütçeye göre.. bu altın isteme isleri biraz eskilerde kaldı devir o devir degil artık.. altınla deger ölcülmez.. nisanlım hic altın alamayacak durumda da olsaydı hiç önemli degildi benim icin.. bence kayınvalidesiyle zıtlaşmak yerine o anda onun istedigine tamam diyip sonra istediginizi alabilirsiniz aldıktan sonrada karısamaz karıssada sadece konusur bence bunları dert etmemelisiniz eger yuva kurulacaksa el birliği ile zıtlaşmanın anlamı yok..

Katiliyorum cok dogru söyledin canim. Altinda deger alsa ölcülmez. Bende bana ni$anda acaba bir sey takilacak mi diye elbette düsünüyorum. Ama takilmazsada sözlüme olan sevgim zerre kadar eksilmez. Zira en büyük masraf dügün zamaninda olacak. Yeni evleneceksiniz ev kuracaksiniz ceyiz düzeceksiniz vs vs vs. Bir bilezik yerine baska bir seyde alinabillinir mesela.

Tabikide daha ne masraflar cıkacak karsımıza.. Hepimiz isterizdee olmuyosa da zorlayamayız :)) Zaten hergün takıcak degiliz.. Takılsada takılmasa da hic önemli degil.. Sözlümün verdigi huzur mutluluk yeter Ayrıca maddi hersey zamanla yapılırda mutluluksa zor yakalanır..

Cok haklisin. Ayrica ben bana dügünde takilacak olan bilezikleri ileride kendimize ait alacagimiz ev icin bozdurmayi düsünüyorum. Sonucta kendimize ait bir ev kolumda ki bileziklerden cok daha yararli olacak. Bir iki sene gelinlik görevimi yapar bilezikleri (gerektigi taktirde) takarim. Sonra insaAllah o bileziklerin yardimi ile ev sahibi olurum. (Tabi sadece bileziklerle degil ama onlarinda katkisi olacaktir.)

Mutluluk ve huzur parayla altinla esyayla satin alinmiyor. :)

Dogru diyosun vallahi. Bizde yatırım icin kullanıcaz. Belki evimizi degistiririz belki kendi emegimizle kimsenin yardımı olmadan kendi evimizi alırız. Tabii hayırlısı olsun önce.

Arkadaşlar yazdığınız yorumlara katılıyorum. Ne takıldığı önemli değil, bütçeleri varsa fazla takılır, yoksa alabildikleri kadar takılır. Ben hiç takı falan istemedim, onlar beğen takı seti alacağız dedi, makul fiyatlı bir set beğendim, yarın almaya gideceğiz. Bilezik falan istemedik, aslına bakarsanız hiçbişey istemedik. Nişanda bilezik taksalarda takmasalarda önemli değil. Kısıtlı bütçeleriyle ellerinden geleni yapıyorlar. Az ya da çok farketmez, Önemli olan uğaşıyorlar benim için, bilezik takmasalarda umrumda olmaz benim.

Tabi ki. Sonucta eger cok varlikli bir aile degilse neden bos yere onlara eziyet edelim ki? Bizde o ailenin bir parcasi olacagiz neticede.

Senin ni$anin ne zaman peki?

bende öyle yaptım takı istemedim acıkcası aklıma bile gelmedi ama gecen cumartesi alısverise gidiyoruz dedi kayınvalidem gittik setimi bileziklerimi seçtim aldık ben bişey istemedim o neler alabilecekse söyledi aldık..

evet kardeşim çocuğu seviyo ama sonuçta genç bir kız herşeyinin güzel olmasını istiyo

4 bilezikte saçma değilmi
genede ısrar etemedik 8 diye 6 olsun dedik onada laf etti
tek o değilki kadın normal nişan alışverişinede laf etti

benim bildiğim kadının gelinine kızım bizim elimizden geldiğince senin her istediğini yapmaya çalışıcaz gibi sözler söylemesi gerekiyodu
bu kadın tam tersi ona gerek yok bu olmasın şu olmasın ee o zaman nikah yapıp gönderelim kızı olsun bitsin

ben 15 yıllık evliyim eşimle kaçarak evlendim
genede düğünümde oldu istenmemde oldu takılarımda takıldı ben ben böyle bişeyle hiç karşılaşmamıştım demekki böyleleride varmış allah yardımcımız olsun ne diyim

olay altın olayı değil kayınvaldenin hiç bişeyin oluruna gitmemesi

her şey konuşulur bi orta yol bulunur dimi bu orta yol falan bulmuyo

her şeye gerek yok diyo ee bizimde durumumuz iyi değil ama bize nişanda benim tarafım nasıl gelicek araba ayarlıcakmısınız diye soruyo
bu ne demek peki

normal nişan alışverişi bile kadına fazla geldi

bize deseki benim durumum şu ben şu kadar yapabilirim ee bizde zorlamayız niye zorlayalımki

ama malesef öyle demedi hep başkalarını örnek gösterdi bize

sizin kayın valdeniz sizin yanınızda devamlı başkalarının nasıl evlendiğini örnek olarak gösterse hoşunuza gidermi

felancı evlenmiş erkek tarafı hiç masraf etmemiş

başkası kaçmış birlikte bi süre yaşamışlar sonra düğün yapmışlar 4 sene sonra nikah yapmışlar bu nasıl sözdür böyle bişey olurmu benim kardeşimde onun oğluylamı yaşasın bi süre uyarsa olur masraf ederiz o zaman
ama uyuşmazlarsa ayrılırlar ii kadının düşüncesi böyle demekki

bu işler hayatınızda 1 kere oluyo herşeyin en iyisini en güzelini istemek hakkınız bu hayalinizi kimse bozamaz
bilşey yapamayınca keşke şunu şöyle yapsaydım deyip içiniz içinizi yer

Ben 4 bilezigin sacma oldugunu söylemeye calismadim zaten. Eger ki bunu alacak gücleri yok ise o zaman zorlamaklada olmaz demek istedim. Siz en dogrusunu bilirsiniz elbette. Allah bu konuda en dogru karari vermeyi nasip etsin size. InsaAllah kardesin cok mutlu olur gittigi yerde.

bu işler hayatınızda 1 kere oluyo herşeyin en iyisini en güzelini istemek hakkınız bu hayalinizi kimse bozamaz
bilşey yapamayınca keşke şunu şöyle yapsaydım deyip içiniz içinizi yer

Elbette ki hayatimizda sadece bir kere yasiyoruz bunlari. Ama inan bana hayat sartlari insanin hayalini bir balon misali bir anda patlati veriyor. Bende ni$anlanacagim yakinda. Ama benimde hayalimde ki gibi olmayacak ni$anim öyle görünüyor. Bizde ki sorun takidan ziyade daha farkli seyler. Ki taki yada bilezik takilacak mi onuda bilmiyorum. Önemde vermiyorum buna. En önemli ve tek gerekli olan taki benim ve sözlüm icin ni$an yüzüklerimiz. Ben bir genc kiz olarak herhalükarda ni$animin en güzel sekilde olmasini hayal eder ve isterim. Ama gercekler acidir. Bazi seyler sadece bu dünyaliktir. Ve evlilige dogru adim atmak bazen fedakarlik etmek demektir. Sahsen kendi durumumdan bahs edecek olursam, ni$anim hayalimde ki gibi olmasa bile evlenecegim insana karsi sevgimden saygimdan zerre kadar eksiklik olmayacak.

inşallah hepiniz evlenip mutlu mesut olursunuz tabiki mutlu olmak çok önemli

takınında o kadar çok önemi yok tabikide

ama ben kaynananın lafına göre dedim

kaynanada benim durumumu biliyo ama benim akrabalarım neyle gelicek bi araba tutulması lazım diyo
etrafıma ayıp oldu sözü küçük yaptınız kimseyi çağıramadım nişan büyük olsun akrabalarım hep darıldı diye kadın lafaq başladı

şimdi ne dersiniz bu duruma

bizim babamız yok annemin babamdan kalan bi emeklisi var

biz nişan masrafını nasıl karşılıcaz diye burda strese girelim kadın bizdin araba tutmamızı istesin oo ne güzel iş dimi

şunu demesini beklerdim

iki tarafında durumu belli biraz siz bişeyler yapın birazda biz ortayı buluruz yeterki çocuklarımız mutlu olsun
ayy bu lafı demek bi yana

milletin nikahsız yaşamasını anlatıyo bize yaa

neyse biz damatla hallettik sorunumuzu
damat ben bir kere evleniyorum ben her şeyimin çok iyi olmasını istiyorumsiz anneme aldırış etmeyin ben elimden geleni yapıcam dedi
ve böylelikle anlaştık anneleri araya fazla sokmucaz bi sorun olduğunda benimle konuşun dedim
beraber bu işi halledelim yoksa anneler bu işi karıştırıcak dedim
çocukta tamam abla dedi

ve tatlıya bağladık allahın izniyle

bakın takıda ısrar tabikide olmaz ama
istediğiniz elbiseyi alın fotoğrafınızı çektirin saçınızı yaptırın zaten bu anılar kalıcak ileriye diğer şeyler geçici

ben kardeşimin gönlünün kırılmaması için elimden geleni yapıcam

allah hepinizin yolunu açık etsin işleriniz hayırlı olsun inşallah her şey istediğiniz gibi olur allaha emanet olun

Allah razi olsun en güzel sekilde hall etmissiniz anladigim kadari ile. Bencede bazi konularda büyüklerin her dedigine kulak asmamak gerekiyor. Eger ki kardesin ve damat anlasiyorsalar insaAllah hersey hall olur. Kardesine simdiden mutluluklar dilerim.

Canim ben istedigim elbiseye giyebilecekmiyim albüm yaptirabilecekmiyim vs bunlarin hic birini henüz bilmiyorum. Bende ki durumlar cok karisik. Olmasini istiyorum elbette ki. Ama kismetimde yoksa ben ne kadar zorlasamda olmayacaktir. Hakkimizda hayirlisi. Hele bir hayirlisiyla su yüzükleri takalimda ni$anda yapamadiklarimi yasayamadiklarimi dügünde yasarim insaAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…