• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Haziran-Temmuz-Ağustos ayına hamile girmek isteyenler burada toplanalım...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlaar ben ayın 14ünde 2. Aşılamamı yaptırdım ilki tutmamıştı malesef. İlk aşılamamda ilk 3 gün hafif ağrım vardı ama sonra geçmişti ve hiç bir şey hissetmemiştim. Bu defa öyle olmadı ilk günler hiçbir şey hissetmedim. İki gün önce sağ kasığıma keskin bir ağrı girdi ara sıra hafif olarak devam ettin dün gece de sağ kasığımda bir uyuşma gibi bir şey hissettim ama sonra geçti. Yani bunlar aşılamadan sonraki 5. ve 6. Günlerde oldu. Döllenmeden 5-6 gün sonra embrio tutunurmuş diye okumuştum sizce tutunmuş olabilir mi yaa ? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum ❤️

Merhaba
Aşılama yaptırmadığım için bilemiyorum. Umarım tutmuştur❤️

Merhaba arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz ben ocak ayında dr bülent tıraşa tüp yaptırdım 16 yumurtadan 11 i döllendi 5. Güne 5 tane kaldı ikisi transfer oldu tutmadı. Eşimin 12. Kromozomunda sorun varmış genetik tarama ile yeniden başlanabilir dediler. Benim 3 tane dondurulmuş var sizce baştan mı başlasam onlarımı denesen tutarmı acaba

Hiç biri yok eşimde 12. Kromozom kopup ters bağlanmı

O tutunamayan iki embriyo sonrası mı eşine ve sana sitogenetik analiz yapılıp eşinde inversiyon olduğu ortaya çıktı? Yoksa öncesinde de bilindiği halde pdg ile embriyo seçimine gidilmedi mi? Ya da biliniyordu da embriyo seçimine gidildiği halde mi tutmadı?

O tutunamayan iki embriyo sonrası mı eşine ve sana sitogenetik analiz yapılıp eşinde inversiyon olduğu ortaya çıktı? Yoksa öncesinde de bilindiği halde pdg ile embriyo seçimine gidilmedi mi? Ya da biliniyordu da embriyo seçimine gidildiği halde mi tutmadı?
Bilmiyoduk canım embriyo tutmadığımda istediler ama bence tp bebek yaptıracak herkes bunkan testini talep etmeli yoksa ben gibi biri boşa çıkar. Hiç ihtimal vermiyoduk eşimde hız ve morfoloji sorunu var diye tüp yapmıştık

Bilmiyoduk canım embriyo tutmadığımda istediler ama bence tp bebek yaptıracak herkes bunkan testini talep etmeli yoksa ben gibi biri boşa çıkar. Hiç ihtimal vermiyoduk eşimde hız ve morfoloji sorunu var diye tüp yapmıştık
İyi de öncesinde istemeleri gerekirdi. Tüp bebek hem maddi hem manevi çok masraflı. Tüp bebeğe giden çiftlerin kromozomları taranır kadının trombofili paneli genleri taranır. Bunlar rutin değil midir? Gittiğiniz yerin titizliğini/Özenini bence tekrar sorgulamalısınız.

Kızlaar ben ayın 14ünde 2. Aşılamamı yaptırdım ilki tutmamıştı malesef. İlk aşılamamda ilk 3 gün hafif ağrım vardı ama sonra geçmişti ve hiç bir şey hissetmemiştim. Bu defa öyle olmadı ilk günler hiçbir şey hissetmedim. İki gün önce sağ kasığıma keskin bir ağrı girdi ara sıra hafif olarak devam ettin dün gece de sağ kasığımda bir uyuşma gibi bir şey hissettim ama sonra geçti. Yani bunlar aşılamadan sonraki 5. ve 6. Günlerde oldu. Döllenmeden 5-6 gün sonra embrio tutunurmuş diye okumuştum sizce tutunmuş olabilir mi yaa ? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum ❤️
canım gebelikde oluyor oyle bende bugün ogrendim sonucu hamileymisim gecen haftadan beri igme batmasi gibi ağrılar oluyor aylardir ilk defa oldu muhtemelen gebelik belirtisi yinede belli olmaz tabi hakkinda hayirlisi olsun

canım gebelikde oluyor oyle bende bugün ogrendim sonucu hamileymisim gecen haftadan beri igme batmasi gibi ağrılar oluyor aylardir ilk defa oldu muhtemelen gebelik belirtisi yinede belli olmaz tabi hakkinda hayirlisi olsun

Canım çok teşekkür ederim ❤️ İnşallah ben de hamile kalmışımdır rabbim bu defa nasip etmiş olsun bana hayırlısıyla. Hayırlı olsun rabbim kucağına almayı da nasip etsin sana inşallah sağlıkla sıhhatla büyütmeyi nasip etsin.

Kızlar moralim çok bozuk ya düşük kanamam biteli bir aydan fazla oluyor adetim gelmiyor hiç bir belirti de yok yakında geleceğini sanmam yurtdışındayım birde burda bilen birine sordum doktora çıksam nasıl yol izler acaba diye dedi ki doğum kontrol hapı veriyorlar adet gelmesi ve sonra düzene girmesi için diye bu ne demek yine korunmak demek hamilelik yakında olmayacak demek
Acaba doktora nezaman gitsem, nezaman adet olurum acaba hamilelik öncesinde de düzensizdi zaten

Canım çok teşekkür ederim ❤️ İnşallah ben de hamile kalmışımdır rabbim bu defa nasip etmiş olsun bana hayırlısıyla. Hayırlı olsun rabbim kucağına almayı da nasip etsin sana inşallah sağlıkla sıhhatla büyütmeyi nasip etsin.
Inşallah canim Allah razı olsun iğne batması diye arattır bak gebelik belirtileri icinde yaygın görünüyor

Kızlar moralim çok bozuk ya düşük kanamam biteli bir aydan fazla oluyor adetim gelmiyor hiç bir belirti de yok yakında geleceğini sanmam yurtdışındayım birde burda bilen birine sordum doktora çıksam nasıl yol izler acaba diye dedi ki doğum kontrol hapı veriyorlar adet gelmesi ve sonra düzene girmesi için diye bu ne demek yine korunmak demek hamilelik yakında olmayacak demek
Acaba doktora nezaman gitsem, nezaman adet olurum acaba hamilelik öncesinde de düzensizdi zaten
canım günaydın
üzülme demek yersiz fakat artık üzerine düşmesen iyi edersin, zaten düzensiz diyorsun, gelir merak etme
soğan kürüne bi başla derim ben;) umarım faydasını görürsün..

Inşallah canim Allah razı olsun iğne batması diye arattır bak gebelik belirtileri icinde yaygın görünüyor

Senin mesajından sonra baktım canım öyle yazıyor :) ama fazla da ümitlenmek istemiyorum ne olur ne olmaz diye sonra çok üzülürüm tutmamışsa. İğne batmasından sonra ki o uyuşma çok dikkatimi çekti bir yandan tuttu diyorum bir yandan da ümitlenmemeye çalışıyorum. İlk gebeliğinde de hissetmiştim ben tuttuğunu aynı kasık batması olmuştu ama sonrasında 1-2 damla kanamam oldu geçmişti şimdi kanamam olmadı ama o uyuşma da bir belirti mi acaba

Sanırım ben Haziran ayı bitmeden gebe kaldım..
Kesin olmamakla beraber bir tık koyulaşan testlerime dayanarak söylüyorum :)

Canım düşükten dolayı adet gecikebilirmiş zaten ben de 2 düşük yaptım benim uzun sürmedi ama doktorum gecikme olur demişti sen biraz daha bekle bence hem düşükten sonra da 3 ay bekle mutlaka ondan sonra gebelik düşün derim yani benim doktorum bunu önermişti

İnşallah hamilesindir canım. Herhangi belirtilerin var mı ?
Gerçekten regl dönemimdeki bir çok belirti ile aynı canım..
Ama çok net şu farkları söyleyebilirim; bir arkadaş da demişti ve bende de öyle oldu..
Regl olacağım zaman göğüslerim şiş oluyordu ve aşırı ağırlık hissediyordum..
Bunda yine şiş hissediyorum ama ağırlık yok yani bildiğin balon gibi ve uçlarına kıyafet giyip çıkarırken sürtse böyle bi ağrı değilde acı oluyor..
Kasık ve bel ağrım iğne olduğum için sürekli vardı zaten ama idrarımın kokusunu alıyordum değişmişti biraz ağır kokuyor mesela.
Sadece kasıklarım ağrırken son 3 gündür böyle adım attıkça da ağrı saplanıyordu.
Ve iki sabah yataktan kalkar kalkmaz (ani kalktım) kasığıma giren bıçak var sandım o derece bi acı yaşamıştım adım atamamıştım.
Bunlar benim regl'den farklı yaşadığım şeyler..

Gerçekten regl dönemimdeki bir çok belirti ile aynı canım..
Ama çok net şu farkları söyleyebilirim; bir arkadaş da demişti ve bende de öyle oldu..
Regl olacağım zaman göğüslerim şiş oluyordu ve aşırı ağırlık hissediyordum..
Bunda yine şiş hissediyorum ama ağırlık yok yani bildiğin balon gibi ve uçlarına kıyafet giyip çıkarırken sürtse böyle bi ağrı değilde acı oluyor..
Kasık ve bel ağrım iğne olduğum için sürekli vardı zaten ama idrarımın kokusunu alıyordum değişmişti biraz ağır kokuyor mesela.
Sadece kasıklarım ağrırken son 3 gündür böyle adım attıkça da ağrı saplanıyordu.
Ve iki sabah yataktan kalkar kalkmaz (ani kalktım) kasığıma giren bıçak var sandım o derece bi acı yaşamıştım adım atamamıştım.
Bunlar benim regl'den farklı yaşadığım şeyler..

Canım ben aşılama yaptırdım 2. Kez ve progesteron içeren jel kullanıyorum. Göğüslerimde hassasiyet var acıyorda hem hafif şişlik de var ama jelden dolayı olabiliyormuş o yüzden bunu belirti olarak sayamıyorum. Onun haricinde aşılamadan 5. ve 6. Günde kasık batması oldu şiddetli bir şekilde ertesi gün de yine sağ kasığımda uyuşma gibi tuhaf bir şeyler hissettim her zaman olmasa da çok hafif kasık batması oluyor çok nadir ama bilemiyorum yaa geçen sefer tek yumurtayla aşılama yaptırdım bu defa 3 yumurtayla yapıldı acaba diyorum biri tutmamışsa da diğeri tutmuş olabilir mi. İnternetten okuduğum kadarıyla da 5-12 günler arası embrio rahme tutunurmuş ilk gebeliğimde hissetmiştim tuttunu aynı kasık batmasıyla beraber ve 3 gün sonra test yaptığımda pozitifti ama düştü malesef :(

Canım ben aşılama yaptırdım 2. Kez ve progesteron içeren jel kullanıyorum. Göğüslerimde hassasiyet var acıyorda hem hafif şişlik de var ama jelden dolayı olabiliyormuş o yüzden bunu belirti olarak sayamıyorum. Onun haricinde aşılamadan 5. ve 6. Günde kasık batması oldu şiddetli bir şekilde ertesi gün de yine sağ kasığımda uyuşma gibi tuhaf bir şeyler hissettim her zaman olmasa da çok hafif kasık batması oluyor çok nadir ama bilemiyorum yaa geçen sefer tek yumurtayla aşılama yaptırdım bu defa 3 yumurtayla yapıldı acaba diyorum biri tutmamışsa da diğeri tutmuş olabilir mi. İnternetten okuduğum kadarıyla da 5-12 günler arası embrio rahme tutunurmuş ilk gebeliğimde hissetmiştim tuttunu aynı kasık batmasıyla beraber ve 3 gün sonra test yaptığımda pozitifti ama düştü malesef :KK43:
Ben de ilk bebeğimi kaybetmiştim..
Sonra oğlum gelmişti sağlıkla..
Her şey bizim için imtihan canım gelip geçici şeyler olsun kafi..
Senin bat'a ne kadar var?

Canım ben aşılama yaptırdım 2. Kez ve progesteron içeren jel kullanıyorum. Göğüslerimde hassasiyet var acıyorda hem hafif şişlik de var ama jelden dolayı olabiliyormuş o yüzden bunu belirti olarak sayamıyorum. Onun haricinde aşılamadan 5. ve 6. Günde kasık batması oldu şiddetli bir şekilde ertesi gün de yine sağ kasığımda uyuşma gibi tuhaf bir şeyler hissettim her zaman olmasa da çok hafif kasık batması oluyor çok nadir ama bilemiyorum yaa geçen sefer tek yumurtayla aşılama yaptırdım bu defa 3 yumurtayla yapıldı acaba diyorum biri tutmamışsa da diğeri tutmuş olabilir mi. İnternetten okuduğum kadarıyla da 5-12 günler arası embrio rahme tutunurmuş ilk gebeliğimde hissetmiştim tuttunu aynı kasık batmasıyla beraber ve 3 gün sonra test yaptığımda pozitifti ama düştü malesef :KK43:
Canım aşılamayı nasıl yaptırdın devlet hastanesinde yapılıyor mu nasıl aşamalar anlatır mısın çok merak ediyorum

Ben de ilk bebeğimi kaybetmiştim..
Sonra oğlum gelmişti sağlıkla..
Her şey bizim için imtihan canım gelip geçici şeyler olsun kafi..
Senin bat'a ne kadar var?

Tam 1 hafta var canım. Ben 2 düşük geçirdim kan pıhtılaşmasından dolayı malesef hem yoruldum hem de çok yıprandım doktorlar gençsin diyerek önemsemiyorlar. Ama allah görüyor elbet sabrın sonu selamettir

Tam 1 hafta var canım. Ben 2 düşük geçirdim kan pıhtılaşmasından dolayı malesef hem yoruldum hem de çok yıprandım doktorlar gençsin diyerek önemsemiyorlar. Ama allah görüyor elbet sabrın sonu selamettir
Ben ilk düşüğümden sonra hatta düşmedi bile kürtaj oldum..
Valla doktorlara kalsa en az 2-3 düşükten önce testleri yapmıyorlardı ama ben gittiğim her bölüme pembe yalan söyledim de yaptırdım o bir sürü testi..
Şükür bişi çıkmamıştı..
Tabi ki sabır..
Hayırlı bir zamanı vardır..

Back